Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Koszovó

ÉLEZŐDIK: Vučić szerint a koszovói miniszterelnök le akarja rombolni a békét, és ezért megtámadta a szerbeket

vucic kurti megtamadta
A helyzet délen is fokozódik, mert a szerb elnök szerint a koszovói miniszterelnök megtámadta a szerbeket (Forrás: Instagram)
Olvasási idő: 2 perc

A államfő Instagram oldlán fordult a nyilvánossághoz, és drámai beszédében elmondta, hogy Albin koszovói miniszterelnök úgy döntött, hogy megtámadja a szerbeket.

Albin Kurti utasítására Ljiljana Stevanović szerb bírót a mai napon eltávolították a koszovói intézményekből, és ma reggelre előkészítették az összes szerb parancsnok, az összes szerb elbocsátását, akik részt vettek a Nemzetbiztonsági Tanács belgrádi ülésén. Albin Kurti úgy döntött, hogy megtámadja a szerbeket

– mondta Aleksandar Vučić a videón, amely nem sokkal a szerb- mérkőzés kezdete előtt került ki az Instgramra.

Vučić úgy fogalmazott, hogy Albin Kurti ezzel “megsértette a brüsszeli megállapodást, és ezért az ő akaratával, és az őt védelmezők akaratával összhangban a Brüsszeli Megállapodás már nem létezik”.

A szerb államfő kijelentette, hogy “Albin Kurti az, aki le akarja rombolni a békét Koszovóban, és ő az, aki ezekkel a döntésekkel meg akarja támadni a szerb népet, bárhol éljen is, déli vagy északi ré”.

Vučić sokadik alkalommal elismételte el, hogy Szerbia szeretné megőrizni a békét, és ezért – nyilván “békaszándékának megerősítésére” – a szerb államfő drámai hangú beszédében figyelmeztetést intézett a Quinta-országokhoz (az , , Németország, és Nagy-Britannia) és az egész nemzetközi közösséghez.

Az utolsó üzenetem: bármit is tesznek, Szerbia a saját (szerb) népével lesz

– mondta Vučić, aki ez alatt azt értette, hogy nem hagyják magukra a koszovói szerbeket.

Szárítják a lőport

A jelenlegi felfokozott helyzetben nem szabad csak arra gondolni, hogy ez egy újabb kampányfogás, mert nem lehet megjósolni, hogy egy óvatlan pillanatban az események milyen fordulatot vesznek. Az viszont aligha kétséges, hogy már szárítják a lőport.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A videó súlyát növeli, hogy a NATO 23 évvel ezelőtt, 1999. március 24-én kezdte meg az akkori Jugoszláv Szövetségi Köztársaság bombázását, amivel kapcsolatban mindenfelé megemlékezéseket tartottak, tehát Szerbiában amúgy is felfokozott hangulat uralkodik.

A koszovói szerbek egyébként két nappal korábban maguk helyezték kilátásba, hogy kilépnek a koszovói intézményekből, a Koszovó északi részén szolgálatot teljesítő szerb pedig kijelentették, hogy visszaadják szolgálati fegyvereiket.

A szerb államfő ezzel kapcsolatban akkor azt mondta nekik, hogy mielőtt döntenek, “számoljanak el tízig”, és gondoljanak a holnapra, viszont azt is megemlítette, hogy Szerbia állja egy ilyen döntés anyagi terheit.

Albin Kurti megelőzte a koszovói szerbeket, és maga bocsátotta el a belgrádi találkozó résztvevőit, amit Vučić most a szerbek elleni támadásnak minősített. Tehát megtámadta őket azzal, amit maguk is akartak, illetve amit ők akartak megtenni.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: