Connect with us

Szerbia

Pisztollyal fenyegette meg egy szerbiai férfi a volt barátnőjét, magyar drogcsempészt fogtak

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

barátnő
Őrizetbe vették a volt barátnőjét halálosan megfenyegető férfit (Forrás: szerb belügyminisztérium)
play icon A cikk meghallgatása

A szerbiai rendőrök Újvidéken őrizetbe vettek egy húsz éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy volt barátnőjének a meggyilkolására készült. A férfi azzal fenyegette meg a nőt, hogy megöli, majd saját magával is végez. A szerbiai hatóságok azonnal reagáltak, mert a fiatal férfi – akinek az apja a rendőrségnél dolgozik – ellopta a családi házból a szolgálati fegyvert, a hozzá tartozó töltényekkel együtt. A szerbiai rendőrségi hírek közé tartozik az is, hogy magyar drogcsempészt fogtak a román határnál.

Lopott fegyverrel gyilkolt volna

A szerbiai rendőrség közlése szerint a gyanúsított egy bérelt újvidéki lakásból fenyegette meg a volt barátnőjét, és azt is kilátásba helyezte, hogy tüzet nyit a rendőrökre, ha megpróbálják letartóztatni.

A pisztolya eltűnését az apa azonnal jelentette, ami megalapozta a gyors rendőri intézkedést.

A rendőrség a megfenyegetett lányt és családját biztonságos helyre szállította, majd feltárta a fenyegetődző férfi tartózkodási helyét, ahol le is fegyverezte, majd őrizetbe is vette.

A férfi ellen fegyver és robbanóanyag illegális előállításának, tartásának, hordásának és kereskedelmének bűntette, valamint lopásnak és más személy biztonságának veszélyeztetése miatt indul eljárás.

Az eset Szerbiában azt követően került a figyelem középpontjába, hogy a boszniai Gradačacban egy 35 éves férfi megölte az élettársát, további két embert pedig meggyilkolt, mielőtt önmagával is végzett.

Magyar kábszeres

A szerbiai rendőrség a hétvégén közölte a honlapján, hogy a határőrséggel együttműködve Kladovónál őrizetbe vett egy magyar állampolgárt, akit kábítószer birtoklásával gyanúsítanak.

A szerb rendőrök a vaskapui (Đerdap) határátkelőhelyen a gyanúsított által vezetett BMW átvizsgálása során a csomagtartóban kis mennyiségű kokaint és marihuánát találtak.

A férfi ellen bűnvádi feljelentést tettek a negotini ügyészségen.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava