Connect with us

Bosznia

Bestiális gyilkosság az Instagramon, az egész Bosznia sokkban 18+

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

gyilkosság bosznia
A képen látható férfi végzett a szintén a képen látható élettársával, majd további két férfit is lelőtt, mielőtt maga ellen fordította a fegyverét. A kislány életben van (Forrás: közösségi média)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Brcskótól délnyugatra lévő Gradačacban, amely a boszniai bosnyák-horvát föderációhoz tartozik, egy férfi lelőtte az élettársát, és két török állampolgárral is végzett, akikkel korábban üzleti kapcsolatban volt. Az elkövető élettársa meggyilkolást az Instagramon élőben közvetítette, a felvételek órákig fent voltak az interneten, mire a Meta központja reagált már több tízezer ember látta, mintegy tizenkétezren élőben, több mint százan pedig szivecskéket is küldtek, amivel jelezték, hogy elnyerte a tetszésüket a látvány.

Vérfagyasztó családi dráma

A Milorad Dodik elleni vádemelést és a szarajevói filmfesztivál megnyitását is háttérbe szorította annak a vérengzésnek a híre, amelyet egy 35 éves férfi követett el Gradačacban,

A férfi az Instagramon közvetítette, amint megöli élettársát, lelőtt két férfit, további három személyt pedig megsebesített, köztük egy rendőrt is.

– Megöltem egy apát és a fiát. Isten tudja, hogyan futottak belém. Megöltem egy nőt és két ellenséget. Remélem a rendőrt is megöltem. A baba él, menjen el valaki érte

– mondta a férfi a közvetítés során, amivel arra utalt, hogy a kislányát nem ölte meg a Gradačactól nem messze lévő Sibovacon lévő házuknál.

A kicsi egy vértócsában feküdt és sírt, amikor érte ment annak az edzőteremnek a tulajdonosa, ahol a gyilkos fejlesztette az izmait.

– Igen, megmentettem a babát, a földön feküdt egy vértócsában. Most velem van, biztonságban… A látvány hátborzongató volt. Megverte szerencsétlen feleségét, rá sem lehetett ismerni

– mondta az edzőterem tulajdonosa, aki arról is beszélt, hogy a férfi már régóta nála edzett, de nem tartotta problémás esetnek, nem is tudja, hogy erre miként kerülhetett sor.

A tuzlai kantonális ügyészség ugyanakkor közölte, hogy az áldozat, Nizama Hećimović három-négy nappal a gyilkosság előtt feljelentést tett családi erőszak miatt.

Az ügyészségi szóvivő szerint a tettes már régebbről ismert volt rendőrségi és ügyészségi körökben.

– Egy olyan személyről van szó, akit már többször elítéltek különböző bűncselekményekért, 15 évvel ezelőtt például gyilkossági kísérlet miatt. Többször büntették meg már erőszakos magatartásért és veszélykeltés miatt

– jelentette ki Admir Arnautović ügyészségi szóvivő, aki megerősítette a családban történt erőszakra vonatkozó feljelentést is, amelyet azért nem vizsgáltak, mert a feljelentő végül nem kívánt tanúskodni.

A gyilkosságot közvetlenül kiváltó ok minden bizonnyal éppen ez a feljelentés volt, miután az élő közvetítés során az elkövető nehezményezte, hogy élettársa “néhány pofon miatt” feljelentette.

Mi történt?

A férfi a nő egyik rokonánál találta meg az élettársát, ahonnan elhurcolta a víkendházukba, ahol végül a gyilkosság történt, ennek során gyereksírás is hallatszott, és a kislány is feltűnt a felvételen.

gyilkosság bosznia

A testépítő gyilkos

A rendőrséget értesült arról, hogy a férfi erőszakosan viselkedik az élettársával szemben, gyorsan ki is érkezett a helyszínre, ám nem időben.

Az ámokfutó élettársa meggyilkolását követően két török állampolgárságú férfit is megölt, apát és fiát, a család harmadik tagját, az idősebb feleségét, a fiú anyját, súlyosan megsebesítette, aki életveszélyes állapotban került kórházba.

Az érintettség révén a török nagykövetség is bekapcsolódik az ügybe, egyelőre a török állampolgároknak kívánnak segítséget nyújtani.

A helyiek elmondása szerint az elkövető ismerte az áldozatokat, korábban üzleti kapcsolatban állt a törökökkel, de a közös biznisz becsődölt, az együttműködés akazodott, ezért a két gyilkosság bosszúból történthetet.

A boszniai hatóságok megjegyzik, hogy az elkövető a bűncselekményeket engedély nélkül tartott fegyverrel hajtotta végre, amellyel a gyilkos végül önmagával is végzett.

gyilkosság bosznia

Ezen a helyszínen lett öngyilkos a gyilkos (Forrás: közösségi média)

Testépítő bajnok volt

Amint az Avaz.ba megtudta, Sulejmanovićot 2013-ban egy nagy drogkereskedő csoport tagjaként tartóztatták le. Az évek során számos letartóztatás és bűncselekmény jött össze a “portfóliójában”, amelyek egy része az idők során elévült.

A háromszoros gyilkosságot elkövető és a három embert megsebesítő, majd öngyilkosságot végrehajtó Nermin Sulejmanović profi testépítő volt, regionális és világversenyeken is részt vett, korábban súlyemelésben is kitűnt.

Négy évvel a gyilkosság előtt kezdett el testépítéssel foglalkozni, majd valamivel később úgy döntött, hogy versenyezni is fog.

A helyi portálok széles körben méltatták, tavaly például annak okán, hogy a szerbiai Knjaževacban megnyerte a Testépítők Nemzetközi Szövetségének (IFBB) balkán kupáját félnehéz súlyban.

– A bajnokok nem az edzőteremben születnek. A bajnokok valami olyasmiből készülnek, ami mélyen bennük van: vágyból, álomból és jövőképből

– filozofált az őt ünneplő médiának Sulejmanović, akinek aligha volt jövőképe, ami persze csak így utólag állapítható meg.

A férfi tehát ahelyett, hogy börtönbe került volna, testépítőként és fitneszedzőként volt jelen a nyilvánosság előtt.

Az élő közvetítés

Az élő közvetítés által keletkezett videó törlésére több órás késéssel került sor az időeltolódás miatt, miután nehezen lehetett kapcsolatot teremteni a Meta dublini, illetve New York-i központjával.

A helyi média mindenkit óvott a videóközvetítés megtekintésétől annak bestialitása miatt, sajnos a közel két és fél perces videó egyes Facebook-oldalakon még ennek a cikknek a keletkezésekor is elérhető volt.

facebook

A Facebook egy ideig nem tiltotta le a videót, itt az a bejegyzés látható, amelyhez a mostanra már törölt tartalom kapcsolódott (Forrás: Facebook)

A Facebook szombaton nem sokkal délután két óra előtt törölte a bejegyzéshez kapcsolódó brutális tartalmat, amelyből kiderül, hogy Sulejmanović szinte az ismeretlenségig összeverte az élettársát, mielőtt végzett vele.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Egymilliárd eurós kézfogás, Mickoszki ilyen értékű pénzügyi csomagban állapodott meg Orbánnal a macedón Forum című hetilap szerint Egymilliárd eurós kézfogás, Mickoszki ilyen értékű pénzügyi csomagban állapodott meg Orbánnal a macedón Forum című hetilap szerint
Macedónia2 nap telt el azóta

Egymilliárd eurós magyar hitelből lökné be a gazdaságot az új macedón miniszterelnök

Magyarország pénzét - nem hivatalos értesülések szerint - olyan infrastrukturális projektek befejezésére fordítják, mint például a Kicsevo-Ohrid autópálya, és nem...

HŐSÉG: Hőhullám sújtja a héten Horvátországot és a Balkánt, ahol rekordmagas hőmérsékletek várhatók, Magyarország sem ússza meg HŐSÉG: Hőhullám sújtja a héten Horvátországot és a Balkánt, ahol rekordmagas hőmérsékletek várhatók, Magyarország sem ússza meg
Horvátország1 hét telt el azóta

Hőség a horvát tengerparton és az egész térségben, 40 fok körüli hőmérsékletek várhatók

A legmelegebb légtömegek a hét közepétől érik el a közép-balkáni térséget, Németországot, Csehországot, Szlovákiát, Magyarországot és Lengyelországot. Az előrejelzések szerint...

8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban 8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban
Bosznia1 hét telt el azóta

8372: Srebrenicára utaló graffiti jelent meg a magyar és a szlovák nagykövetség falán Szarajevóban

TartalomjegyzékVérfagyasztó családi drámaMi történt?Testépítő bajnok voltAz élő közvetítés A labdák segítségével értékeld a cikket! [Összesen: 8 Átlag: 5] Hallgasd meg...

A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén
Fegyverzet3 hét telt el azóta

A szerb média szerint Orbán 66, és nem 26 BTR-t küld(ött) ajándékba Vučićnak, mi lesz a MiG-29-esekkel?

A magyar és a szerbiai hírek több ponton is eltérnek egymástól: magyar részről eladásról beszélnek, a szerbiai kormánymédia viszont arról...

A győzelmet nemcsak a Real Madrid szurkolói ünneplik, hanem a zágrábi Dinamo szimpatizánsai és a klub dolgozói is, mert ez nekik is pénzesőt jelent A győzelmet nemcsak a Real Madrid szurkolói ünneplik, hanem a zágrábi Dinamo szimpatizánsai és a klub dolgozói is, mert ez nekik is pénzesőt jelent
Horvátország3 hét telt el azóta

A Real Madrid győzelme pénzesőt hozott a zágrábi Dinamónak

Az fájlalható leginkább, hogy sem a Hajduk, sem az összes többi horvát csapat nem tud megbirkózni azzal a pénzügyi fölénnyel,...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava