Connect with us

Szerbia

Az elmúlt 40 napban a szerb elnök 30 televíziós interjút adott

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

televízió
A szerb elnök elmagyarázta, hogy a Meg 2 miért jobb, mint az Oppenheimer (Forrás: Le Chou News)
play icon A cikk meghallgatása

Aleksandar Vučić szerb államfő az elmúlt negyven napban harminc alkalommal fordult közvetlenül a polgárokhoz az országos frekvenciával rendelkező televíziókon keresztül – közölte a szerbiai átláthatósági és felelősségvizsgáló kutatóközpont, a CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost). A vizsgálat augusztus 9-ével zárult, Vučić azóta már szerepelt a kocsmai szintű műsorokat sugárzó Happy Televízióban és a jóformán semmivel sem különb Pink Televízióban, mindkettő országos frekvenciával rendelkezik, és egyik is, másik is a kormányzat médiafészkének számít.

Médiadiktatúra a televíziók által

A CRTA civil szervezet az X-platformon (korábban Twitter) azt írta, hogy a megfigyelést július 1-jétől augusztus 9-éig végezte, vagyis ebben az időszakban vizsgálta, hogy a szerb elnöknek hány jelenése volt a szerbiai televíziókban.

Vučić gyakori tévészereplése nem csak a CRTÁ-nak tűnt fel, hanem a belga Le Chou Newsnak is, amely a fenti képpel figurázta ki a szerb elnököt, illetve annak gyakori tévészereplését.

A képen szerepel egy digitális tábla is, amelyekből a szerb elnök többet is kapott ajándékba a figyelmes kínaiaktól, azóta időnként ezek segítségével nyomatékosítja mondandóját.

A szatirikus portál az általa közölt képhez kötődően azt írta, hogy Vučić elnök elmagyarázta, miért gondolja, hogy a Meg 2 jobb, mint az Oppenheimer.

Ez természetesen fake news, de pontos természetrajzát adja annak, hogy a szerbiai médiavilág milyen irányba tart.

Mindent elveszített Ništől délre

A Le Chou News gyakran viccelődik a szerb elnökkel, legutóbb azt a fotót közölte, amelyen Vučić a macedón államfővel látható.

A belgiumi szatirikus portál a képhez azt a kommentárt fűzte, hogy a szerb elnök elveszítette a sakkmérkőzést macedón ellenfele ellen, és mindent eljátszott, ami Ništől délre van.

sakk le chou

Vajon ki nyert és ki veszített? (Forrás: Le Chou News)

A sakkpartiról maga Vučić is beszámolt az Instagram-profilján, az ott közzétett néhány képhez csak annyit fűzött, hogy egy jót sakkozott macedón kollégájával.

A hozzászólók ugyan érdeklődtek az iránt, hogy vajon ki nyert, de erre nem kaptak választ, a legtöbbjük azonban biztos volt abban, hogy a szerb elnök mattolta be az ellenfelét.

Egyikük például azzal viccelődött – ellentétben a Le Chou News szatirikus portállal – hogy “egy rossz lépés, és Észak-Macedónia örökre eltűnik a térképről”.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava