Connect with us

Hi, what are you looking for?

Horvátország

ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től

ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től letenye gorican
Albanian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től sqArabic ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től arArmenian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től hyBasque ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től euBelarusian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től beBengali ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től bnBosnian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től bsBulgarian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től bgCatalan ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től caChinese (Simplified) ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től zh CNChinese (Traditional) ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től zh TWCroatian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től hrCzech ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től csDanish ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től daDutch ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től nlEnglish ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től enFinnish ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től fiFrench ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től frGerman ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től deGreek ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től elHebrew ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től iwHungarian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től huItalian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től itJapanese ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től jaKorean ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től koKurdish (Kurmanji) ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től kuMacedonian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től mkNorwegian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től noPolish ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től plPortuguese ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től ptRomanian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től roRussian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től ruSerbian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től srSlovak ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től skSlovenian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től slSpanish ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től esSwedish ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től svTurkish ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től trUkrainian ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től uk

Olvasási idő: 1 perc

Horvátország közzétette az új beutazási feltételeket, amelyek április 1-től hatályosak és két hétre szólnak. A BALK Facebook-oldalán korábban nagyon sok bejegyzés látott napvilágot a horvátországi nyaralást illetően pro és kontra, ezeket az alábbiak alapján érdemes újragondolni.

Mit tartalmaz a közlemény?

Az alábbi tájékoztató a Horvát Köztársaság határátkelőhelyein történő átkelés április 15-ig érvényes átmeneti tilalmát és korlátait szabályozza, valamint a beutazás lehetőségeivel kapcsolatos információkat és új elemeit tartalmazza.

Minden olyan utas, aki állampolgárságától függetlenül olyan uniós országból érkezik a Horvát Köztársaságba, amely jelenleg nem szerepelnek az ún. Zöld listán, a következők szerint utazhat be a Horvát Köztársaság területére:

 • A mintavételtől számított 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy az Európai Unióban (EU) jóváhagyott antigén gyorsteszt felmutatása. Antigén gyorsteszt és 10 napot meghaladó horvátországi tartózkodás esetén a teszt-eredmény kiadásától számított tíz napon belül ismét teszteltetni kell.

 • A COVID elleni védőoltások megszerzésére vonatkozó igazolás felmutatása, amely tanúsítja, hogy a beutazó a kétdózisú oltások esetében a második dózist, az egy dózisból álló oltások esetén az oltást már legalább 14 nappal korábban megkapta.

 • A beutazástól számított 180 napon belül elvégzett, de 11 napnál régebbi, az 1. pontban tárgyalt pozitív PCR antigén-gyorsteszt felmutatása, amely igazolja, hogy a beutazó átesett a SARS-CoV-2 vírusfertőzésen, vagy orvos által kiadott igazolás arról, hogy a beutazó átesett a COVID-19 betegségen.

 • Önkéntes karantén a Horvát Köztársaságba történő beutazáskor, PCR vagy antigén-gyorstesztelés lehetőségével, ha a tesztelésre nincs mód, a karantén időtartama 10 nap.

 • ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től horvt idegenforgalmi 500x125

A gyerekek vonatkozásában

A határozat mentesíti a szülő/gondviselő kíséretében utazó hét év alatti gyermekeket a negatív teszteredmény felmutatása és az önkéntes karantén alól, amennyiben a szülő/gondviselő igazolni tudja a negatív PCR- vagy antigén-teszt eredményét, az oltás meglétét, illetve hogy átesett a COVID-19 betegségen.

Minden, a Horvát Köztársaságba történő beutazás fenti feltételeinek megfelelő külföldi utasnak javasolt az előzetes regisztráció a https://entercroatia.mup.hr/ alkalmazásban.

Advertisement. Scroll to continue reading.

A határozat április tehát 1-jétől hatályos és április 15-ig van érvényben.
________________________________________
Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség


Iratkozz fel a napi hírlevélre!ÚJ SZABÁLYOK: A horvátországi beutazás feltételei április 1-től balkanac nagy


Ez biztos érdekel

Gazdaság

Olvasási idő: 3 percKét felsőfokú bíróság is a fogyasztók javára döntött azokban a perekben, amelyeket a Szerbiai Villanygazdaság ellen indultak. A két bírói testület...

Bűnügy

Olvasási idő: 2 perc  Az elnök menti a menthetőt, és a nagy nyilvánosság előtt elemzi a védelmi miniszter szavait, mert így ország-világ előtt kiderülhet,...

Bűnügy

Olvasási idő: 2 perc  Szembetűnő a különböző amerikai szolgálatok és szervezetek fokozott jelenléte a Nyugat-Balkánon, különösen Szerbiában. A Wikileaks szerint az ezredforduló tájékán az...

Horvátország

Olvasási idő: 2 perc  Főként a kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően a horvát idegenforgalomi adatok ezekben a napokban jobbak, mint a 2019-es rekordév ugyanezen időszakában,...

Advertisement

Kövess bennünket a Facebookon!