Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Montenegró

HENYÉLÉS: Európában “egyedülálló” fekvőbajnokság Montenegróban

montenegró HENYÉLÉS: Európában “egyedülálló” fekvőbajnokság Montenegróban brezna fekvobajnoksag 2

Olvasási idő: 1 perc

A volt Jugoszláviában szinte minden nemzetről születtek viccek, a legnépszerűbbek mégis a bosnyákok együgyűségéről és mulyaságáról szóló “Mujo és Haso” történetek, valamint a montenegróiak “legendás lustaságát” kifigurázó szösszenetek.

Az egyik ilyen vicc szerint egy montenegrói sétáltat egy csigát, és találkozik a barátjával, aki megjegyzi, hogy “de szép csigád van”. A másik szomorúan panaszolja el, hogy “ne is mondd, volt ennél szebb is, csak megszökött”.


Hozzáértők szerint minden viccnek van valóságalapja, persze egyik sem valóságos történetet mesél el.

Viszont maga a tiszta valóság, hogy a Nikšić közelében lévő Brezna etno-faluban, ismét megrendezték a fekvőbajnokságot.

Azért ismét, mert ez már a tizedik alkalom, hogy a helyiek a nem ősi, de lassan állandósuló hagyományoknak megfelelően elfekszenek, és máris versenyben vannak, amiért a végén a győztes – aki legtovább fekszik – 300 eurót kap.

A versenyzők fekvés közben olvashatnak, ehetnek, ihatnak, beszélgethetnek, alhatnak, és egy újonnan bevezetett szabály szerint nyolc óránként elmehetnek WC-re.

Ezért lehet, hogy veszélybe kerül az Európában egyedülálló fekvőbajnokság rekordja, ami jelenleg 52 óra. Aki új csúcsot szeretne beállítani, annak ezt kell megdöntenie, illetve “megfeküdnie”.

Az indulók, jobban mondva az elfekvők számából kicsit elhamarkodottan arra lehet következtetni, hogy a henyélés mégsem nemzeti sajátosság Montenegróban, mivelhogy a fekvőbajnokságon idén csak nyolcan, és nem nyolcszázan vagy nyolcezren vesznek részt.Iratkozz fel a napi hírlevélre!

montenegró HENYÉLÉS: Európában “egyedülálló” fekvőbajnokság Montenegróban balkanac nagy

BALK MAGAZIN


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51
📬 contact@balk.hu
☎️ +36 30 631 3104
💁‍♂️ Rólunk - About us
📰 Impresszum
BALK Magazin © 2019-2022

Facebook-követés