Connect with us

Bulgária

ISMÉT ISKOLATEJ: Újra lesz ingyen tej és gyümölcs a bolgár iskolákban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

bolgar tej
Listen to this article

Az államilag finanszírozott Mezőgazdasági Alap bejelentette, hogy visszaállítja a gyümölcs-, zöldség-, tej- és tejtermékellátást az oktatási intézményekben.

Az Iskolagyümölcs és Iskolatej elnevezésű programok azután folytatódhatnak, hogy Bulgáriában ismét megnyitották az iskolák kapuit az 1-4. évfolyamba járók előtt, valamint az óvodák is újra fogadnak gyermekeket a kelet-balkáni országban.

Azok a jelentkezők, akik bekerültek a programba, eldönthetik, pontosan mikor szeretnének hozzájutni az ingyenes élelmiszerekhez. Az új ütemezést az oktatási intézmények igazgatóinak is jóvá kell hagyniuk.

A változtatásokra azért volt szükség, mert tavaly november 30-án Bulgáriában felfüggesztették az oktatást, valamint az óvodai és bölcsődei gondozást, a koronavírus-járvány gyors terjedése és az egészségügyi rendszer túlterheltsége miatt. Az iskolák és az egyetemek – a számos európai országban alkalmazott modellhez hasonlóan  – távoktatásra álltak át.

A szófiai vezetés az iskolákkal együtt az éttermeket is bezáratta november végén, hogy “több ember maradhasson egészséges a vakcina megérkezésééig”, ahogy akkor a koronavírus akciócsoport vezetője fogalmazott. Leállították a turizmust is, de a templomok és a parkok nyitva maradhattak.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava