Connect with us

Szerb Köztársaság

Egy videó szerint a gyerekek tolvajnak nevezték a boszniai szerb elnököt

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Tolvaj
Letolvajozták az ovisok Milorad Dodik boszniai szerb vezetőt (Forrás: Internet, Instagram)
play icon A cikk meghallgatása

A bosnyák sajtó és a bosnyák internet népe nagy élvezettel csámcsog azon a videón, amelyen a boszniai szerb gyerekek egy csoportja tolvajnak nevezte Milorad Dodikot. A videó már szinte minden platformon terjed, és a legtekintélyesebb bosnyák hírportálok is lecsaptak rá.

Tolvajozó ovisok

A rövid videórészletből kiderül, hogy egy élő közvetítésből származik, amely Milorad Dodik hivatalos Instagram-profilján (mdodik.official) volt látható.

A boszniai szerb elnök Željka Cvijanovićnak, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagjának társaságában volt, amikor óvodásokkal próbált barátkozni.

A gondosan előkészített közvetítésre az a felirat került fel, miszerint Dodik azt üzente a követőinek, hogy a “gyerekek jelentik a jövőt”.

A boszniai szerbek Miléje mindeközben azt gondolhatta, hogy ő biztosan a gyerekek között is népszerű, és ezért megkérdezte az ovisokat, hogy vajon tudják-e, hogy őt hogy hívják.

A válasz gyors volt, de nem éppen az hangzott el, amit Dodik hallani szeretett volna, a gyerekek ugyanis úgy köszöntötték, hogy Ђе си лопов, aminek a magyar fordítása körülbelül az, hogy Helló, tolvaj!

A Ђе си kifejezést a szerbek általában köszöntéskor használják, szó szerinti jelentése “hol vagy?”, az itt elhangzott kiejtés a kifejezés montenegrói, esetleg boszniai szerb formája.

Ovisok az egyetemen?

Željka Cvijanović is hallhatta, hogy a gyerekek hogyan üdvözlik Dodikot, nem is egyszer, ezért azt a viccesnek szánt kérdést tette fel az ovisoknak, hogy beírták-e már az egyetemet.

Miután a gyerekek nem vonhatók felelősségre, és nyilvánosan sem kérhetők számon, így Dodik nem tehetett mást, minthogy elsomfordált a helyszínről.

Nem nehéz kitalálni, hogy a felvétel már nem található meg Dodik Instagram-profilján, nyilván az érzékeny tartalom miatt törölték onnan.

A kis videónak főleg a bosnyák internetezők örültek, de elég szép nemzetközi sikerre is szert tett, főleg olyan Dodikot becsmérlő megjegyzéseket közepette, hogy már a gyerekek is tudják, hogy ki a tolvaj.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava