Connect with us

Divat

VÍRUSÖLŐ KISKÖDMÖN: Az öltöny, amely elpusztítja a vírusok 99%-át

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

oltony
A cikk meghallgatása


A járvány miatt nem kell űrhajósnak öltözniük az üzletembereknek, ha igaz amit az olaszok kitaláltak, és a horvátok alkalmaznak. A varasdi (Varaždin) textilipari kombinát, a Vartex vírusölő bevonattal ellátott szövetből készült öltönnyel kedveskedik a férfiaknak, akik ezentúl nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Reszkessetek, vírusok!

A horvátok a szürke színű, fésült gyapjúból készült szövetet az olasz Marzotto textilgyártó cég által szabadalmaztatott nanotechnológiás Viral Off bevonattal van kezelik.

Az ISO- és Oeko-tex bizonylatok tanúsága szerint a varasdi öltöny azonnal hatástalanítja az ismert vírusok 99 százalékát, és két órán teljesen elpusztítja őket.

Az olaszok a “csodaszert”, amelynek aktív összetevője a titán-dioxid és az ezüst-klorid, a természetes szálakból, például gyapjúból, pamutból vagy lenből készült kész szövetre viszik fel. VÍRUSÖLŐ KISKÖDMÖN: Az öltöny, amely elpusztítja a vírusok 99%-át

A high-tech csodaszer ezen felül védi a szövetet a piszkolódástól és megnöveli az anyag tartósságát is.

A dörzsölt olaszok szerint a vírusölő bevonat nem okoz allergiás reakciót a bőrrel érintkezve, és nem jelent veszélyt sem az emberekre, sem a háziállatokra, ezért a kutyusok továbbra is ugrálhatnak a gazdájukra.

Elegáns védelem

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a “vírusirtó kisködmön” nem nyújt teljes védelmet a fertőzésekkel szemben, mivel csak azokkal a vírusokat öli el, amelyek az öltöny szövetére esnek.

A “jó megjelenés” mellett tehát továbbra is be kell tartani az összes előírt járványügyi intézkedést a fertőzés lehetőségének csökkentése érdekében.

Egy horvát gazdasági hírportál szerint a Virel Off technológia ennek ellenére jelentős mérföldkövet jelent az alapanyagok kezelésében, és elmozdulást képez az egészségvédelem felé, jelezve, hogy az esztétikailag szép egyúttal biztonságos is lehet.

Az “üzletember védőruha” iránt azonban (egyelőre) nem lehet túl nagy az érdeklődés, mert a Vartex webshopján akciós terméknek számít, a zakó ára 1669 kuna (228 euró) helyett most 1436,50 kuna, (193,80 euró) a nadrág pedig 699 kuna (94,30 euró) helyett 594,15 kunáért már (80,16 euró) elvihető.

Mindezzel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy miért nem ajánlanak a nadrág és a zakó mellé mellényt is az igazán konzervatív ízlésű urak számára, de arra is keressük a választ, hogy miért nem gyártottak mindjárt maszkot is a vírusölő katyvasszal bevont anyagból?

És végül jöjjön a gender-kompatibilis észrevétel: vajon miért nincs hölgyeknek szánt modell, például egy Merkel-kosztüm formájában?
________________________
Forrás: Vartex, internet

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava