Connect with us

Görögország

HOMO TURISTICUS: A brit turisták valószínűleg mehetnek a görög szigetekre nyaralni, ha negatív a vírustesztjük
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A görög turisztikai miniszter azt reméli, hogy a brit turisták a koronavírus-járvány ellenére is Görögországban nyaralnak. A brit médiának adott nyilatkozatai szerint Görögországban keményen dolgoznak azon, hogy a lehető legbiztonságosabb nyaralási lehetőséget kínálják fel. Nagy- Britanniában közben vizsgálják, hogy mikor módosíthatják az utazási szabályokat.

Új szabályok a strandokon

A koronavírus-járvány után a nyaralás sem lesz a régi, de aligha meglepő, hogy Görögországot élénken foglalkoztatja a kérdés, hiszen közel 20 milliárd eurós bevételtől esik el.

– Új szabályokat kell alkalmaznunk a szállodákra, a strandokra, a medencékre, a svédasztalos reggelikre, és új szabályokat a kirándulóbuszokra

– mondta Teokarisz Teokarisz görög turisztikai miniszter.

– Az intézkedések enyhítését követően egy jó hónapra lesz szükség ahhoz, hogy felkészüljünk a gépezet beindítására

– tette hozzá Teokarisz, aki reméli, hogy sikerül megfelelő szabályozást kidolgozni, mert az utazásszervezők már ugrásra készen állnak.


[totalpoll id=”7371″]

A görög miniszter szavai szerint Athénban nagyon szeretnék, hogy az emberek Görögországba menjenek nyaralni, de azért óvatosnak kell lenni.

– Természetesen óvintézkedéseket teszünk az utazás előtti körülmények tekintetében, valamint a nyaralás módja és a strandok szempontjából – továbbá az emberek közötti távolságtartásra vonatkozó szabályok vonatkozásában is

– jelezte a görög miniszter, aki eredetileg szoftvermérnök, és a Londoni Imperial College-ben szerzett diplomát.

Nyaralás vírusteszttel

Teokarisz nyilatkozata szerint Görögország nagy valószínűséggel megköveteli majd, hogy a turisták negatív koronavírus-teszttel keljenek útra.

– Erről tárgyalunk az epidemiológusainkkal, és nagyon valószínű, hogy az utazás előtt bizonyos követelményeket támasztunk, de ezt természetesen annak érdekében tesszük, hogy mindenki nyugodt lélekkel keljen útra, és tartózkodjon külföldön, annak tudatában, hogy nem kerül olyan emberrel kapcsolatba, aki megfertőzné őt.

A görög idegenforgalmi miniszter megerősítette, hogy az athéni kormány már tárgyalásokat folytat a brit utazásszervezőkkel annak reményében, hogy újból megnyitják a szigeteket, amelyeken a brit állampolgárok előszeretettel nyaralnak.

A brit kormány egyelőre nem közölte, hogy mikorra dolgozza ki az új utazási szabályokat, Priti Patel belügyminiszter szerint azonban a kérdést már vizsgálják.

A témával Londonban egy különbizottság foglalkozik, amely kikéri a tudományos tanácsadók véleményét arról, hogy a biztonsági kockázatokat figyelembe véve mikor lehetne enyhíteni a jelenlegi utazási korlátozásokat.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava