Connect with us

Magyarország

Putyin szerint Orbán bátor politikus, az orosz elnök osztja Vučić aggodalmait
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

bátor politikus
Az orosz elnök dicsért a magyar miniszterelnököt, és együtt aggódik a szerb államfővel (Forrás: RT Balkan)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az orosz elnök pekingi látogatásának végén tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor bátor vezető, a szerb elnökkel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy osztja azt az aggodalmat, amit Aleksandar Vučić fogalmazott meg a Szerbia körül kialakult állapotokkal kapcsolatban. Az Új Selyemút csúcstalálkozóján a magyar miniszterelnök kétoldalú megbeszélést is folytatott az orosz elnökkel, a szerb államfő azonban csak futólag beszélt Putyinnal, vagyis “nem volt annyira bátor”, mint Orbán, hogy a ránehezedő nyugati nyomás közepette ő is leüljön tárgyalni Putyinnal.

Orbánra irigyek Európában

A Russia Today balkáni hírportálja szerint az orosz elnök a média képviselőivel folytatott beszélgetés során Pekingben kitért a magyar kormányfőre is, akit bátor, a magyar emberek érdekeiért küzdő vezetőként jellemzett.

A beszámoló szerint Putyin hozzátette, hogy ez sok embert zavar Európában, mert sok európai vezetőnek ma nincs annyi bátorsága, mint a magyar miniszterelnöknek.

– Ő nem oroszbarát, hanem Magyarországért küzdő politikus. Van bátorsága a népe érdekeiért küzdeni, ami sok európai vezetőből hiányzik

– mondta az orosz elnök, aki szerint Európában ezért “irigylik Orbánt”, és egyúttal támadják is, mert neki más a hozzáállása, mint a többi európai országnak.

– Orbánt gyakran vádolják azzal, hogy oroszbarát nézetei vannak, ami nonszensz. Ő nem oroszbarát. Nem oroszbarát, hanem magyarbarát politikus

– mutatott rá Putyin, aki nem csak a magyar miniszterelnökről alkotott véleményt, hanem a szerb elnökről is.

bátor

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a békéről és az energiabiztonságról tárgyalt az orosz elnökkel Pekingben (Forrás: Facebook)

Vučić aggódik

Putyin a sajtókonferencián megemlítette, hogy Aleksandar Vučić szerb elnökkel is találkozott.

– Beszéltem egyébként Aleksandar Vučić szerb elnökkel is, akit aggaszt a régiójában, Szerbiában kialakult helyzet

mondta Putyin, majd királyi többesben hozzátette, hogy “osztoznak az aggodalmában”.

A szerb elnök már korábban beszélt arról, hogy az Egy övezet, egy út kezdeményezés nemzetközi együttműködési fórumának keretében összefutott Putyin elnökkel, de csak nagyon röviden beszélt vele.

– Láttam Putyin elnököt, és röviden, nagyon röviden beszéltünk is, de nem volt kétoldalú találkozónk

– jelentette ki Vučić, aki arról a benyomásáról is tájékoztatta az újságírókat, hogy az orosz államfő “tele van önbizalommal”, de indoklással nem szolgált ezzel kapcsolatban.


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.

16
Az orosz elnök bátor, a magyar emberek érdekeiért küzdő vezetőként jellemezte Orbán Vikort, és együtt aggódik Aleksandar Vučić szerb elnökkel
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava