Connect with us

Szerbia

Szerb bérgyilkost lőttek le Brazíliában, a szerb lapok szerint valóságos gyilkológép volt (18+)

– Jó ember és jó apa volt. Olyan szeretet táplált a fia iránt, amilyet még soha nem láttam, és soha többé nem is fogok látni – mondta az egyik montenegrói maffiacsoportnak dolgozó, magát szlovénnak kiadó szerb bérgyilkos brazil felesége, akivel egy horvát dokumentumokkal rendelkező brazil drogkereskedő végzett

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A szerb "gyilkológépet" Brazíliában érte utol a végzete
A szerb "gyilkológépet" Brazíliában érte utol a végzete, az első golyót fél méteres közelségből adták le rá (Forrás: Screenshot)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Családja szeme láttára lőttek le egy szerbiai férfit, akit bérgyilkosi tevékenysége miatt az Interpol is keresett több emberölés bűntette miatt. A Fox News beszámolója szerint a 43, más források szerint 45 éves Darko Geisler Nedeljkovićot családja szemeláttára végezte ki a támadója a múlt héten a dél-amerikai országban. A délszláv sajtó közben azt írja, hogy az áldozat a škaljari klán tagja volt, és Dejan Kovač néven élt a brazíliai Santos város Embare negyedében. A felesége semmit sem tudott a pancsovai születésű férfi múltjáról, pedig a szerb média szerint valóságos gyilkológép volt. A napokban az is kiderült, hogy már másnap letartóztatták a támadót, aki végzett Geislerrel.

Közel egy évtizede keresték

A nyomozást vezető tiszt elmondta, hogy az Interpol közel egy évtizede kereste a férfit, és hozzátette, hogy a brazil rendőrség véleménye szerint meggyilkolása összefügghet bűnözői múltjával.

– A vizsgálatok megmutatták, hogy titokban, hamis szlovén néven élt itt

– mondta újságíróknak Luiz Ricardo Lara Dias Jr., a nyomozást vezető tiszt.

A brazil rendőrség Darko Geislerként azonosította az áldozatot, miután a szlovén útlevél megtalálását követően informálódott a São Pauló-i szlovén konzulátusnál, amelytől megtudta, hogy az útlevél nem az áldozaté, hanem egy igazi szlovén állampolgáré volt, aki 2017-ben vesztette el az úti okmányt.

A Geislerről készült fotók online visszakeresése segítette a brazil rendőröket az áldozat személyazonosságának megállapításában, ennek során kiderült, hogy Montenegróban több emberölés, valamint fegyverek és robbanóanyagok birtoklása miatt keresték.

A montenegrói hatóságok megerősítették, hogy Geisler bérgyilkos volt.

Az ottani rendőrség úgy véli, hogy Geisler kilenc évig élt Brazíliában, titkolva személyazonosságát, miután Montenegróból Boszniába menekült azt követően, hogy 2014 karácsonyán kivégezett egy férfit a börtön kapujában.

Ezt követően tűnt el, és most hasonló módon végezte ő maga is.

A felesége nem is sejtette a múltját

Geisler Brazíliában telepedett le, ahol 2015-ben vagy 2016-ban találkozott leendő házastársával és Santosba költözött. Brazil származású felesége azt állította, hogy fogalma sem volt férje valódi személyazonosságáról.

A házaspárhoz közel álló emberek azt mondták egy helyi lapnak, hogy Geisler előélete semmiben sem egyezett meg a férfiról bennük kialakult képpel: a férfi maga vitte iskolába a fiát, és annak ellenére szóba elegyedet a többi szülővel, hogy nem nagyon tudott portugálul.

Egyik szomszédja szerint Geisler gyakran játszott a fiával az utcán, a családjával pedig a helyi pékségbe járt, naponta vett cigarettát, és mindenkinek elmondta, hogy asztalosként dolgozik.

Azt állította, hogy a családja egy olyan vállalkozástól jut(ott) pénzhez, amelyet még „hazájában”, Szlovéniában birtokolt.

Geislert a családja szeme láttára lőtték le

A biztonsági kamerák által készített felvételekből kiderül, Geisler a feleségével, valamint három és fél éves fiával biciklivel tért haza, és abban a pillanatban lőtték le, amikor a házuk előtt leszállt a kerékpárról. Ezt a gyilkolási módot a Balkánon sačekušának nevezik, ami azt jelenti, hogy a támadó kivárja azt a pillanatot, amikor az áldozat megérkezik egy pontra, és ott mással van elfoglalva.

A támadó tehát akkor szaladt oda hozzá, amikor éppen leszállt a bicikliről, és közvetlen közelről több lövést is leadott Geislerre. A gyilkos maszkot és kesztyűt viselt, így nem hagyott nyomot maga után, majd egy fekete autóval elmenekült a helyszínről.

Egy szomszéd, aki hallotta a lövéseket és Geisler feleségének a sikoltozását, rögtön hívta a katonai rendőrséget és a mentőszolgálatot, de az áldozat a korházba szállítást követően meghalt.

– Jó ember és jó apa volt. Olyan szeretetet táplált a fia iránt, amilyet még soha nem láttam, és soha többé nem is látok

– mondta a brazil médiának a szerencsétlen asszony, akinek fogalma sem volt arról, hogy férje személyében kivel van dolga.

Valóságos gyilkológép volt

A montenegrói rendőrség egy 2014-ben elkövetett gyilkosságot követően a hátrahagyott DNS-nyomok alapján azonosította be Darko Geislert, miután ő is megsebesült, amikor a spuži börtön előtt megölte Andrija Mrdakot, aki a rivális kavači klán tagja volt.

Mrdak (a képen első balról) 2014. december 25-én vált gyilkosság áldozatává, amikor meglátogatta bátyját, aki a hírhedt montenegrói börtönben ült. Mrdak egyébként a feleségével volt a leszámolás pillanatában, ahogy most Geisler is.

Négy montenegrói bűnöző: Andrija Mrdak, Marko Stiković, Armin Muša Osmanagić és Stefan Đukić – a négy közül már csak Stiković él, 2020-ban még posztolt a Facebookon

Négy montenegrói bűnöző: Andrija Mrdak, Marko Stiković, Armin Muša Osmanagić és Stefan Đukić – a négy közül már csak Stiković él, 2020-ban még posztolt a Facebookon (Forrás: Facebook)

Az akkor megsebesült Geisler a gyilkosságot követően állítólag Bosznia-Hercegovinába szökött, majd miután felgyógyult Európa felé folytatta az útját, onnan pedig Brazíliába tette át a székhelyét, viszont folyamatosan tartotta a kapcsolatot a montenegrói “csapattal”.

Állítólag abban állapodott meg velük, hogy egy ideig nem hallat magáról, amivel azt a látszatot kelti, hogy meghalt a spuži lövöldözésben.

Belgrádi források szerint Geisler azért gyilkolta meg Mrdakot, mert az megtudta, hogy ő tette el láb alól Armin Muša Osmanagićot (a fenti képen jobbról a második), méghozzá két éves fia jelenlétében.

Miközben Darko Geisler ügyesen bujkált, és új identitását építgette, 2016-ban üzenetet kapott, hogy készüljön fel egy újabb nagy munkára, a 79 éves Slobodan Šaranović meggyilkolására, aki a zimonyi klánt vezető Luka Bojović testvérének a likvidálásáért volt felelős.

Ezt követően 2017. március 11-én Dubovica településen három támadó golyózáport szórt Šaranovićra, akinek esélye sem volt a támadás túlélésére, vagy harminc golyót lőttek ki rá.

Šaranović egyebek között a híres/hírhedt belgrádi Slavija kaszinó tulajdonosa volt, és a kilencvenes években nagyot szólt, hogy vendégül látta Paulo Coelho brazil írót.

A Šaranović elleni támadással a Dér Csaba által is emlegetett Alan Kožart, a škaljari csoport egyik kiemelkedő tagját vádolták meg, aki 2020-ban Korfu szigetén lelte a halálát, ahol Damir Hadžićtyal együtt ölték meg, az utóbbit összefüggésbe hozták a kavači klán vezetője, Radoje Zvicer elleni sikertelen ukrajnai merénylettel. A Zvicer elleni merénylet mögött azonban feltehetően nem Kožar, hanem Geisler állt.

Valószínűleg ő ölte meg Vladimir Vidakovićot is, miután minden bizonnyal lelepleződött a brazíliai menedéke, az említett Vidaković pedig feltűnt a kolumbiai Medellinben, hogy egy újabb kokainszállítmányról tárgyaljon, illetve hogy felfedje a szerb bérgyilkos búvóhelyét, miután híre ment, hogy egy škaljari klánhoz közeli csoport egy szerb férfit rejteget Brazíliában.

Vidakovićot egy benzinkúton érte a halál, ahol az üzemanyagot nem az autóba, hanem saját magába töltötte, mert lovaknak készült drog jutott a szervezetébe, és annak a hatását akarta ezáltal semlegesíteni. Azidőtájt állítólag Geisler Kolumbiában járt.

A gyilkos is művésznevet használt

A gyilkos is művésznevet használt (Forrás: X platform)

Médiajelentések szerint nem sokat kellett várni a Geisler halálát okozó támadó letartóztatására, a médiában terjedni kezdett ugyanis a hír, hogy a január 5-i gyilkosságot a horvát Darko Malić követte el.

Később azonban kiderült, hogy a Malić művésznév csupán, és a támadást végrehajtó brazil férfit valójában Fabian Costa Nerinek hívják, és már a gyilkosság másnapján őrizetbe is vették, miközben kokainüzletét építgette.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava