Connect with us

Ellenzék

SZERBEK A PARADICSOMBAN: Sarkozyhez hasonlóan tennének félre egy szerb ellenzéki vezetőt, avagy hol vannak a milliók?

Avatar photo

Közzétéve:

a megjelenés dátuma:

?c=30395&m=1559903&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 5 perc

A szerb sajtó az utóbbi napokban azt taglalja, hogy Dragan Đilas szerb ellenzéki politikus és üzletember vajon jogszerűen jutott-e ahhoz a vagyonhoz, amelyet amelyet állítólag közel húsz ország körülbelül háromszor annyi bankjába menekített ki Szerbiából. Mindeközben csak tavaly több mint egy milliárd eurót vittek ki az offshore-paradicsomokba a Szerbiában működő cégek.

A mikrofon veszélyes jószág

Az elmúlt két hétben a szerb sajtó hasábjain a lehető legkülönbözőbb adatok jelentek meg arról, hogy mekkora összeg eltitkolásával vádolható Đilas: a licitálás alig több mint ötmillió eurónál kezdődődött és ma már 619 milliónál tart, elvégre nincs az a szám amelyet ne bírna el a papír vagy az internet.

Az embereknek már elegük van a hazugságokból, a milliós összegek emlegetéséből, és mindenből, amit a kormány diktál a szerb sajtónak

– mondta el aznapi benyomását a Nova S ellenzéki televízió „Heti benyomás” (Utisak Nedelje) műsorában a hétvégén Dragan Đilas, a Szabadság és Igazságosság Pártjának vezetője.

Szerbiában senki sem zárja, ki hogy a jelenlegi hadjáratnak az a célja, hogy ürügyet találjanak az ellenzéki vezető letartóztatására, maga az érintett sem.

Felkészülten várom, hogy támadóim értem jöjjenek. Ez teljesen normális azok esetében, akik ellenzékből politizálnak

– mondta Đilas arra a felvételre reagálva, amely az erősen kormánypárti Pink Televízió reggeli műsorából jutott az éterbe, amikor a válogatott kormánybarát társaság már azt hitte, hogy nincs adásban.

Kész a forgatókönyv

A világhálón még fellelhető felvétel akkor készült, amikor a „kormányzati zarándokhelynek” számító televízió műsorvezetője reklámokat jelentett be, két vendége pedig tovább beszélgetett a Đilas ellen felhozott vádakról, miközben a mikrofon bekapcsolva maradt.

A logóval takart műsorészben Dragan J. Vučićević, az Informer kormánypárti lap főszerkesztője a következőket mondta:


Nem tudok most részletekről beszélni, de okkal emlegetem Sarkozyt. Őt is (értsd.: Đilast) letartóztatják, szabadlábról védekezhet, és végül elítélik, tehát épp úgy jár, mint Sarkozy

– utalt az Informer főszerkesztője az egykori francia elnökre, Nicolas Sarkozyre, akit nemrégiben vesztegetés, korrupció és hatalommal való visszaélés vádjával két év felfüggesztett és egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy francia bíróság.

Vučićević – aki szinte csak fehérneműt váltani jár haza a Pink TV-ből – a műsor „nyilvánosságágnak szánt részében” épp azt taglalta, hogy hol lehetnek azok a milliók, amelyek eltitkolásával a szerb kormány az ellenzéki politikust vádolja.

Siniša Mali pénzügyminiszter szerint Đilas – aki 2007 és 2008 között a nemzeti beruházási tervért felelős tárca nélküli miniszter, 2008-tól 2013-ig pedig Belgrád polgármestere volt – ez idő alatt nem kevesebb, mint 600–700 millió eurót gyűjthetett össze, és 10 millió euróval károsíthatta mag Szerbia költségvetését.

Ebből a pénzből 15 új hidat lehetett volna építeni a Száván

– jelentette ki „plasztikusan szólva” Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Pink Televízió egyik korábbi műsorában.

Mali nem a Twitteren, hanem a Facebookon nyomul


https://www.facebook.com/sinisa.malii/photos/a.363214007565062/844904022729389/

Mali nem a Twitteren, hanem a Facebookon nyomul, amikor nem valamelyik kormánypárti tévében „üti el az adásidőt”.

A botrányt egyébként a szintén a kormánypárti táborba tartozó Večernje Novostiban megjelenő „tényfeltárás” robbantotta ki, amely szerint Đilas tetemes vagyonnal rendelkezik a világ több mint 15 országában.

A belgrádi lap szerint a tulajdonában lévő offshore cégeken keresztül az ellenzék politikai vezetője Svájcban, Mauritiuson és Hongkongban rendelkezik titkos számlákkal, de fennáll a gyanú, hogy Moldovában, Bulgáriában, Hollandiában, Luxemburgan és az amerikai Delaware államban is több milliós összegeket pihentet különböző számlákon.

Mindezzel kapcsolatban egyelőre nem a számok nagyságáre, hanem a szándékra érdemes figyelni, a számokat végül majd úgyis a szándékhoz igazítják.

Mekkora pénz van az adóparadicsomokban?

Egyelőre csak feltételezni lehet, hogy ténylegesen mekkora összeg is az, amellyel Đilas bankszámlákon rendelkezik. Azt viszont pontosan tudni, hogy a Szerbiában tevékenykedő vállalatok a tavalyi év folyamán több mint egy milliárd eurót vittek ki az offshore országokba.

A Szerb Nemzeti Bank adatai szerint a legtöbb pénz, mintegy 806 millió euró Hongkongba került. Szingapúrba 170 millió eurót vittek ki a Szerbiában tevékenykedő, ám ott bejegyzett szerb vállalatok, a Brit Virgin-szigetekre viszont 24 millió eurót. Milliós tételek kerültek Libanonba és Liechtensteinbe is, de a panamai, marshall-szigeteki, dominikai és a seychelle-szigeteki adórendszerek kedvezményivel is éltek a szerb vállalatok.

Ugyanitt kiemelték, hogy a Hongkonggal megvalósított forgalom növekedése elsősorban annak a közvetlen együttműködésnek az eredménye, amelyet a kínai különleges közigazgatási területről érkező befektetők a feldolgozóipari és bányászati szektorban tevékenykedő szerb cégekkel valósítottak meg.

Nem okvetlenül törvénytelen

Az offshore-tevékenység nem feltétlenül szabálytalan működési forma Szerbiában.

Az adóparadicsomokat általában a törvénytelen tranzakciókhoz, a pénzmosáshoz és az illegális ügyletekhez kötjük, az úgynevezett offshore zónában működő cégek azonban teljes mértékben törvényes keretek között működnek

– jelentette ki Ljubodrag Savić, a Belgrádi Egyetem közgazdasági karának professzora.

A cégek általában a kisebb adókulcs vagy a csökkentett kezelési költségek miatt döntenek úgy, hogy a tevékenységük helyszínétől függetlenül olyan országban jegyzik be a vállalatot, ahol jobbak a feltételek. Az adóparadicsomokban számos világszinten ismert márka és cég is van, és egyes milliárdosok is úgy döntenek, hogy saját országuk helyett például Monacóban adóznak. Minderre törvényes lehetőséget biztosítanak az érvényben levő jogszabályok

– magyarázta a professzor.

Az offshore zónák annál sikeresebbek, minél rugalmasabb adóztatási rendszert biztosítanak

– állítja Milan Kovačević. A külföldi befektetésekkel foglalkozó szaktekintély Luxemburg rendelkezéseit hozta fel példaként, ahova tavaly 500 millió eurót vittek ki a Szerbiában működő, de ot bejegyzett cégek.

Eredetvizsgálat

A szerb ellenzéki vezető folyamatosan hangsúlyozta, hogy az ellene felhozott vádak alaptalanok: Szerbiában és Svájcban rendelkezik vállalkozásokkal és bankszámlákkal, a külföldön tartott vagyona után pedig Szerbiában adózott.

?c=4784&m=1603755&a=438898&r=&t=html
Mindez ellenőrizhető a szerb Cégnyilvántartási Ügynökség elnevezésű állami hivatalban

– állítja Dragan Đilas, aki szerint Siniša Mali pénzügyminiszter olyan papírokat lobogtat az adócsalás bizonyítékaként, amelyeket mind egyazon napon, vagyis tavaly december 12-én nyomtatták ki. És itt van az egyik kutya elásva, december 12-e ugyanis tavaly szombatra esett.

Kérdezem én, hogy egy szombati napon melyik külföldi bank ad ki hivatalos dokumentumokat a szerb kormánynak? A Večernje novostiban megjelent dokumentum mind hamisítvány. Ilyen erővel arra is akadhat bizonyíték, hogy Boško Obradović jobboldali ellenzéki politikus több mint 5 millió euróval rendelkezik egy moszkvai bankban. Így akár Aleksandar Vučićra is ráfogható, hogy két milliárd eurót őriz egy kínai pénzintézetben, vagy éppen az öccse, Andrej Vučić 399 milliót tett félre

– érvelt az ellenzéki politikus, aki szerint a szerb kormány azért vádaskodik, hogy ne kelljen a valós problémákról beszélni.

Feljelentette a köztársasági elnököt


Đilas újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy okirathamisítás miatt feljelentette Aleksandar Vučić szerb elnök, Siniša Mali szerb pénzügyminiszter és Vladanka Malović, a Szerb Haladó Párt információs szolgálatának vezetője ellen, egyúttal okirathamisítással vádolja Milorad Vučelićet, az ügyet kirobbantó Večernje novosti főszerkesztőjét és Adrijana Nešić újságírónőt is.

Hogy valóban lejárató kampányról és politikai leszámolásról beszélhetünk-e, vagy tényleges leleplezésről, annak megítélése egyelőre attól függ, hogy ki melyik szerbiai sajtóterméknek hisz, és melyik média beszámolója alapján címkézi fel az eseményeket.

A nagy szerb sárdobálás közepette a jelen pillanatban csak egyetlen dolog biztos: az ügyészség „eredetvizsgálatba” kezd, vagyis a szerb kormány kezdeményezésére kivizsgálja az ellenzéki Dragan Đilas offshore-paradicsom(ok)ban elhelyezett vagyonának származását.
________________
Fotók: internet


visky andras kitelepites 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=ViskyAndr%C3%A1s%3AKitelep%C3%ADt%C3%A9s&t=pi

Ellenzék

A KIEGYEZÉS NAPJA: A szerb kormányzat „beáldozta a köztévét”, vajon miért?

Közzététel:

a megjelenés dátuma

parbeszed
trauma betegseg ?c=4784&m=0&a=438898&r=&t=pi
Olvasási idő: 3 perc

A kiegyezés egy nappal azt követően történt, hogy a Szabadság és Igazságosság Pártja, az Együtt Szerbiáért Mozgalom, a Szabad Polgárok Mozgalma és a Demokrata Párt kivonult a párbeszédről, amelyen uniós parlamenti képviselők közvetítettek. A megállapodás kiterjed a médiajelenlétre is, miután a szerb elnök az ellenzéki televíziókhoz hasonlította az állami finanszírozású köztévét. A kérdés ezt követően az, hogy a mostani megállapodás milyen hatással lesz a tavasszal sorra kerülő parlamenti választásokra?

A szerb demokrácia és a bojkott

Tanja Fajon szlovén és Vladimír Bilčík szlovák európai parlamenti képviselő Ivica Dačić szerb házelnökkel közösen jelentette be, hogy az említett négy politikai párt részvétele nélkül folytatódó párbeszéd szombati záróakkordjaként elfogadására kerültek a választás megtartásával kapcsolatos ajánlások.

Ez azt jelenti, hogy átmenetileg növelik a szerbiai választási bizottság létszámát, amelyhez az hat képviselőt delegálhat, akiknek helyetteseik lesznek.

Ugyanakkor ideiglenes ellenőrző testület is alakul, amely szavatolja a politikai pluralizmust és a szakmaiságot a médiában. A testület 12 tagját a médiafelügyelet, a másik hat tagját pedig az ellenzék adja.

Az ellenőrző jelentést tesz a közszolgálati médiára vonatkozó szabályok betartásáról, és tájékoztatja a nyilvánosságot a választási kampány szempontjából fontos médiaeseményekről és egyéb kérdésekről

– mondta a szerb kormányzatot képviselő házelnök a megállapodást követően, és hozzátette, hogy kormányzati részről nagyon konstruktívak voltak, és szinte mindent elfogadtak, amit az uniós parlamenti képviselők kértek.

Vladimír Bilčík az uniós parlamenti képviselők részéről úgy fogalmazott, hogy véleményük szerint olyan intézkedéscsomag került elfogadásra, amelynek érvényt lehet szerezni, és amely szavatolja a bizalom légkörének megteremtését.

Köszöntettel tartozunk azért, hogy a kormányzó többség kész végrehajtani ezeket az intézkedéseket, függetlenül néhány politikai szereplő véleményétől. Az Európai Parlament és más európai intézmények úgy vélik, hogy az intézmények és a választások bojkottja nem megfelelő módszer arra, hogy előrelépés történjén a szerb demokrácia terén és Szerbia európai útján

– jelentette ki a szlovák képviselő, aki szerint a pártok közötti párbeszéd fontos része az európai perspektíva megteremtésének.

Most már minden rendben van?

Dehogyis. Az uniós közvetítéssel zajló párbeszéd kezdetén Ivica Dačić szerb házelnök azt mondta, hogy a szerbiai ellenzék legszívesebben a kormányzat kihagyásával egyezne meg az Európai Parlament képviselőivel a választási szabályokról, most azonban fordult a kocka, és ennek éppen az ellenkezőjére panaszkodnak a párbeszédről kivonuló pártok.

Nem hagytak számunkra mozgásteret a záródokumentum kidolgozása során, és nem is konzultáltak velünk, tehát ez a megállapodás nem az ellenzékkel jött létre, ezt kizárólag a kormányzat és az Európai Parlement képviselői kötötték

– jelentette ki Boško Obradović, a jobboldali Dveri (Ajtók) párt vezetője.

Dragan Đilas, a Szabadság és Igazság Pártja részéről kifejtette, hogy a képviselők által felajánlott dokumentumot elfogadhatatlan volt számukra, mert nem kínál konkrét megoldásokat vagy mechanizmusokat.

A kormányzat csak a látszat kedvéért szervezte meg a pártok közötti párbeszédet, mint ahogy a látszat kedvéért irányítja az országot az Európai Unió felé

– mondta Đilas, aki szerint a párbeszédről kivonuló pártok majd csak ezután döntenek a további lépésekről, amelyekről tájékoztatják az Európai Parlament képviselői csoportját.

A szerbiai ellenzék tehát ismételten megosztott. Lényegében azok a pártok nem hajlandók elfogadni a mostani megállapodást, amelyek bojkottálták a két évvel ezelőtti parlamenti választásokat, a kormányzat pedig most újjal mutogathat, és mutogat is rájuk. Az egyeztetés idején Isztambulban tartózkodó szerb elnök meg is tette, szerinte ugyanis most az Európai Parlament képviselői is láthatták, hogy ki akadályozza a párbeszédet.

Mondtam, hogy adják oda nekik a köztévét, adjunk oda nekik bármit, amit akarnak. A magántévékkel nem rendelkezhetünk, a Đilas-médiának sem parancsolhatunk. Az én szemszögemből tekintve a köztévé fontos szerepet játszik a társadalmi folyamatokban, és ezért támogatnunk kell, és elnökként erről soha nem fogok mást mondani

– jelentette ki Aleksandar Vučić, aki viszont pártvezetői mivoltában megjegyezte, hogy a köztévé egyre inkább hasonlít az N1-es ellenzéki csatornához, vagyis a Dragan Đilas által ellenőrzött ellenzéki médiához, mint az objektivitáshoz.

Szerbiában tehát történt is elmozdulás, meg nem is, így egyelőre nem beszélhetünk lényegi változásokról, inkább csak erőátcsoportosításról, miután nemcsak az ellenzék, hanem a kormányzat is kiépítette már saját médiabirodalmát – ilyen körülmények között pedig kinek van szüksége a köztévére?


ljudmila ulickaja csak egy pestis 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=LjudmilaUlickaja%3ACsakegypestis&t=pi

Az olvasás folytatása

Belpolitika

NÉGYEK BANDÁJA: Kemény szóváltás volt a szerbiai elnöki hivatalban, de végül senkit sem kaptak pofán

Közzététel:

a megjelenés dátuma

negyek bandaja
?c=4784&m=1603755&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 2 perc

 
Kisebb incidens történt a szerbiai elnöki hivatalban, ahol pénteken délelőtt Vuk Jeremić pártelnök vezetésével megjelent a Néppárt több fontos tisztségviselője, hogy farkasszemet nézzen Aleksandar Vučić szerb elnökkel. Végül egyetlen pofon sem csattant el, de akár ez is előfordulhatott volna.

Lincselni indultak

A négy néppárti politikus azután „tette tiszteletét” az elnöki hivatalban, hogy a szerb csütörtökön név szerint felszólította az ellenzéki párt vezetését, hogy „menjenek, és próbálják meg meglincselni”, mert – mint fogalmazott – ő akár ötükkel is elbír.

Az ellenzéki pártban azonban nem tudnak ötig számolni, mert csak négyen mentek.

A négy ellenzéki figura az őrségnél jelezte, hogy fogadást kér Aleksandar Vučićnál, ám a szerb elnök megjelent a bejáratnál, aminek az lett a vége, hogy súlyos szavak hangoztak el.

Az incidens mindössze néhány percig tartott, és „eszkaláció nélkül” fejeződött be.

Egy falusi kocsmában már biztosan egymásnak mentek volna a legények, de ez most elmaradt, pedig világraszóló hír lett volna belőle, amely még a pedofiltörvényt is letaszította volna a trónról.

A harcos hős szeretne lenni

A szerb elnök csütörtökön az „ellenzéki revansizmussal” kapcsolatos kérdésre válaszolt, amikor név szerint sorolta fel, hogy ki legyen az az öt néppárti politikus, akivel hajlandó kiállni.

Arra kérem ennek a pártnak a teljes vezetését, hogy mivel nagyon erősek, hagyjanak mindenkit békén, jöjjenek mind az öten rám. Ti öten, lincseljetek meg engem, hadd lássam, hogy fogjátok ezt kivitelezni
– mondta a szerb elnök, aki legénykedett már korábban is a szavak szintjén. Május közepén felszólította Radoje Zvicert, a kavači bűnözői csoport vezetőjét, hogy menjen, és ölje meg őt, mert addig nem mozoghat szabadon, amíg ő él.
Miért teszem ezt? Mert harcos vagyok, és mert szeretem a hazámat. Azért mert nem tudom elviselni, hogy bárkiből is csevapot készítsenek. Mert én kész vagyok bármit kockáztatni
– indokolta meg akkortájt a viselkedését a szerb elnök, aki a néppárti vezető szerint most a primitív utcagyerekek szótárát használta.


A bitangok sört ittak

Vuk Jeremić az incidens után kijelentette, hogy a szerb elnök a képébe mászott, sértegette őt, miközben káromkodott is. Vučić viszont tud ötig számolni.

Négy biztonsági emberével jelent meg, és kiabálni kezdett velünk. Egyáltalán nem volt kellemes. Majd sarkon fordult, és távozni akart. – Hova szöksz? – kérdeztük tőle, amire visszajött, folytatta a sértegetést és a káromkodást. Azt kértem tőle, hogy csak egy kérdésre válaszoljon, hajlandó-e a tévékamerák elé kiállni velem, amire nemet mondott

– jelentette ki Vuk Jeremić.

Aleksandar Vučić szerb elnök szombaton, egy vidéki látogatás alkalmával visszafogottan nyilatkozott a péntek délelőtti incidensről, szerinte a „normális és jólnevelt” Szerbia nem fél a verekedő hajlamú személyektől.

Vučić úgy fogalmazott, hogy az ellenzéket nem lehet hibáztatni a szóban forgó politikai performance-ért, viszont valakinek a tudtukra kellett adni, hogy lesz, aki ennek útját állja.

Semmi rosszat nem tettek, politikai performance, függetlenül attól, hogy sikeres-e vagy sem, az emberek majd megmondják a választásokon. Ha újra eljönnének, újra kimennék

– mondta a szerb elnök, aki csak azt sajnálta, hogy nem hívta be a „vendégeket” egy kávéra.

Közeli munkatársai azonban kevésbé voltak ennyire megértők, egyikük-másikuk szerint a támadók „alkoholos befolyásoltság” alatt cselekedtek.


Vladimir Orlić, a Szerb Haladó Párt elnökségi tagja a Twitteren azt írta, hogy Vučić helyre tette a „bitangokat”, akik néhány sör után indultak az elnöki hivatalhoz, és útközben azzal fenyegetődztek, hogy mennek, és megverik a szerb elnököt.

Az incidensről először beszámoló nagyon, de nagyon kormánypárti Pink TV a történteket úgy írta le, hogy az ellenzékiek bementek be az elnöki hivatalba, mint valami oroszlánok, viszont úgy jöttek ki, mint az egerek.


grecso krisztian lanyos apa 728 nagy ?c=4784&m=0&a=438898&r=Grecs%C3%B3Kriszti%C3%A1n%3AL%C3%A1nyosapa&t=pi

Az olvasás folytatása

Ellenzék

ELLENZÉKI BÍRÁLAT: Akkor lesz értelme az amerikai nagykövet belgrádi tartózkodásának, ha otthon szerb éttermet nyit

Közzététel:

a megjelenés dátuma

dragan djilas
tolnai otto szemeremekszerek 3 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=TolnaiOtt%C3%B3%3ASzem%C3%A9rem%C3%A9kszerek3
Olvasási idő: 2 perc

 
Dragan Đilas szerb ellenzéki vezető szerint akkor lesz bármi értelme Anthony Godfrey amerikai nagykövet belgrádi tartózkodásának, ha hazatérését követően szerb éttermet nyit valahol az Egyesült Államokban. A szerbiai Szabadság és Igazságosság Pártjának vezetője egy tévéműsorban arról is beszélt, hogy nem csak a kormányt kell leváltani Szerbiában, hanem a rendszert is meg kell reformálni.

Etno étterem

Dragan Đilas a Nova S televízióban úgy vélte, hogy Amerikának a demokrácia hazájának kellene lennie, és ezért az amerikai nagykövet egyes szavait hallva az ember „nem hisz a fülének”.

Anthony Godfrey megbízatásának csak akkor lesz bármi értelme, ha mandátumának lejártával hazatér, és szerb éttermet nyit valahol Amerikában, miután Szerbiában jóformán csak a kulináris élévezetek feltárásával és Aleksandar Vučićtyal foglalkozott
– mondta a Szabadság és Igazságosság Pártjának vezetője.

Đilas hozzátette, hogy Godfrey a Szerb Haladó Párt mellett tett nyilatkozataival híresült el, miközben például nem ítélte el a brutális rendőrségi fellépéseket a kormányellenes tüntetéseken.

Az ellenzéki vezető meggyőződése szerint a Szerb Haladó Párt nem szerzi meg a szavazók támogatásának a többéségét a következő parlamenti választásokon, amelyek a jövő év tavaszán várhatók, ha tiszteségesek lesznek a választási feltételek.

A szerb emberek már nem akarják a jelenlegi kormányt, mert látják, hogy mit művel. Van valaki, aki elhiszi, hogy az emberek nem látják, hogy mi történik, és hogy nem értik, hogy az ország adóssága a kétszeresére növekedett, hogy öt év múlva 50 milliárd lesz, amit a gyerekeinknek kell törleszteniük?
– tette fel a kérdést Đilas, nem részletezve az adósság pénznemét.

Újabb rendszerváltás

Az ellenzéki vezető szerint az emberek azzal is tisztában , hogy a mostanában legnagyobb bűnözőként emlegetett Veljko Belivuk (Bajkeverő Velja, Velja Nevolja) a jelenlegi kormányzat kreatúrája, miután korábban felmentették egy gyilkosság elkövetése alól, pedig a DNS-ét megtalálták a bűncselekmény elkövetésekor használt gépkocsin, valamint a helyszínen.

Ki engedte szabadon? Ez a kormány. Ki rendelte az igazságügyi szakértőnek, hogy minősítse tévedésnek a bizonyítékot, és írja azt, hogy hiba történt, és a DNS nem Belivuktól származik?

– vetette fel Dragan Đilas. EZZELNZÉKI BÍRÁLAT: Akkor lesz értelme az amerikai nagykövet belgrádi tartózkodásának, ha otthon szerb éttermet nyit

Arra a kérdésre válaszolva, hogy Belivukot a belügyminisztérium volt államtitkára, Diana Hrkalović, vagy valaki más engedte-e szabadon, az ellenzéki vezető a következőket mondta:

Szerbiában mindenről egy ember dönt.
Đilas szerint az sem tisztázott, hogy ki építette a fel a „horror házának” számító épületet, és hogy ki rendelte el az odavezető aszfaltos út megépítését.

A jelenlegi kormányzattal lepaktálni nem kívánó ellenzéki erőkről szólva Đilas úgy nyilatkozott, hogy sok kérdésben egységesek, például abban is, hogy nem csak a jelenlegi a kormányt kell leváltani, hanem a rendszert is át kell alakítani.

A fehéroroszországi eseményekkel kapcsolatban Dragan Đilas arra emlékeztetett, hogy Aljakszandr Lukasenka államfőt két évvel ezelőtt a legnagyobb állami tisztességadással fogadták Belgrádban, és a szerbiai parlamentben arról beszélhetett, hogy a hazájában tartott választások a legdemokratikusabbak voltak.

Szerbia még nem jutott el odáig, hogy repülőgépeket kényszerítsenek leszállásra a másképp gondolkodók letartóztatása érdekében, de sok minden másban Fehéroroszország szintjén vagyunk

– jelentette ki a Szabadság és Igazságosság Pártjának vezetője.


grecso krisztian lanyos apa 728 nagy ?c=4784&m=0&a=438898&r=Grecs%C3%B3Kriszti%C3%A1n%3AL%C3%A1nyosapa&t=pi

Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Kultúra

Utazás

Nyári feltöltődés Hajdúszoboszlón!

Egészség

KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!

Hirdetés

A BALK a világban

Hirdetés

Vámos Miklós: Visz a vonat

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: