TÖBBÉVES BÖRTÖN: Elítélték a Görögországba erőszakkal belépő személyeket, a határnál akár 15 000 migráns is lehet

Olvasási idő: 1 perc

Egy görög bíróság három és fél éves börtönbüntetésre ítélt 17 migránst, akik pénteken és szombaton illegálisan léptek be Görögországba.

A görög rendőrök ebben az időszakban 66 migránst vettek őrizetbe, mert részt vettek a kasztanieszi átkelőnél történt áttörési kísérletben.

Az elítélt migránsok azok közé tartoztak, akik Recep Tayyip Erdoğan török elnök szavára hallgatva ezrével indultak el Európa felé, és torlódtak fel a görög határnál.

Görög sajtóbeszámolók szerint a török illetékesek buszokat bocsátottak a migránsok rendelkezésére, amelyek a határig szállították őket.

A török ​​határőrség nyitva hagyta előttük az átkelő általuk ellenőrzött oldalát.

A migránsok ellen történt vádemelése és gyors ítélkezés megtörte a régóta fennálló gyakorlatot, amely alapján Görögországban nem vonták felelősségre az országba illegálisan belépő migránsokat, mivel őket „veszélyeztetett” helyzetben lévő személyeknek tartottak.

A görög igazságszolgáltatás ezidáig csak az emberkereskedőkre koncentrált.

Az ostromállapot folytatódik

A görög hatóságok szombat este óta újabb 70 személyt vettek őrizetbe, akik ellen szintén eljárás indul.

A kasztanieszi átkelőnél most is több ezren várnak arra, hogy beléphessenek Görögországba.

Az alábbi videó akkor készült, amikor még csak mintegy háromezer ember volt a határátkelőnél, számuk azonban azóta jelentősen megnövekedett.

A Der Spiegel értesülései szerint a határátkelőnél most már akár tizenötezer migráns is lehet.

Szemtanúk szerint Kasztaniesznél megismétlődhet az a “rémálommal” felérő helyzet, amely a 2015-ös migránsválság idején a macedón határnál lévő Idomeninél alakult ki.



tÖbbÉves bÖrtÖn: elítélték a görögországba erőszakkal belépő személyeket, a határnál akár 15 000 migráns is lehet TÖBBÉVES BÖRTÖN: Elítélték a Görögországba erőszakkal belépő személyeket, a határnál akár 15 000 migráns is lehet balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!