Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

KORMÁNYZATI SZÁNDÉK: Tovább támogatják a magyar cégek terjeszkedését a Balkánon

videoton
(Forrás: Videoton)

Olvasási idő: 1 perc

A gazdaság növekedési pályájának hosszú távú biztosításához segíteni kell a Magyarországon sikeres hazai vállalatok kijutását a nemzetközi piacokra. Erről külgazdasági és külügyminiszter beszélt Székesfehérváron.

Gazdasági dimenzióváltás

A tárca közleménye szerint a miniszter támogatói oklevelet adott át a Videoton Holding Zrt. vezetőinek, s beszédében kiemelte, hogy a közel 9000 embert foglalkoztató cég működése nemzetgazdasági szempontból is meghatározó.

Az elektronikai vállalatcsoport 430 millió forintot nyert el bulgáriai telephelyének fejlesztésére a Külpiaci Növekedési Támogatás programjának keretében. A projekt összköltsége 860 millió forint.Péter hangsúlyozta, hogy a magyar cégek nemzetközi terjeszkedése hosszú folyamat, de jó , hogy a gazdaság dimenzióváltása már megkezdődött, s egyre több hazai szereplő hoz létre jelentős beruházásokat külföldön.

Rámutatott, hogy a “kifektetési stratégiája” épp az ilyen vállalatok támogatására szolgál.

Tájékoztatása szerint ennek keretében eddig ötven cég kapott összesen 70 milliárd forintot, amelyek erre alapozva 140 milliárd forint értékben hajtanak végre fejlesztéseket érdekeltségeiknél. A listát Románia vezeti, itt tizenöt beruházást hirdettek meg, ezt követi tíz projekttel.

Új világgazdasági korszak

A miniszter arról is beszámolt, hogy míg a - miatt az elmúlt két évben kizárólag rossz hírek érkeztek a világgazdaságból, Magyarországon a beruházások, a foglakoztatás és az exportteljesítmény is rekordot döntött tavaly.

Teljesen új világgazdasági korszakba léptünk be (.) Úgy ahogy ez kihívás a magyar gazdaság számára, úgy egyben lehetőség is. Hiszen ha valaki jól tudja kezelni ezt a válságot, akkor a többiekkel szemben versenyelőnyre tehet szert

– fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.A Videoton az három legnagyobb elektronikai gyártási szolgáltatója közé tartozik. Termékeinek mintegy háromnegyede a külföldi piacokon talál vevőre.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: