Connect with us

Szerbia

Megalakult az új vajdasági parlament is, a VMSZ igényt tart a házelnöki posztra

A VMSZ-nek kettővel kevesebb képviselője van a vajdasági parlamentben, mint korábban, de mégis számítanak a házelnöki posztra. Erről persze nem ők döntenek, hanem a Szerb Haladó Párt, amely “tradicionális szövetségesének” tekinti a Vajdasági Magyar Szövetséget, így az is lehetséges, hogy tényleg a VMSZ adja a házelnököt

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Megalakult az új vajdasági parlament
Megalakult az új vajdasági parlament (Forrás: VMSZ)
Listen to this article

Újvidéken megalakult az új vajdasági is, amelynek a képviselőit szintén a vitatott körülmények között megtartott december 17-i alkalmával nevezték meg a . A 120 képviselő mandátumát megerősítő bizottsági döntést 83 képviselő szavazta meg, a az erőszak ellen ellenzéki koalíció képviselői nem voltak jelen a teremben, a NADA koalíció képviselői ugyanakkor jelen voltak, de nem szavaztak, a munkát elvégezte helyettük a kormányzati kétharmad. A Demokrata Párt és az Együtt megválasztott képviselői el sem mentek az alakuló ülésre.

A házelnöki posztra utazik a

Az új tagjai részéről az eskütétel sem történt meg, és nem választották meg sem a elnökét, sem az alelnököket, mindez e testület első ülésén várható, amelynek az időpontját ugyanakkor még nem tűzték ki.

Az alelnöki tisztségek közül egy a az erőszak ellen nevet viselő ellenzéki tömörülésnek jár, ők azonban jelezték, hogy nem tartanak igényt rá a választási csalások miatt.

A ugyanakkor közölte, hogy továbbra is a kormánykoalíció része kíván maradni, és számít a házelnöki posztra, amelyet eddig a nemrég elhunyt Pásztor István - töltött be.

Juhász Bálint a képviseletében úgy nyilatkozott, hogy folyamatos együttműködésre számítanak a Szerb Haladó Párttal, és ezért nagy a valószínűsége annak, hogy a elnöki posztjára a kap felkérést.

A részvétel a fontos a Vajdaságban

Juhász tavaly december elején – tehát még a előtt – Juhász úgy fogalmazott, hogy a számára különösen fontos, hogy ott üljenek, ahol a döntések születnek, és ennek a munkának a folytatásához kérte akkor a választók támogatását.

Kettővel kevesebben vannak, mint korábban

Kettővel kevesebben vannak, mint korábban, de mégis számítanak a házelnöki posztra, ha megkapják, akkor közülük kerül ki az új házelnök (Forrás: VMSZ)

A december 17-i választásokon a szerb nevét viselő koalíció elsöprő győzelmet aratott azzal, hogy 66 mandátumot szerzett a vajdasági parlamentben, a Szerbia az erőszak ellen elnevezésű szövetségnek ugyanakkor csak 30 mandátum jutott, a pedig 9 képviselői helyet szerzett, ami kettővel kevesebb, mint előző alkalommal.

A Szerbiai Szocialista Párt 7 mandátumot kapott, ugyanennyivel “büszkélkedhet” az Új Demokrata Párt és a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom NADA (Srpska koalicija NADA, a nada szó egyébként reményt jelent) koalíciója is. az Orosz Párt kisebbségi listájának pedig 1 képviselői hely jutott, erről még a szerb sem tudta a választási kihirdetésekor, hogy eszik-e vagy isszák.


Mini -kutatás


Az alábbi -kutatás csak a olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini -kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.


Ha nem tetszenek a felkínált opciók, magad is adhatsz hozzá egy újabb válaszadási javaslatot. Ehhez kattints a megfelelő mezőbe, és kezdj el gépelni! Az általad felkínált javaslat szerkesztőségi jóváhagyást követően kerül a listára.


7
A VMSZ arra számít, illetve azt reméli, hogy megkapja a házelnöki tisztséget a vajdasági parlamentben

Mivel érdemelte ezt ki?

other answer noteIde írd be a javaslatodat.

A szavazás jelenlegi állása

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava