Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

SZIJJÁRTÓ: A baloldal nem tett le arról, hogy veszélybe sodorja Magyarországot

szijjarto orokzold hatterrel
Szijjártó Péter üzen a kormány nevében (Screenshot)

Olvasási idő: 2 perc

A külgazdasági- és külügyminiszter azzal vádolja a baloldalt, hogy továbbra is veszélybe sodorná Magyarországot és megpróbálja elbizonytalanítani az ország energiaellátását. a közösségi oldalára pénteken feltett videóban leszögezte, hogy zavartalanul áramlik a földgáz és az Magyarországra, és azt is hangsúlyozta, hogy hiába követeli a a fegyverszállítást Ukrajnába, ezt a magyar kormány “természetesen nem fogja megtenni”.

A kormány álláspontja

Szijjártó Péter a közösségi oldalára pénteken feltett videóban azt mondta: úgy tűnik, hogy a magyar baloldal továbbra sem tett le arról a céljáról, hogy veszélybe sodorja Magyarországot, hiszen továbbra is azt követeli, hogy szállítsunk fegyvereket a szomszédban zajló háborúba és továbbra is próbálja elbizonytalanítani az ország energiaellátását.

Ezzel szemben – folytatta – a kormány álláspontja egyértelmű: “nem szállítunk fegyvereket az Ukrajnában zajló háborúba, nem sodorjuk veszélybe Magyarországot, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy energiaellátásának biztonságát továbbra is garantáljuk”.Kijelentette: a magyar ellenzék több támogatást kap a “zavarkeltésben” szereplőktől, a nemzetközi médiumoktól is. Az elmúlt napokban például azt az álhírt keringtették – mondta -, hogy a Bulgárián üli gázszállítások a jövőben nehézségekbe ütköznének a és Bulgária vitája miatt. A külügyminiszter ezt álhírnek, hazugságnak nevezte és közölte: beszélt kollégájával és a Gazprom illetékeseivel is. Hozzátette: a Gazprom kifizette Bulgáriának a szerződés szerint járó tranzitdíjat, nincsen vitás kérdés a Gazprom és Bulgária között a gáztranzit tekintetében, így Magyarország gázellátása továbbra is biztonságban van.

Beszámolt arról is, hogy Délről Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül minden nap szerződés szerint, zavartalanul áramlik a földgáz, napi 10 millió köbméter, és ütemszerűen érkezik a földgáz felől is, naponta 14 millió köbméter. Sőt, ellentétben a korábbi helyzettel, már Szlovákián keresztül, tehát északról is napi szinten 6 millió és 9 millió köbméter közötti földgáz érkezik szintén oroszországi forrásból.

Nyomatékosította: Magyarország földgázellátása tehát biztosított, az ide irányuló földgázszállítások szerződés szerint, ütemezetten és zavartalanul történnek, és ugyanez a helyzet a kőolajszállítások tekintetében is. Hozzátette: a kőolaj szerződés szerint érkezik a Barátság kőolajvezetéken naponta 19 ezer és 20 ezer tonna közötti mennyiségben.

Magyarország energiaellátása tehát biztonságban van, és amíg mi kormányzunk, addig biztonságban is lesz

– jelentette ki, hozzátéve, hogy a kormány semmilyen olyan európai korlátozó intézkedést nem tud elfogadni, amely Magyarország vagy bármely más európai ország energiaellátásának biztonságát veszélyeztetné.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: hiába követeli a magyar baloldal, hogy szállítsunk fegyvereket, engedjük át a fegyverszállítmányokat Magyarországon, “természetesen mi ezt nem fogjuk megtenni, nem vagyunk hajlandóak kockáztatni Magyarország biztonságát”. Magyarországnak a szomszédban zajló háborúból ki kell maradnia, és amíg ők kormányoznak, addig ki is fog maradni.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: