Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Atomenergia

BOSNYÁK ATOMBOMBA: No, még csak ez hiányzott!

mukodesi elv
Olvasási idő: 2 perc

A szarajevói Dnevni avaz napilap híradása szerint – amit átvettek a komoly hírportálok is – a -hercegovinai Intellektuális Tulajdonok Intézete (Institut za intelektualno vlasništvo), azaz a szabadalmi hivatal, még májusában bejegyezte Nedžib Murtić szabadalmát “robbanó-reaktív szerkezet” néven. A atombomba legnagyobb “előnye”, hogy a pusztító robbanást követően nincs radioaktív szennyeződés, csak éppen elegendő hulla, százezer lakosra tekintve.

A tisztán bosnyák atombomba

De fordítsuk komolyra a szót!

A szabadalmat 10 éves időtartamra adták ki, és lényegében egy “újfajta” atombombát takar, amely átmentet képez a fissziós és fúziós atombomba között. Az újfajta bomba legnagyobb “előnye”, hogy a pusztító robbanást követően állítólag nem hagy maga után radioaktív szennyeződést.

A szabadalmi leírás alapján a szerkezet három részből áll, ezt az Avaz leírása alapján közöljük. Vesd össze a fenti rajzzal.

Az első egy kémcső alakú, egyik oldalán nyitott ólomcső, radioaktív anyag és gamma-sugár.

A második egy pozitív elektromos töltésű elektromágnes, pozitív anód és levegő, oxigén és azót keveréke.

A harmadik pedig az ólom burkolat és egy elektromotor.

A miskulancia a feltaláló szavai szerint lényegében fúziós atomfegyver, amely az oxigén és az azót atommagjainak fúziója folyamán felszabaduló plazmát használja fel.

A nagy hőerejű neutronok áthaladnak a pozitív töltésű mágneses téren, fizikailag érintkezésbe kerülnek az elektromágnessel, amelyet megolvasztva plazma alakjában hagyják el a kamrát, amely érintkezésbe kerülve a nedves levegővel nagy területen a hidrogén begyulladását eredményezi sajátságos láncreakcióval


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– állítja Nedžib Murtić.

(Szerkesztői megjegyzés: aki érti, hogy mi játszódik le, az a hozzászólásoknál világítsa meg a lényeget a bölcsészek és a gyalogosok számára.)

reaktivna naprava

Ne öntsd az öledbe a kólát!

A feltaláló ugyanakkor nem mulasztotta el hangsúlyozni, hogy az újszerű bomba előállítása jóval egyszerűbb és olcsóbb, mint a mostaniak, amelyekkel az emberiség kollektív öngyilkosság végrehajtására készül, és ráadásul a robbanás után nem hagy maga után radioaktív szennyeződést. Így Angela Merkel azonnal megkezdheti a migránsok betelepítését a gazdaság fellendítésére.

Mielőtt még a világvégétől való félelmében bárki is reszkető kézzel ölébe önti a kólát, sietve elmondjuk, hogy a bosnyák atombomba szemmel láthatólag humbug.

A Dnevni avaznak sürgősen szüksége volt valamilyen szenzációra, és valakinek eszébe jutott az immár szinte két éves sztori.


A “szabadalom” használati értékéről elég annyit mondani, hogy Nedžib Murtić még mindig nem tűnt el nyomtalanul, két évvel korszakalkotó találmányának bejegyzése óta sem rabolta el senki, de lehet, hogy ennek is a - az oka.

A Dnevni avaz elsősorban Bosznia- muzulmán vallású, bosnyák át igyekszik megszólítani a kilencvenes évek közepén történt megalakítása óta.

Amikor tizenegynéhány évvel ezelőtt látogatást tettem a szerkesztőségben, meglehetősen gyanakodva fogadtak (Szerbiából származom, Zágrábban élek), de később, mint kiderült, az akkori főszerkesztőjükkel, egy középkorú kollégával, voltak közös ismerőseink a Facebookon, mint például , így felengedett egy kicsit a fagyos légkör.

Ez olyan komoly, mint a bosnyák atombomba.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: