Connect with us

Horvátország

HŐGUTA: Meghalt egy ötéves kisfiú Horvátországban, akit az autóban felejtett az édesapja

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

 
Šibenik- Knin megye rendőrkapitányság közölte, hogy büntetőfeljelentést tettek az apa ellen, aki a horvátországi Kninben az autóban felejtette ötéves kisfiát. A rendőrségi közlemény szerint a vizsgálat megállapította, hogy a 34 éves gyanúsított felelőtlenül viselkedett gyermekével szemben, és megszegte szülői kötelességét, amivel fia halálát okozta.

Napi rutin

A zágrábi Jutarnji list beszámolója szerint a nap azzal kezdődött, hogy a 34 éves férfi – aki professzionális katona – reggel nyolc órakor elvitte a feleségét a munkahelyére; az asszony egy helyi cipőboltban dolgozik.

Ezt követően a gyerekkel – mint minden nap – az óvodába indult, de nem ért oda, mert közben felhívták, hogy sürgősen menjen be a kaszárnyába. Katonaként teljesítette a parancsot, a gyereket pedig a járda mellett leparkolt BMW-ben hagyta.

A szóban forgó autónak lesötétített hátsó ablakai vannak, így a járókelők nemigen láthatták a kisfiút, aki valószínűleg elaludt az autóban, mivel még reggel volt, és így nem hívta fel magára a figyelmet, amikor az apja az autóban hagyta.

A férfit délután három órakor hívta fel a felesége, aki az óvodában nem találata a kisfiút. A férfi akkor ment ki az autóhoz, ahol meglátta a fiát, aki eszméletlen állapotban volt.

A kiérkező mentősök megpróbáltak újraéleszteni, de nem jártak sikerrel, fél órával később a halál beálltát voltak kénytelenek megállapítani.

– Isten tudja, mi játszódik le a férfi fejében, milyen stresszt szenved el, de szentségtörés lenne azt mondani, hogy nem törődött a gyerekkel, és hogy nem szerette. Mindig hármasban voltak, az anyja nagyon nehezen szülte meg, mert problémái vannak a cukrával


– mondta a Jutarni listnek egy meg nem nevezett asszony, aki jól ismerte a házaspárt.

A férfi Vinkovceban (Vinkovci) született, gyerekkorában két betörést, és egy betörési kísérletet hajtott végre, majd egy “rehabilitációs” folyamatot követően büntetlenséget kapott, és így csatlakozhatott a hadsereghez.

Tíz perc alatt tíz fok

A horvát orvosok arra figyelmeztetnek, hogy óriási veszélynek teszi ki a gyerekét, aki az autóban hagyja, a kocsiban ugyanis tíz perc alatt akár tíz fokkal is emelkedhet a hőmérséklet.

– Ha kint 25 fok van, akkor az autóban a hőmérséklet megközelítheti a 40 fokot, amit a gyerekek kis szervezete nem bír el


– nyilatkozta a Jutarnjinak dr. Slobodanka Keleuva mentőorvos, aki arra figyelmeztetett, hogy a gyermekek teste háromszor-négyszer olyan gyorsan melegszik fel, mint a felnőtteké, ezért gyorsabban dehidrálódnak, és elveszítik az eszméletüket, ami – mint a fenti esetben is – végzetes lehet számukra.

A városban az eset miatt gyásznapot hirdettek.

– Egy fiatal család kis tagja nélkül maradt. Mindannyian megdöbbentünk, az emberek egész délután hívnak

– mondta a Nova TV-nek Marijo Ćaćić polgármester az esettel kapcsolatban, és jelezte, hogy gyásznapot hirdet Kninben.

– Ez egy kisváros, mindannyian ismerjük egymást, és mindannyian személyes tragédiaként éljük át az ilyen eseteket

– tette hozzá Ćaćić.
________________
Forrás: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava