VUKOWAR: Huszonkilenc év után újabb letartóztatások a vukovári vérengzéssel kapcsolatban

Olvasási idő: 1 perc

A horvát nemzeti hírügynökség (HINA) értesülései szerint a belügyminisztérium szervei letartoztattak több személyt Vukovár-Szerém megye területén annak alapos gyanújával, hogy háborús bűnöket követtek el, azaz részt vettek a vukovári Ovčarán 29 évvel, 1991-ben lezajlott vérengzésben.

A vukovári szerb média értesülései szerint Negoszlavce (Negoslavci) faluban nyolc személyt tartoztattak le.

Marina Mandić, a belügyminisztérium szővivője a HINA-nak nyilatkozva megerősítette a hírt.

Az Országos Rendőrkapitányság háborús bűnök feltárásával foglalkozó munkacsoportja, az Eszék-Baranya és Vukovár-Szerém megyék belügyi szerveivel, illetve az eszéki Megyei Államügyészséggel együttműködve, Vukovár-Szerém megye területén bűnügyi nyomozást folytatnak az 1991. novemberében, az Ovčara mezőgazdasági birtokon elkövetett háborús bűnökkel kapcsolatban. A nyomozás ebben a pillanatban több személyt ölel fel Vukovár-Szerém megye területéről.

A horvát belügyminiszter szóvivője azzal zárta nyilatkozatát, hogy a nyomozás lezárása után bővebb tájékoztatással szolgál.VUKOWAR: Huszonkilenc év után újabb letartóztatások a vukovári vérengzéssel kapcsolatban VUKOWAR: Huszonkilenc év után újabb letartóztatások a vukovári vérengzéssel kapcsolatban balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!