Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Montenegró

RESZKESS, PUTYIN! Montenegró szerint Oroszország megsérti a biztonságot és a nemzetközi jogot

djukanovic michal
Milo Đukanović és Charles Michel "nagyfokú egyetértésben" (Forrás: Charles Michel, Twitter)
Olvasási idő: 1 perc

A montenegrói miniszterelnöki poszt várományosa szerint a két szakadár köztársaság elismerésével megsérti a biztonságot és a nemzetközi jogot. Dritan Abazović erről a Twitteren vallott színt, ahol a kérdéssel kapcsolatban elnyilatkozta magát is.

Szilárd vélemény

A bejegyzésben Abazović úgy fogalmazott, hogy szilárdan kiáll NATO-szövetségesei és -partnerei mellett abban a törekvésében, hogy hozzájáruljon a válság megoldásához és az egyes országok ának megőrzéséhez.

A jelenleg még hivatalosan csak -helyettesi tisztséget betöltő Abazović arra szólított fel, hogy a válságban érintettek “párbeszéd útján találják meg a legjobb megoldásokat”: így őrizzék meg a békét és támogassák a toleranciát.

A legfőbb

Közben a legfőbb politikai vezető is hitet tett az Európai Unió mellett. Milo Đukanović az Európai Tanács ével Brüsszelben “álarc nélkül” folyatott megbeszélésről beszámolva azt írta, hogy “Montenegró továbbra is fontos szerepet fog játszani az európai értékrendszer előmozdításában”.

Đukanović azzal a “szóvirágos mondattal” ajándékozta meg követőit a Twitteren, hogy Charles Michellel nagy fokú egyetértést sikerült elérni az Európai Unió és a közötti együttműködés elmélyítésének szükségességéről.

A diplomáciában egyre nagyobb szerepet játszó közösségi csatornán tett bejegyzésében Michel ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy a politikai stabilitás kulcsfontosságú az előrelépés szempontjából. Az Európai Tanács elnöke ugyan nem részletezte, de itt bizonyára a montenegrói belső politikai viszonyokra, és nem az EU stabilitására gondolt. A rövid bejegyzésben Michel közölte: montenegrói vendégével megvitatták annak fontosságát, hogy “politikai erőfeszítéseket” fektessenek az uniós reformok előmozdításába, de ezzel kapcsolatban sem közölt konkrétumokat.

Đukanović az ukrajnai helyzettel kapcsolatban külön is megnyilvánult, és kijelentette, hogy Montenegró elítél minden olyan cselekményt, amely az ukrán Donyeck és Luhanszk régiók független egységként való elismerésére irányul. Mint mondta, az ilyen döntések sértik a nemzetközi jogot és az ezen a jogon alapuló nemzetközi rendet.

Montenegró megismétli, hogy egyértelműen támogatja Ukrajna függetlenségét, területi integritását és szuverenitását nemzetközileg elismert határain belül

– írta Đukanović a Twitteren, hogy ország-világ lássa ki mellett is áll Montenegró.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: