Connect with us

A Háború

FELJELENTÉS: A miniszterelnök-jelölt szerint nem igaz, hogy az ellenzék magyar katonákat akar háborúba küldeni

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint nem igaz, hogy az ellenzék magyar katonákat akar háborúba küldeni. Márki- Zay Péter különösen felháborítónak tartja, hogy a miniszterelnök a migránsok betelepítésétől kezdve az ukrajnai háborúig sok más területen is rágalmazza az ellenzéket, ezért feljelentést tett rémhírterjesztés miatt.

Márki- Zay Péter feljelentést tett pénteken rémhírterjesztés, valamint közösség elleni uszítás vádjával, mert Orbán Viktor és a Fidesz-média azt a valótlanságot terjeszti, hogy az ellenzék magyar katonákat, illetve nem katona magyar fiatalokat akar az orosz-ukrán frontra küldeni – ezt ő maga jelentette be hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

– Orbán Viktor és a Fidesz-média valótlanságokat híresztel

– jelentette ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki azt is kifogásolta, hogy a kormány a “baloldali” gyűjtőszó használatával összemossa a többféle álláspontot képviselő csoportokból álló ellenzéket.

A zágrábi drónbecsapódásra utalva úgy fogalmazott: Orbán mindeközben arra is képtelen volt, hogy megvédje a magyar légteret, mivelhogy egy “bombákkal megrakott drón” repült el nem csak Debrecen és Pécs, hanem a paksi atomerőmű felett is.

Márki- Zay megjegyezte, hogy Magyarországot csak az Orbán Viktor által “oly sokszor elárult NATO” tudja megvédeni, ami az egyetlen védelem Magyarország számára az orosz agresszió ellen.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egyúttal kijelentette, hogy nem akarnak katonákat küldeni Ukrajnába “meghalni egy idegen háborúban”, amelyen az orosz-ukrán konfliktust értette.

Néhány órával korábban Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter azzal vádolta meg a “baloldalt”, hogy megpróbálja elbizonytalanítani az ország energiaellátását, és fegyverszállítást követel a szomszédban zajló háborúba, tehát értelmezése szerint az ellenzék továbbra is veszélybe sodorná Magyarországot.

Szavai szerint ezzel szemben a kormány álláspontja egyértelmű: “nem szállítunk fegyvereket az Ukrajnában zajló háborúba, nem sodorjuk veszélybe Magyarországot, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország energiaellátásának biztonságát továbbra is garantáljuk”.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava