Connect with us

Belgrád

BUSZTÜZEK VILÁGFŐVÁROSA: Belgrádban egy nap alatt három autóbusz gyulladt ki

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A szerb ellenzéki Szabadság és Igazság Pártja (SSP) szerint Belgrád a “busztüzek világfővárosa”. Ezt a megállapítást arra alapozzák, hogy pénteken egy nap alatt három autóbusz is kigyulladt a szerb fővárosban.

A legerősebb ellenzéki párt városi bizottsága szerint az utóbbi hónapokban elszaporodtak a különféle buszbalesetek, és eddig csak a szerencsének köszönhető, hogy senki sem sérült meg.

A Szabadság és Igazság Pártja ezért követeli a közlekedési hatóságoktól, hogy az emberek biztonsága érdekében sürgősen rendeljék el az összes tömegközlekedési eszköz biztonsági vizsgálatát, függetlenül attól, hogy azok a városi közlekedési vállalat vagy a magánfuvarozók tulajdonában vannak-e.

Egy szerb videós csatorna az Instagramon tette közzé azokat a felvételeket, amelyeken az obrenovaci buszállomáson pénteken lángra lobbant busz látható, a látogatók egyike epésen állapította meg, hogy senki sem oltja a tüzet.

Obrenovac viszonylag messze van Belgrádból, de közigazgatási szempontból a szerb fővároshoz tartozik.

A Szabadság és Igazság Pártja honlapján most megjelent közlemény szerint júniusban egyszer már indítványozták a belgrádi közlekedési vállat járműveinek műszaki ellenőrzését, miután az egy évtizedes rossz gazdálkodás miatt a karbantartók távoztak a cégtől, így a forgalomban résztvevő buszok, villamosok és trolibuszok óránként mennek tönkre.

Az ellenzékiek azért emlegetnek egy évtizedre visszanyúló rossz gazdálkodást, mert Szerbiában tíz éve kormányoz a jelenlegi koalíció.

Az ellenzéki párt közleménye szerint a Tömegközlekedési Titkárság, vagyis az illetékes hatóság akkor nem reagált a felvetésre, ezért a tömegközlekedési eszközöket használó emberek biztonsága továbbra is veszélyben van.

A Szabadság és Igazság Pártja úgy véli, hogy a városvezetésnek sürgősen lépnie kellene, mielőtt tragédia történne a szerb főváros utcáin.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió


Öt nap legjava