Connect with us

Magyarország

A szerbek örülnek, a montenegróiak szerint ugyanakkor elmaradt a csoda
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

szerbek
Veretlenül! A magyar válogatott több mint egy éve nem talált legyőzőre! (Forrás: X-platform, MLSZ)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Szerbiában nagy az öröm, a szerb labdarúgó-válogatott ugyanis közel negyedszázad után(!) kijutott az EB-re, amihez a szerbek számára a 2:2-es döntetlen is elegendőnek bizonyult. Az egyik montenegrói portál szerint a csodák csodája nem történt meg, mert sem a bolgárok nem verték meg a szerb válogatottat, sem ők nem győztek Budapesten, így a montenegrói Sólymok nem lesznek ott a németországi Európa-bajnokságon.

Nyolcvan percig tartó montenegrói remény

A podgoricai Pobjeda szerint a remény nyolcvan percig tartott, Dragan Stojković csapata ugyanis 2:1-es vesztésre állt a nemrég átadott leskováci stadionban.

Ez a remény akkor aludt ki végképp, amikor a szerb válogatott egyenlített, és elérte a kívánt egy pontot, miközben Montenegrónak sem sikerült beteljesítenie az álomforgatókönyv másik felét.

Futger kitűnő karikatúrája, amely ma még aktuálisabb, mint a nyáron volt

Futger kitűnő karikatúrája, amely ma még aktuálisabb, mint a nyáron volt (Forrás: X-platform, Futger)

A Pobjeda, de más lapok is, például a Mondo, azt írják, hogy a Sólymok a továbbjutástól nem most estek el, hanem már jóval korábban, először is a litvánok ellen, amikor Kaunasban a házigazdák a 94. percben egyenlítettek, a legnagyobb probléma azonban az volt, hogy a két nagy riválissal – Szerbiával és Magyarországgal – szemben Montenegrónak a lehetséges tizenkettőből csak egy pontot sikerült megszereznie.

A Pobjeda szerint ez a válasz arra a kérdésre, hogy a Sólymok miért maradtak le az EB-ről, pedig a csoport eseményei az utolsó fordulóig fenntartották a reményt, hogy a történelmi eredményben bízzanak, ez azonban hamis remény volt.

A montenegrói portál megjegyezte, hogy a hidegzuhanyt a “Liverpool mesterének” nevezett Szoboszlai Dominik szolgáltatta, aki a 67. percben átsétált a vendégek védelmén, és belőtte a kapuba a labdát, két perccel később pedig Ádám passzánál, és Szoboszlai góljánál csődöt mondott a montenegrói védelem.

A podgoricai hírportál szerint lehetett volna jobb is a végeredmény, mert Miodrag Radulović csapatának három nagy lehetősége is volt a találkozó finisében, hogy legalább a döntetlent kicsikarja, és veretlen maradjon a magyarokkal szemben.

A Pobjeda úgy fogalmazott, hogy a meccs egy érzelmi hullámvasút volt, nem is amiatt, ami Budapesten történt, hanem amiatt, Leckovácban zajlott, a szerb előnyről érkező hírek előbb elszomorították a montenegróiakat, majd a bolgár egyenlítés felébresztette a reményt, ami még növekedhetett is volna a bolgár fordítást követően, ha nem jön Szoboszlai két gólja.

Szerbek negyed évszázada

Leskovácban a szerb válogatott közben úgy örült a döntetlennek, mintha azt nem a bolgár, hanem a világválogatott ellen érte volna el.

A szerbek ezzel közel negyedszázad után(!) jutottak ki az EB-re, a sikert a játékosok ünneplése követte a pályán és az öltözőben, bár mint kiderült, erre a döntetlenre sem lett volna feltétlenül szükség Montenegró budapesti kudarcát követően, de így legalább a Sasok úgy érezhetik, hogy ők maguk végezték el a munkát, és nem csak az ölükbe pottyant az EB-részvétel.

Az egyik sportoldal a képzavaroktól sem visszariadva úgy fogalmazott, hogy nagy teher esett le a szerb labdarúgók válláról, mert végre megtörték az átkot, ami 2000 óta lebegett a válogatott feje felett, amikor legutóbb Jugoszlávia néven szerepelt az Európa-bajnokságon.

A Blichez tartozó, és néha nacionalista alűröket is megcsillantó Sportal arról valószínűleg megfeledkezett, hogy ugyanezt mondhatták volna a montenegróiak is, ha ők jutnak ki az EB-re, mivel 2000-ben ugyanannak a jugoszláv válogatottnak a tagjai voltak.

A kormánypárti Informernek a leskováci találkozót követően is egyetlen dolog jutott eszébe, az pedig nem más, hogy mit mondott Aleksandar Vučić, szerb elnök, aki Milorad Dodik boszniai szerb elnök társaságában nézte végig a bolgár-szerb összecsapást.

Nos, a találkozót követően a szerb elnök kedvenc Instagramján nyilvánult meg, ahol szó szerint azt állapította meg, hogy “24 év után szerb zászló lobog majd Németországban”.

Ugye, most már érthető, hogy a Sportal honnan vette a “közel negyedszázados elmésséget”?


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.

12
Szoboszlai, az EU-bajnokságra a szerbekkel együtt kijutott magyar válogatott kapitánya, ragyogó pályát fut be

Feltámadt a magyar válogatott labdarúgás?

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava