Connect with us

Bosznia

A szarajevói incidenst követően 4 embert vettek őrizetbe, gyors rendőri intézkedés

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Az incidenst követően folytatódik a gyermekfocitorna a Szarajevó közlei Ilidžában (Forrás: N1)
Az incidenst követően folytatódott a gyermekfocitorna a Szarajevó közlei Ilidžában (Forrás: N1)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Szarajevó kanton rendőrség azonosított és letartóztatott négy fiatal férfit, akik belgrádi szerbekre támadtak rá az egyik ilidžai szállodában, ahol gyerekfocitornát tartottak. A megtámadott szerbek a gyerekeiket kísérték el a tornára, amelyen egy ettől független incidens is történt, abban horvát gyerekek voltak érintettek.

Az egyik incidens

A késeléssel végződő incidenssel kapcsolatban őrizetbe vett négy személy Szarajevóból, illetve annak környékéről származik, a nemzetiségüket nem adták meg, gyaníthatóan bosnyákokról van szó, de ez nem teljesen egyértelmű. A legidősebb 28, a legfiatalabb 23 éves.

A szarajevói tornán résztvevő FK Zvezdara logója

A tornán résztvevő FK Zvezdara logója

A BALK is beszámolt arról, hogy a Szarajevó legnagyobb külvárosának számító Ilidžában az egyik szállodában megszúrtak egy szerb férfit, aki a belgrádi FK Zvezdara fiatal focistáit kísérte el. Azóta kiderült, hogy a dulakodásban csak könnyebben “sebesült meg”.

A szarajevói kantonális rendőrség az ügyészség felügyelete mellett folytatja a történtek körülményeinek feltárását, tisztázását és dokumentálását, ennek során további négy személyt állítottak elő és hallgattak ki.

– Biztos vagyok abban, hogy nagyon gyorsan összerakjuk annak a kockáit, ami az este történt

A szarajevói Hotel Hills, ahol az incidens történt (Forrás: Internet)

A szarajevói Hotel Hills, ahol az incidens történt (Forrás: Internet)

– jelentette ki Admir Katica Szarajevó kanton belügyminisztere, aki közölte, hogy a gyerektorna minden helyszínén megerősített a rendőri jelenlétet.

A helyszínre sietett Benjamina Karić, a bosnyák főváros polgármester is, aki úgy fogalmazott, hogy nem az ilyen incidensek jellemzik az általa vezetett várost, amely nyitva áll minden barátja és az összes jóindulatú ember előtt.

Karić találkozott a belgrádi csapat edzőivel és a gyerekek szüleivel, akik ugyan “szomorúak” a történtek miatt, de nem viszik el a gyerekeiket a tornáról, és jövőre is visszatérnek.

A másik incidens

Közben kiderült, hogy a tornán történt másik incidens alkalmával nem bosnyák, hanem horvát gyerekek skandálták, hogy “Ubij Srbina”, vagyis hogy “gyilkold/öld a szerbet!” szólamot.

A verseny szervezője, Almir Prguda elmondta az N1 televíziónak, hogy a spliti csapatot – amelyhez a skandáló gyerekek tartoztak – szankcionálták, és a jövőben nem hívják meg a tornára.

Prguda arra emlékeztetett, hogy a tornát idén 15-dik alkalommal rendezik meg, és eddig nem történtek hasonló rendbontások.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava