KÖZÖSSÉGI SZINT: Gyorsan terjed a brit vírusvariáns, ezért telnek a kórházak

Olvasási idő: 1 percRomániában folyamatosan gyorsul a koronavírus-fertőzések üteme. Az utóbbi három hétben másfélszeresére emelkedett az újonnan regisztrált esetek száma, miközben ismét meghaladta a tízezret a kórházban ápolt fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában 4564 új esetet diagnosztizáltak, ezzel a nyilvántartott fertőzöttek száma 840 116-ra emelkedett, az aktív fertőzöttek száma pedig 48 106-ra nőtt

– közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS), amely szerint az utóbbi egy napban több mint 37 ezer tesztet végeztek.

Jelenleg 1140 beteget kezelnek intenzív osztályon, ami idén rekordnak számít, legutóbb tavaly decemberben volt ennyi súlyos beteg a Covid-kórházakban.

A járvány kezdete óta 770 854-en gyógyultak meg, viszont az újabb 100 halálesettel az áldozatok száma már 21 156-ra emelkedett.

Romániában az új, a korábbinál fertőzőbb vírusmutációk közösségi terjedésének tulajdonítják, hogy az utóbbi hetekben ismét erőre kapott a járvány.

A szakemberek egybehangzóan azt valószínűsítik, hogy a brit vírusvariáns már az egész országban közösségi szinten terjed, és meghatározóvá vált Románia nagyvárosaiban.

Múlt héten a dél-afrikai, hétfőn pedig a brazil vírusmutáció is megjelent az országban.

Szakértők szerint a brazil mutáció agresszívebb az eredeti vírusnál. Egy most megjelent tanulmány megerősítette, hogy ez a variáns képes azokat is megfertőzni, akik már átestek a betegségen.
______________
Fotó: internet
román KÖZÖSSÉGI SZINT: Gyorsan terjed a brit vírusvariáns, ezért telnek a kórházak balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!