Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

SPECIÁLIS HÁBORÚ: Bombariadó miatt kiürítették a szerb külügyminisztériumot nem sokkal a török külügyér látogatása után

Az "e-mail harcosok" a nyugati politikai irányvonal mellett sorakoztak fel, ha csak az egész nem egy nagy blöff
LEVELEZŐ TAGOZAT: Aligha zárható ki, hogy az "e-mail harcosok" a nyugati politikai irányvonal mellett sorakoztak fel, ha csak az egész nem egy nagy blöff
Olvasási idő: 2 perc

A szerb és a török külügyminiszter találkozóját még megtartották, a megbeszélést követően azonban kiürítették a szerb külügyminisztérium épületét, mert bombariadót rendeltek el egy e-mailes fenyegetés miatt – jelentette az Anadolu török hírügynökség. Ma különösen termékenyek voltak a “speciális háborús iskola levelező tagozatán”, mert e-mailek garmadával árasztották el Szerbiát, illetve a szerb területeket “zusammen”.

Polgári célpontok

Az orosz-ukrán háború február 24-i kitörése óta százával, ezrével mennek a fenyegetések Szerbiába: kezdetben az Air Serbia Belgrád és Moszkva között közlekedő utasszállító gépeit támadták meg névtelen levelekkel, ami miatt a magyar légierőt is riasztani kellett.

Az elmúlt két hónapban bevásárlóközpontokat és közintézményeket is bombafenyegetések érték Szerbiában, illetve a többségében szerbek lakta területeken, beleértve ebbe a boszniai Szerb Köztársaságot és Koszovó szerbek lakta részét is. A “levelező tagozat” előszeretettel veszi célba az általános iskolákat, ami miatt egyes oktatási intézmények időről-időre átállnak a “home office” rendszerre.

A “mindenható és mindentudó” Aleksandar Vučić szerb elnök ezzel kapcsolatban azt állította, hogy a Szerbiának küldött fenyegetések az ukrán hírszerző szolgálatok és egy meg nem nevezett uniós ország “közös munkája”. A szerbek ezzel kapcsolatban most már első kézből szerezhetnek be információkat, hiszen a napokban vették őrizetbe Andrij Naumov ukrán hírszerzési vezetőt.

Speciális hibrid háború

Belgrádi álláspontok szerint az e-mailek többsége összefüggésbe hozható az ukrajnai háborúval, de a levélírók között nem csak “e-mail-terroristák” vannak, hanem “szimpla őrültek” és éretlen suhancok is.

Nem nézzük tétlenül, amíg Oroszország lemészárolja a népemet és elpusztítja az országomat. A szerbek bűnrészesek országom elpusztításában, ezért egyesítettük erőinket az albánokkal a következő belgrádi helyszínek felrobbantására

kelet szlavonia

– idézte az egyik levél szerzőjét az uszításra mindig kapható belgrádi Novosti hírportál, amely szerint itt a feladó elkezdte sorolni a kiszemelt helyszíneket, majd közölte, hogy mindaddig nem állnak le, amíg Szerbia nem vezet be szankciókat Oroszország ellen. Nem kizárt, hogy a szerb vezetéshez igencsak közelálló lap még ezt is a koszovói albánok lejáratására használja fel, elvégre háború van.

Az viszont aligha zárható ki, hogy az “e-mail harcosok” a nyugati politikai irányvonal mellett sorakoztak fel, ha csak az egész nem egy nagy blöff, vagyis más eszközökkel folytatják a “hibrid háborút”, és mindeközben polgári célpontokat támadnak, ami elvben az igazi háborúban sem megengedett, ezt persze nemigen szokták betartani a szláv területeken. Erre kitűnő példa volt a délszláv háború, amelyben előszeretettel lőtték szét a dzsámikat és a templomokat, Kelet-Szlavóniában nemigen maradt épen katolikus vagy más templom, mint erről ez az 1995-ben, Kelet-Szlavóniában készült kép is tanúskodik (a szerző felvétele).

A kérdés azonban ennek ellenére, vagy éppen ezért az, hogy ebben a “speciális háborúban” a polgári célpontok elleni “e-mail támadások” minek minősülnek?kis festett kabatok222kis festett kabatok


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: