Connect with us

Montenegró

Alagút vezet a montenegrói bíróság épületéhez, a kriptokirály számítógépe nem tűnt el

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

alagút bíróság
A podgoricai felsőbíróság raktárába vezető alagút, amely a bírósági elnök szerint valakinek a szökését szolgálhatta volna (Forrás: RTCG, Bíróság)
Listen to this article

Boris Savić a podgoricai felsőbíróság elnöke sajtótájékoztatón közölte, hogy alagutat találtak az általa vezetett igazságszolgáltatási intézmény alatt. Szerinte a földalatti járat minden bizonnyal valakinek a szökését szolgálta (volna), és cáfolta azokat a feltételezéseket, hogy bármi is eltűnt a raktárból, illetve bármit is elloptak volna onnan, így nem tűnt el Do Kvon dél-koreai származású kriptokirály számítógépe sem, mert állítólag nem is ott tárolták.

Alagút a bírósági raktárba

Savić azt mondta, hogy jóformán semmi sem hiányzik a bírósági raktárból, de ha bármi is eltűnt volna, az sem okozna különösebb kárt, mert az ott lévő tárgyakat már megvizsgálták és számbavették a szakértők.

A felsőbíróság elnöke arról is beszélt, hogy egy jól eldugott helyen találtak egy alagútnyílást, amelynek a méretei arra utalnak, hogy a bejárati nyílást hosszú ideig építették.

A járat kialakítása azt a célt szolgálta, hogy könnyen be lehessen jutni a bíróságra, illetve a bírósági raktárba.

alagút

Boris Savić a podgoricai felsőbíróság elnöke sajtótájékoztatón közölte, hogy a bíróság épülete alatt alagutat fedeztek fel (Forrás: RTCG)

Elmondása szerint bárki is rendelte meg az alagút megépítését, a szándéka az volt, hogy közel kerüljön a belső termekhez.

A podgoricai felsőbíróság elnöke azzal kapcsolatban nem akart részleteket elárulni, hogy az alagút hova vezet, vagyis hogy hol volt a kijárat.

A biztonsági kamerák által készített felvételek tartalmáról ugyanakkor még nem tudott információkkal szolgálni, mert azokat még vizsgálják, de személy szerint nem hisz abban, hogy a felvételekből bármi is kiderül, mert szerinte az elkövetők kívülről érkeztek, külső építkezésekről.

Drogra vagy Bitcoinra mentek?

Savić nem hisz abban, hogy a cél a bírósági épületben tárolt kábítószer megszerzése volt, pedig nem is lenne olyan rossz fogás annak a kilenc és fél tonna drognak a megszerzése, amelyet az épületben őriznek.

A bírósági elnök végképp nem látja értelmét, hogy továbbra is ott tárolják a bizonyítékokat, mert ezáltal az épületben maradna a hatalmas mennyiségű kábítószer.

Szerinte ezért jobb lenne, ha a bizonyítékokat valahol raktároznák el, mondjuk olyan helyen, ahol adottak a szükséges biztonsági rendszerek.

Savić külön kiemelte, hogy a Do Kvon dél-koreai származású kriptokirály számítógépe ugyanakkor nincs az említett raktárban, így a behatolók annak a közelébe sem jutottak.

A felsőbírósági elnök inkább arra gyanakszik, hogy az alagút azért készült, hogy valakinek a szökését segítse elő, de ennél is lehet jobb forgatókönyv, amiről viszont részleteket nem árult el.

Savić szinte hihetetlennek nevezte az alagút megépítését, és egyúttal hangsúlyozta, hogy a bíróságnak az eddigieknél jóval komolyabb biztonsági intézkedésekre van szüksége, mint arra már korábban is figyelmeztettek.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava