Connect with us

Szerbia

Őrizetben a vidéki tömeggyilkos apja, egy topolyai fiú egy óvodánál akart “ámokfutni” +18

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

óvoda, hadsereg, szabadkai
A második szerbiai tömeggyilkosság elkövetőjének apját is elvitték a rendőrök, ami késik, az nem múlik (Forrás: szerb belügyminisztérium)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Szerbiában mindennapossá váltak a letartóztatások, ezúttal a második tömeggyilkosság elkövetőjének édesapját vették őrizetbe, akinél szintén találtak fegyvereket. Közben a Vajdaságban is több személyt előállítottak, az egyikre az FBI hívta fel a figyelmet, mert a közösségi médiában ismert tömeggyilkosok nevével nyitott profilokat. Nem hivatalos értesülések szerint állítólag óvodásokat akart lemészárolni.

Az apa is tele volt fegyverekkel

A szerbiai rendőrség Dubonában őrizetbe vette Radiša Blažićot, aki a Mladenovac környéki gyilkosságok elkövetőjének az apja, és akivel kapcsolatban korábban az a hír kapott szárnyra, hogy szívroham következtében elhunyt.

Kiderült azonban, hogy életben van, és halottól nem megszokott módon kenyeret vett a péktől, aki házhoz, és nem sírhoz vitte neki. Az idősebb Blažić állítólag a történtektől függetlenül a legnagyobb szerb családi ünnepet, a “slavát” készítette elő.

– Tegnap lent volt náluk a pék a faluban, Radiša pedig kenyeret vett, mert Szent György napja van. A pék is meglepődött

– mondta a belgrádi Republika hírportálnak nyilatkozva az egyik meggyilkolt fiatal rokona, aki szerint a férfi “ugyanolyan beteg, mint a fia”, állítólag egy korsó aranya van, amelyet a kilencvenes években végrehajtott háborús fosztogatások alkalmával szerzett.

óvoda, hadsereg, szabadkai

A megtalált pisztoly és revolver (Forrás: szerb belügyminisztérium)

A rendőrök a gyanúsított által használt épületek átkutatása során több száz különböző kaliberű lőszerre, valamint egy pisztolyra és egy revolverre bukkantak. Találtak még fegyveralkatrészeket és távcsöves puskákhoz használt optikai kiegészítőket is.

Előkerült két katonai fegyvertartási engedély, az egyik távcsöves karabélyra, a másik pedig a revolverre vonatkozott.

A férfit illegális fegyvertartással és robbanóanyag forgalomba hozatalával vádolják, és harminc napos előzetesbe helyezték.

Kötődés a hadsereghez

A Mladenovac környéki ámokfutó és a fia is kötődött a hadsereghez. Radiša Blažić korábban a szerbiai hadsereg tagja volt alezredesi rangban.

– Nem a hivatása, hanem a törvény előtti felelőssége miatt vették őrizetbe

– mondta Miloš Vučević szerbiai védelmi miniszter a Prva televízió egyik műsorában.

A miniszter szerint az alezredes fia szintén katonai pályára készült, tavaly jelentkezett is az akadémiára, de elbukott a katonai titkosszolgálat (Vojnobezbednosnea agencija, VBA) vizsgálatán.

– Minden teszten átment, de nem ment át a katonai biztonsági ellenőrzésen, miután már korábban szabálysértési eljárások indultak ellene erőszakos magatartás miatt

– tette hozzá Vučević a katonai hírszerzés elutasító magatartását indokolva.

Ételfutárnak álcázta volna magát?

A rendőrök közben a Mladenovac környékén lévő Šepšin közelében megtalálták azt a Mercedest, amelyből Uroš Blažić tüzet nyitott áldozataira Malo Orašjeban és Dubonában.

Az utóbbi napokban a falu tele volt rendőrökkel, akik a földutakat vizsgálták át, és ennek során találták meg az autót, amelyből további pisztolyok, lőszerek és házi készítésű bombák kerültek elő.

Az autóban találtak egy olyan hátizsákot is, amilyet az ételkihordók használnak. A belgrádi Telegraf spekulációja szerint a fiatalabb Blažić ezt azért készítette be az autóba, hogy a rendőrség elől való menekülés során ételkihordónak álcázza magát, aki csak eltévedt.

Mindez azt jelzi, hogy a balkáni abszurd – mint helyi sajátosság – kimeríthetetlen.

A Mladenovac környéki ámokfutó a bűncselekménye végrehajtása után a saját autóját egy földúton hagyta, majd Šepšinben ellopott egy autót, amellyel az egyik közeli kisvárosba hajtott, ott pedig egy taxiba szállt, és kézigránáttal arra kényszerítette a sofőrt, hogy utasával együtt egy jóval délebbi településre, a Kragujevac közelében lévő Vinjištébe vigye, ahol a rokonai éltek. Az utas egy állapotos nő volt, arról nincs hír, hogy azóta megszült-e.

A fiatalabb Blažić ámokfutásának állítólag az volt a kiváltó oka, hogy az emberek becsmérelték, csúfneveken szólították, és mindenfélét beszéltek róla és a családjáról.

Óvodásokat akart lemészárolni?

Közben őrizetbe vették a szabadkai Svetozar Marković gimnázium diákját, aki az interneten tanulmányozta a bombakészítés módját, és a közösségi médiában tömeggyilkosok nevével nyitott profilokat.

óvoda, hadereg, szabadkai

A szabadkai Svetozar Marković gimnázium bejárata (Forrás: internet)

Mindezt az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, vagyis az FBI (Federal Bureau of Investigation) derítette ki.

A belgrádi Blic értesülései szerint a fiút szülővárosában, Topolyán kapták el pornográf felvételek megszerzésének és birtoklásának gyanúja miatt.

Először csak elektronikus lábperec viselésére kötelezték, később azonban előzetesbe helyezték nemzeti, faji és vallási türelmetlenség szítása miatt.

A Blic nem hivatalos értesülései szerint az IT-szakra járó diák az iskolai pszichológusnak nemrégiben felfedte azokat a gondolatait, hogy tömeggyilkosság elkövetése jár a fejében a közeli óvodánál.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

A horvát ügyészség (DORH) épületének bejárata A horvát ügyészség (DORH) épületének bejárata
Horvátország36 perc telt el azóta

A horvát ügyészség ügyvédeket keres, miután a MOL választottbírósághoz fordult

Miután abban az időben, amelyre a MOL választottbírósági kezdeményezése vonatkozik, a BALK már létezett, és foglalkoztunk is a horvát kormány...

Egymilliárd eurós kézfogás, Mickoszki ilyen értékű pénzügyi csomagban állapodott meg Orbánnal a macedón Forum című hetilap szerint Egymilliárd eurós kézfogás, Mickoszki ilyen értékű pénzügyi csomagban állapodott meg Orbánnal a macedón Forum című hetilap szerint
Macedónia2 nap telt el azóta

Egymilliárd eurós magyar hitelből lökné be a gazdaságot az új macedón miniszterelnök

Magyarország pénzét - nem hivatalos értesülések szerint - olyan infrastrukturális projektek befejezésére fordítják, mint például a Kicsevo-Ohrid autópálya, és nem...

HŐSÉG: Hőhullám sújtja a héten Horvátországot és a Balkánt, ahol rekordmagas hőmérsékletek várhatók, Magyarország sem ússza meg HŐSÉG: Hőhullám sújtja a héten Horvátországot és a Balkánt, ahol rekordmagas hőmérsékletek várhatók, Magyarország sem ússza meg
Horvátország1 hét telt el azóta

Hőség a horvát tengerparton és az egész térségben, 40 fok körüli hőmérsékletek várhatók

A legmelegebb légtömegek a hét közepétől érik el a közép-balkáni térséget, Németországot, Csehországot, Szlovákiát, Magyarországot és Lengyelországot. Az előrejelzések szerint...

8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban 8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban
Bosznia2 hét telt el azóta

8372: Srebrenicára utaló graffiti jelent meg a magyar és a szlovák nagykövetség falán Szarajevóban

TartalomjegyzékAz apa is tele volt fegyverekkelKötődés a hadsereghezÉtelfutárnak álcázta volna magát?Óvodásokat akart lemészárolni? A labdák segítségével értékeld a cikket! [Összesen:...

A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén
Fegyverzet3 hét telt el azóta

A szerb média szerint Orbán 66, és nem 26 BTR-t küld(ött) ajándékba Vučićnak, mi lesz a MiG-29-esekkel?

A magyar és a szerbiai hírek több ponton is eltérnek egymástól: magyar részről eladásról beszélnek, a szerbiai kormánymédia viszont arról...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava