Connect with us

Maffia

ROTHADT A RENDSZER: Egyik nap elkapták, harmadnapra pedig kiengedték egy drogbanda feltételezett vezetőjét

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!


Montenegróban egyik nap elkapták, harmadnapra pedig kiengedték az egyik balkáni drogbanda állítólagos főnökét. Dritan Abazović montenegrói miniszterelnök-helyettes szerint ennek az az oka, hogy rothadt a rendszer, így most az állam és a maffia közötti meccs egy-egyes döntetlenre áll.

Bűnözők szabadlábon

A podgoricai felsőbíróság bírája elutasította a különleges ügyészség javaslatát, és nem rendelte el a kavači klán egyik vezetőjének tartott Slobodan Kašćelannak és további 13 társának az őrizetbe vételét.

A három nappal ezelőtt előállított személyeket azzal gyanúsították, hogy a fent említett szervezet tagjai, amely gyilkosságokat hajtott végre vagy kísérelt meg.

A bíró bizonyítékok hiányára hivatkozva engedte szabadon Kašćelanékat, mert így nem látott okot az előállított személyek őrizetbe vételének elrendelésére.

A gyanúsítottak által használt létesítmények átkutatása során páncélozott járműveket, drága gépkocsikat, lőszert, robbanószerkezeteket, valamint kommunikációs és térfigyelő eszközöket találtak, amelyeket más bűncselekmények bizonyítása során használhatnak fel.

A kavači klánnal kapcsolatban a montenegrói rendőrség jelenleg egyetlen gyilkossági ügyben nyomoz, de fennáll a lehetőség a nyomozás kiterjesére más bűncselekményekre is, amelyeket a kavači klán tagjai követtek el.

Állam- Maffia 1:1

Dritan Abazović montenegrói miniszterelnök-helyettes korábban üdvözölte a drogbanda tagjainak előállítását, és azt ígérte, hogy a szervezett bűnözés nem fogja uralni Montenegrót.

A kavači klán tagjainak szabadon engedését követően Abazović úgy nyilatkozott, hogy ez is bizonyítja: mennyire indokolt az új kormány törekvése a törvények módosítására.

A montenegrói miniszterelnök-helyettes szerint az igazságszolgáltatás mostani eljárása nem csökkenti a rendőrség sikerét.

– Sajnálom, hogy Montenegró abban a helyzetben van, amelyben van. Úgy látszik, hogy küzdenünk kell. Mindenki vállaljon felelősséget mindazért, ami az elkövetkező időszakban történik a szervezett bűnözéssel kapcsolatban

– mondta Abazović, aki a kavači klán tagjainak szabadon bocsátásáról éppen akkor értesült, amikor a belügyminisztérium épületében tárgyalt Sergej Sekulović tárcavezetővel, a kormányzati szektor államtitkáraival és a rendőrigazgatóság vezetőivel egyebek között a bírói döntésről is.

– A rendőrség és a rendkívüli ügyészség mindent megtett, a rendszer rothadt. Az állam és a maffia közötti meccs egy-egyes döntetlenre áll. Megyünk tovább

– nyilatkozta Abazović a találkozó után az egyik montenegrói lap munkatársának.

Állam- Maffia 2:1

A podgoricai felsőbíróság tanácsa nem sokkal 19 óra után megváltoztatta Bašović bíró döntését, és elfogadta a különleges ügyészség indítványát, hogy a kavači bűnözői csoport feltételezett tagjait helyezzék őrizetbe.

Ezt követően Kotorban ismételten letartóztatták Slobodan Kašćelant, a drogbanda egyik vezetőjét, valamint két testőrét.

A csoport másik vezetője, Radoje Zvicer szökésben van, ellene is elfogató parancs van érvényben, de egyelőre csak Montenegróban.

A montenegrói rendőrség a csoport ma szabadon engedett többi tagját is keresi, eddig több mint 20 helyszínt kutattak át Kavačban.

___________________________________
Fotó: Twitter, Kašćelan szabadlábon

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava