Connect with us

Magyarország

MÉRCE: A migránsok ellepték a Szabadka szomszédságában lévő Nagyradanovácot, határ és határ között van különbség?

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Miközben a világ (Merkel- Putyin- Ursula) a lengyel-fehérorosz határon kialakult migránsválsággal van elfoglalva, a helyzet nem sokkal, vagy talán semmivel sem jobb a magyar-szerb határon, ahol szintén migránsok hada torlódott fel, és ha jól utánaszámolunk, körülbelül annyin vannak, mint amott feljebb. Azzal tele van a világsajtó, emezzel itt lent a kutya sem törődik. A Délhír.info által közzétett olvasói levélből az derül ki, hogy a migránsok most éppen a Szabadka külvárosának számító Nagyradanovácba vették be magukat.

[gtranslate] [fblike]

A Délhír.infohoz eljuttatott olvasói levélből az derül ki, hogy Majdányt követően a migránsok most a Szabadka külterületének is tekinthető Nagyradanovác környékén készülnek a “magyar határ elleni támadásra”, vagyis a “game” elnevezésű akcióra.

A BALK itt teszi közzé az említett olvasói levelet, és egyúttal  kéri olvasóit, hogy a levél alatti Facebook-ablakban számoljanak be a migránsokkal kapcsolatos tapasztalataikról, vagy azokat küldjék el a contact@balk.hu címre! 

Következzen a levél!

Követeljük az illetékesektől, sürgősen intézkedjenek, mielőtt a borzalmas nagyradanováci helyzet tragédiába torkollik!

MÉRCE: A migránsok ellepték a Szabadka szomszédságában lévő Nagyradanovácot, határ és határ között van különbség?

Nagyradanovác a piros vonallal körülrajzolt terület. A vastagabb fekete vonal a magyar határ.

Az elmúlt hetek történései mindannyiunk szívébe félelmet ültettek. Nagyradanovác utcáit elárasztották a menekülteknek álcázott, Isten tudja honnan jövő férfi hordák.

Egyértelmű segítséget nyújtanak nekik a Zomborból, de a Szabadkáról érkező taxiszolgáltatók is. Mi mindent megértünk, a nyomor és a kiszolgáltatottság érzését is, és sajnáljuk, hogy bizonyos erők (legyenek azok gazdaságiak vagy politikaiak) ember tömegeket sodornak a lét küszöbére.

De nekünk mindenekelőtt a családjaink, gyermekeink biztonsága és élhető élete a legfontosabb és mindennél előrébb való.

Ezt veszik el most tőlünk, amit nem hagyhatunk. Kérjük újra és újra a rendvédelmi szerveket, a Radanovác helyi közösséget irányító politikai erőket, valamint a városi illetékeseket egyaránt, hogy tegyék számunkra lehetővé a normális félelemmentes életet. Állítsák vissza településünkön a nyugalom szigetét. Mert mi itthon vagyunk otthon.


Felhívásunkat tekintsék segélykiáltásnak, egy utolsó vészkiáltásnak, ami után ha nem történik érdemi változás, a saját kezünkbe vesszük sorsunk irányítását. 


A BALK egyik olvasója megerősítette, amit a levélíró felvázolt, és arról is beszámolt, hogy a taxisok nemcsak a migránsokat szállítják Nagyradanovácra. Olvasónk a következőket írta:

– Sajnos, igaz. A zombori taxisták meg hordják a kaját, piát, és lerakják az erdő szélén nekik.

Megjegyzendő, hogy a szóban forgó terület a szabadkai homokpusztához tartozik, ahol sok az erdős terület, és ez kiválóan alkalmas arra, hogy a migránsok eltűnjenek benne, nyáron.

Az elkeseredett radanováci lakosok nevében:

Almási Szilárd


A BALK tehát  kéri olvasóit, hogy az alábbi Facebook-ablakban számoljanak be a migránsokkal kapcsolatos tapasztalataikról, vagy azokat küldjék el a contact@balk.hu címre!  A felhívás nemcsak Nagyradanovácra vonatkozik, hanem a határmenti területek egészére.

Tegyük meg ezt azért, hogy a világ ne csak a lengyel-fehérorosz határra figyeljen, bár azt nem hisszük, hogy erre a témára Merkel- Putyin- Ursula rámozdulna!

[gtranslate] [fblike]

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava