Connect with us

Atomenergia

BOSNYÁK ATOMBOMBA: No, még csak ez hiányzott!

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

A szarajevói Dnevni avaz napilap híradása szerint – amit átvettek a komoly horvát hírportálok is – a bosznia-hercegovinai Intellektuális Tulajdonok Intézete (Institut za intelektualno vlasništvo), azaz a szabadalmi hivatal, még 2019 májusában bejegyezte Nedžib Murtić szabadalmát “robbanó-reaktív szerkezet” néven. A bosnyák atombomba legnagyobb “előnye”, hogy a pusztító robbanást követően nincs radioaktív szennyeződés, csak éppen elegendő hulla, százezer lakosra tekintve.

A tisztán bosnyák atombomba

De fordítsuk komolyra a szót!

A szabadalmat 10 éves időtartamra adták ki, és lényegében egy “újfajta” atombombát takar, amely átmentet képez a fissziós és fúziós atombomba között. Az újfajta bomba legnagyobb “előnye”, hogy a pusztító robbanást követően állítólag nem hagy maga után radioaktív szennyeződést.

A szabadalmi leírás alapján a szerkezet három részből áll, ezt az Avaz leírása alapján közöljük. Vesd össze a fenti rajzzal.

Az első egy kémcső alakú, egyik oldalán nyitott ólomcső, radioaktív anyag és gamma-sugár.

A második egy pozitív elektromos töltésű elektromágnes, pozitív anód és levegő, oxigén és azót keveréke.

A harmadik pedig az ólom burkolat és egy elektromotor.

A miskulancia a feltaláló szavai szerint lényegében fúziós atomfegyver, amely az oxigén és az azót atommagjainak fúziója folyamán felszabaduló plazmát használja fel.

– A nagy hőerejű neutronok áthaladnak a pozitív töltésű mágneses téren, fizikailag érintkezésbe kerülnek az elektromágnessel, amelyet megolvasztva plazma alakjában hagyják el a kamrát, amely érintkezésbe kerülve a nedves levegővel nagy területen a hidrogén begyulladását eredményezi sajátságos láncreakcióval

– állítja Nedžib Murtić.

(Szerkesztői megjegyzés: aki érti, hogy mi játszódik le, az a hozzászólásoknál világítsa meg a lényeget a bölcsészek és a gyalogosok számára.)

Ne öntsd az öledbe a kólát!

A feltaláló ugyanakkor nem mulasztotta el hangsúlyozni, hogy az újszerű bomba előállítása jóval egyszerűbb és olcsóbb, mint a mostaniak, amelyekkel az emberiség kollektív öngyilkosság végrehajtására készül, és ráadásul a robbanás után nem hagy maga után radioaktív szennyeződést. Így Angela Merkel azonnal megkezdheti a migránsok betelepítését a német gazdaság fellendítésére.

Mielőtt még a világvégétől való félelmében bárki is reszkető kézzel ölébe önti a kólát, sietve elmondjuk, hogy a bosnyák atombomba szemmel láthatólag humbug.

A Dnevni avaznak sürgősen szüksége volt valamilyen szenzációra, és valakinek eszébe jutott az immár szinte két éves sztori.

A “szabadalom” használati értékéről elég annyit mondani, hogy Nedžib Murtić még mindig nem tűnt el nyomtalanul, két évvel korszakalkotó találmányának bejegyzése óta sem rabolta el senki, de lehet, hogy ennek is a koronavírus-járvány az oka.

A Dnevni avaz elsősorban Bosznia- Hercegovina muzulmán vallású, bosnyák lakosságát igyekszik megszólítani a kilencvenes évek közepén történt megalakítása óta.

Amikor tizenegynéhány évvel ezelőtt látogatást tettem a szerkesztőségben, meglehetősen gyanakodva fogadtak (Szerbiából származom, Zágrábban élek), de később, mint kiderült, az akkori főszerkesztőjükkel, egy középkorú kollégával, voltak közös ismerőseink a Facebookon, mint például Joe Biden, így felengedett egy kicsit a fagyos légkör.

Ez olyan komoly, mint a bosnyák atombomba.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava