Connect with us

Horvátország

CSÓNAKÁZÁS: Tíz migránst mentettek ki a Szávából a horvát rendőrök

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A mentőakcióban résztvevő csónak (Forrás: Horvát folyamőrség)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Tíz migránst mentettek ki a Száva folyóból a horvát rendőrök a hétvégén, miután kilyukadt a csónakjuk és elsüllyedt a jeges vízben – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn a rendőrség közleményére hivatkozva.

Az eset szombaton este hat óra körül történt a horvát-boszniai határfolyó Horvátországhoz közeli szakaszán, Davor közelében, a Bród- Szávamente megyében.

A hatóságok bejelentést kaptak, hogy emberek vannak a vízben. A rendőrök csónakokkal érkeztek a helyszínre, és tíz külföldi férfit mentettek ki a jeges folyóból. Mindannyian illegálisan próbáltak meg átlépni a határt. Kettejüket kórházba kellett szállítani.

A rendőrség hétfőn közölte: a Száva folyó Boszniával határos szakasza veszélyes, mert tele van törmelékkel, ami kárt okozhat a migránsok által használt kis csónakokban, amelyeket a boszniai szerb oldalon szereznek be vagy lopnak el.

A múlt héten a rendőrök átfázva és kimerülten hat afganisztáni férfira bukkantak, akik szintén az árvízzel sújtott övezetben rekedtek.

A legfrissebb adatok szerint Horvátországba idén 36 ezer migráns érkezett, 145 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

A migránsok főként Szerbián és Montenegrón keresztül érkeznek Boszniába, onnan Horvátország, majd Szlovénia felé folytatják útjukat, ahonnan Nyugat- Európába szeretnének eljutni.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava