Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Horvátország

IDŐJÁRÁS: Nyolcezer villámlás két óra alatt az Isztriai-félszigeten

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

istra itramet munje nevreme
A cikk meghallgatása

Heves zivatarok érték el az Isztriai-félszigetet, ahol viharos erejű szél tombolt, és többfelé kiadós eső is volt, rendkívül sok villámlással. Ez csak az előjátéka annak, ami július legvégén vár minden nyaralót a horvát tengerparton.

Váratlan vihar érte el az Isztriai-félszigetet és a Kvarner-öblöt, amelyhez a Cres, Krk, Pag, Rab és Lošinj sziget tartozik.

Az Istramet meteorológiai szolgálat jelentése szerint sokfelé kiadós eső esett, Umagban és Novigradban 32 mm, Pólában pedig 13 mm

Minden másodpercben egy villámlás

A térség felett mindössze két óra alatt 8 ezer villámlás történt, vagyis másodpercenként egy, vagy annál akár több is.

Átmenetileg viharos erejűre fokozódott a délnyugati szél, amelynek a lökései elérték a 86 kilométeres óránkénti sebességet.

Az Olaszország felől érkező vihar lassan haladt előre, ezért a tengeren lévő hajóknak több órájuk volt arra, hogy partot érjenek.

A levegő hőmérséklete legalább 5 fokkal visszaesett, ezért az éjszaka már sokkal kellemesebb volt a hőmérséklet, mint a korábbi napokban, amikor narancssárga riasztás volt érvényben a magas éjszakai hőmérséklet miatt.

További viharok

Az isztriai meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet, hogy a váratlan viharokat nehéz előre jelezni, ezért nem árt az óvatosság.

Az Istramet szerint a mostani vihar csak az előjátéka volt annak, ami az elkövetkező napokban a térséget várja a következő hét közepéig.

Ennek alapján továbbra is erős esőzésekre, erős szélre és gyakori villámlásokra kell számítani a horvát tengerpart északi részén.

Lightshow az Isztriai-félsziget térségében

A videó és a fotó forrása: IstraMet

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava