Connect with us

Migráció

HÁTRAARC: Elszállították a migránsokat Tavankútról
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!


A subotica.com hírportál beszámolója szerint a szerb rendőrök elszállították a migránsokat Felső- és Alsótavankút, valamint Mérges környékéről. A BALK egy nappal ezelőtt írt arról, hogy “új migránsbázis” keletkezett a magyar határ közelében, és hogy az említett települések lakói közül kétezren írták alá azt a petíciót, amellyel a migránshelyzet azonnali megoldását követelik.

Felső- és Alsótavankút, valamint Mérges lakosságának követelése meghozta gyümölcsét. A rendőrség növelte a járőrök számát az említett településeken, ahol 22 migránst találtak, őket a szabadkai befogadó központban helyezték el.

A helyiek szerint a környéken több migráns volt, de a razzia után valószínűleg megbújtak valahol, mert a járőröknek az elmúlt két napban nem sikerült további migránsok nyomára bukkanniuk.

A BALK korábbi beszámolója szerint a migránsok általában hétvégén tűntek fel a környéken, ahova taxikkal érkeztek, esetleg ezzel is magyarázható, hogy az elmúlt néhány napban, vagyis a hét közepén kevesebben voltak.

Dušan Savić, a szabadkai rendőrfőnök helyettese elmondta, hogy a közlekedési rendőrséggel és a közlekedési főfelügyelővel együttműködve megerősítették a taxisok és utasaik ellenőrzését.

– A szabadkai rendőrkapitányság a határrendészettel együttműködve fokozott ellenőrzést hajt végre azokon a településeken és területeken, amelyek a magyar határ közelében vannak. Növeltük a jelenlétünket Tavankúton a múlt héten történt bejelentéseket követően

– nyilatkozta Savić, aki arról is beszélt, hogy Szabadka Makkhetes városrészében és Hajdújárás környékén, valamint a szabadkai vasútállomás területén 43 migránst fogtak el, akiket szintén a szabadkai befogadó befogadó központba vittek.

A rendőri vezető elmondása szerint a határ menti övezetekben Bajmoktól, Tavankúton, Mérgesen és Hajdújáráson át egészen Királyhalmáig naponta 5-6 csoport rendőr járőrözik, de a közlekedési- és a határrendőrség is két-két egységgel vesz részt az ellenőrzésben.

A szabadkai rendőrfőnök helyettese hozzátette, hogy együttműködnek az önkormányzattal, a Menekültügyi Főbiztossággal, valamint a Vöröskereszttel, hogy megállapítsák a menekültek személyazonosságát, és hogy elszállásolják őket.

Savić szavai szerint a cél az, hogy minden Szerbiában tartózkodó migránst regisztráljanak, és a befogadó központokban tartsanak.
________________________
Forrás: internet

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava