Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

VÍRUS ÉS FOCI: A zágrábi Dinamo labdarúgó csapat két mentőautót adományozott, de az ultrák is segítenek

dinamo mentok
Olvasási idő: 2 perc

A zágrábi labdarúgó klub az utóbbi napokban többször is a figyelem középpontjába került. Mostanában elég nagy viharok dúlnak a Dinamo háza táján, a klub azonban a hétvégén egy pozitív lépéssel is felhívta magára a figyelmet. Hallatott magáról a is, amely a Dinamo hírhedt szurkolói csoportja, az utóbbi időben azonban a BBB nem a rendbontásokról szóló rendőrségi jelentésekben kerül megemlítésre.

Hogyan segít a klub?

A zágrábi Dinamo az utóbbi napokban több alakalommal is a bajba jutott emberek segítségére sietett.

A klub a zágrábi földrengésben megrongálódott gyermekklinikának 250 ezer kunát, vagyis közel 12 millió forintnak megfelelő összeget utalt át.

Ugyanennyit adományoztak a zágrábi női klinikának és szülészetnek is, amely szintén jelentős károkat szenvedett a földrengés idején.

A Dinamo ezenkívül fél millió kunát, vagyis 24 millió forintnak megfelelő összeget fordított két, lélegeztetőgépekkel felszerelt mentőkocsi vásárlására.

A járműveket stílusosan a maksimiri stadionnál átadták a horvátországi polgári védelemnek.

A jelenlegi nehéz, sőt válságos idők ellenére, és a még előttünk álló időszakra gondolva úgy döntöttünk, hogy részt veszünk a - elleni küzdelemben. Ezért két mentőautót vásároltunk beépített légzőkészülékekkel

– jelentette ki Krešimir Antolić, a Dinamo igazgatóságának tagja, aki szerint a klub ezzel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a járványt a lehetős legkisebb veszteséggel lehessen felszámolni.

A polgárőrség képviselői közölték, hogy a két járművet a zágrábi mentőszolgálat kapja, mert most óriási teher hárul rájuk a koronavírusos és a más betegek szállítása terén is.

Hogyan segít a szurkolói tábor?

A zágrábi női klinikán és szülészeten két sereg is bekapcsolódott a földrengést követő mentési munkálatokba, a katonaság és a Dinamo legvérmesebb szurkolóinak számító Bad Blue Boys.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Azon a napon a Twitteren sok fotó és videó jelent meg arról, hogy a zágrábi ultrák a helyi szervek irányításának alávetve magukat segédkeznek a kiürítésében.

https://.com/AdrianaVukovich/status/1241749596868694016

Két nappal később a Bad Blue Boys véradásra szólította fel a tagjait, mert az előbb említett klinika több vérgyűjtő akciója is elmaradt a koronavírus-járvány és a földrengés miatt.

A szurkolói csoport ugyanezekben a napokban honlapján jelentette be, hogy a Vöröskereszt beleegyezésével bekapcsolódik az idős emberek gyógyszerekkel és élelmiszerekkel történő ellátásába.

bbb gyogyszerek

Milyen a viszony a klubvezetés és a BBB között?

Nehezen hihető, hogy a Bad Blue Boys “felsőbb utasításra” cselekszik, hiszen enyhén szólva, nem felhőtlen a viszony az ultrák és a klubvezetés között.


A koronavírus-járvány miatt a labdarúgó klub úgy döntött, hogy a következő hat hónapban 30%-kal csökkentik a játékosok és az alkalmazottak fieztését, az első csapat játékosai és a szakvezetők azonban nem fogadták el az intézkedést.

A klub válaszul kirúgta az egész szakvezetői stábot, vezetőedzőt azonban nem menesztették, mert az állítólag túl sokba került volna.

A Bad Blue Boys szembement a döntéssel, mert szerintük a klub vezetése “despota és abszolutista” eszközökkel irányítja a Dinamót, amelybe sportigazgatónak tavaly nyáron visszavették az állítólag 116 millió kuna, vagyis majdnem 5,5 milliárd forint elsikkasztása miatt nem jogerősen 4 év 11 hónap börtönre elítélt Zoran Mamićot.

A Bad Bleu Boys arra szólította fel a klub vezetését, hogy mindezeket követően “saját magát váltsa le”.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: