Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

VÁROSKÉP (IN)TOLERANCIÁVAL: Zágráb esete a szivárványszínű paddal

szines pados
A "szivárványos pad" és a sötét erők (Forrás: Index)
Olvasási idő: 1 perc

A homofóbia, bifóbia és transzfóbia elleni nemzetközi nap alkalmából a zágrábi város vezetése úgy döntött, hogy szimbolikusan “szivárványpadot” állít fel a Zrinjevac városrészben. Aztán valaki átfestette feketére, de a városvezetés nem hagyta annyiban.

Kedden délelőtt Rada Borić, a zágrábi esélyegyenlőségi bizottság elnöke egy fotóval dicsekedett el a Facebookon a “szivárványpad” felállításáról, és nem sokkal később szinte az összes portálra felkerült a a “szivárványos padról”.

Három órán ül egy toleráns európai fővárosnak tűnt, és azokhoz az európai metropoliszokhoz tartozott, ahol sokan ünnepelték meg az -közösséghez tartozó polgártársaikat, akik a társadalom elválaszthatatlan és megbecsült részei

– írta a horvát Index, amely szerint a Zrinjevaciban felállított “szivárványpad” politikai üzenet volt az LMBT-polgároknak, hogy támogassák a városvezetést, másoknak pedig sugallni akarta, hogy Zágráb milyen város szeretne lenni: toleráns, haladó, nyitott és vidám.

05283137 3362 4fea a260 2af43728c577

A horvát hírportál azt követően azonban sajnálattal állapította meg, hogy ez csak három órán át tartott, mert megjelent egy férfi, aki átfestette a padot feketére.

Az szerint adódik a , hogy ez olyan cselekedet volt, amellyel a “sötétség erői” üzentek, ezeknek az erőknek pedig az a kívánságuk, hogy “feketébe burkolják be Horvátországot”, és itt már a hírportál az usztasák visszatérését vizionálta.

A változatosság zavarja őket, a változatosság sérti őket. A sötétséget terjesztik

– siránkozott az Index, miközben – az említett hírportált idézve – “a zágrábi városvezetés határozottan reagált a vandalizmusra”, gyorsan visszafestették a padot, “még mondja valaki, hogy a közszolgálatok nem képesek hatékonyan működni”.

A cikk hosszasan taglalta a “szivárványpad” köztéri, politikai és társadalmi szerepét, majd megállapította, hogy a pad sorsa a zágrábiak kezében van.


kis festett kabatok222kis festett kabatok
szivarvanypad kutatas

Ennek alátámasztására egy házi közvéleménykutatást is végzett a hírportál, amiből kiderül, hogy még a magát egyértelműen pozícionáló Index olvasói is megosztottak, és a 1555 szavazó gyenge többségének, vagyis 52%-nak nem tetszik a pad. Csak nehogy valakinek eszébe jusson, hogy népszavazást kezdeményez a kérdésben, és aláírásgyűjtésbe kezd, ami mostanában eléggé divatos arrafelé.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: