Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel


Bűnügy

VÉRDÍJ: A koszovói miniszterelnököt is meg akarják öletni, van akinek ez 35 000 eurót is megérne

koszovói VÉRDÍJ: A koszovói miniszterelnököt is meg akarják öletni, van akinek ez 35 000 eurót is megérne kurti murti
hu koszovói VÉRDÍJ: A koszovói miniszterelnököt is meg akarják öletni, van akinek ez 35 000 eurót is megérne hu Hungarian

Olvasási idő: 1 perc

Már nem csak a szerb elnök dicsekedhet azzal, hogy el akarják tenni láb alól, hanem a koszovói miniszterelnök is. A Magyarországon raboskodó Dér Csaba állítólag több megbízást is kapott korábban arra, hogy végezzen a szerb elnökkel. Pristinai jelentések szerint valaki/valakik most Albin Kurti koszovói miniszterelnököt is le akarják vadászni, a felbújtó(k)nak ez állítólag 35 000 eurót is megérne.

Nem érzi magát veszélyben

Albin Kurti úgy nyilatkozott: annak ellenére nem érzi magát veszélyben, hogy a világhálón, egyelőre csak virtuálisan, az életére törtek.

A koszovói miniszterelnököt egy feltételezhetően hamis profilról fenyegették meg az egyik közösségi oldalon, ahol egy “Marki Mario” (ál)néven bejelentkező személy 35 000 eurót helyezett kilátásba Kurti meggyilkolásáért cserében.

A koszovói miniszterelnök “bátorságát azzal is bizonyította”, hogy sem tegnapi, sem mai napirendjét nem változtatta meg, ugyanakkor közölte, hogy a rendőrség felméri a helyzetet, és a körülményeknek megfelelően cselekszik.

A Kurti megfenyegetéséről szóló hírt megerősítette a pristinai kormány szóvivője is, a rendőrség pedig közölte, hogy megtették a szükséges intézkedéseket.

A koszovói rendőrség sajtóközleményében arról tájékoztatta az aggódó vagy éppenséggel nem aggódó közvéleményt, hogy az Albin Kurti miniszterelnököt ért fenyegetést követően azonnal megkezdték a vizsgálatot.

A koszovói rendőrség először is megerősítette a miniszterelnök személyi biztonságával kapcsolatos intézkedéseket, beleértve a közvetlen védelmet is, és egy két fős gyorsreagálású egységet küldött a miniszterelnöki rezidencia megerősítésére

hu Hungarian

hu Hungarian

– olvasható egyebek között a közleményben, amelyben jó néhány lózungok is található arról, hogy a koszovói rendőrség elkötelezi magát az ország vezetőinek és lakosságának védelme mellett.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

koszovói VÉRDÍJ: A koszovói miniszterelnököt is meg akarják öletni, van akinek ez 35 000 eurót is megérne balkanac nagy


Google-válogatás