Connect with us

Szerbia

ARZENÁL: A szerbek több, mint 100 ezer fegyvert adtak le, nem lesz hosszabbítás
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

arzenál
Fél hadsereget fel lehetne fegyverezni azzal, amit Szerbia begyűjtött (Forrás: szerb rendőrség)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerbiai rendőrség közölte, hogy az ország lakói tegnap 19 órával bezárólag összesen 100 538 fegyverből álló arzenált adtak le a hatóságoknak annak az akciónak a keretében, amely péntekig, vagyis június 30-ig tart, beleértve azt a napot is. Ebbe beleszámolták a kisebb és nagyobb pusztító erejű robbanószerkezeteket is.

Még három nap

Leadásra került több úgynevezett “zolja”, vagyis kézi rakétavető is, amelyek közül egyik-másik “csőre volt töltve”, de előfordult az is, hogy négy kiló robbanóanyag volt a sufniban.

A szerb belügyi tárca a két tömeggyilkosságot követően vasárnap, május 8-án egy hónapos fegyverbeszolgáltatási kampányt indított a két május eleji tömeggyilkosságot követően, a begyűjtést később június 30-ig meghosszabbították.

arzenál

Ezek nem zöldre festett húsvéti tojások (Forrás: szerb rendőrség)

Aleksandar Vučić a Pink Televíziónak adott vasárnapi interjújában közölte, hogy a hónap végén végképp lejár a határidő, és újabb meghosszabbítás nem lesz.

A szerbiai állampolgároknak tehát már csak három napjuk maradt arra, hogy leadják legálisan vagy illegálisan tartott fegyvereiket anélkül, hogy bármiféle következményektől vagy retorziótól kellene tartaniuk.

Az akció lényege az volt, hogy nem kellett bevinni az átadásra szánt fegyvereket, mert jelzés esetén a rendőrök házhoz mentek értük.

Szabadkán is adtak le fegyvereket

A kormányközeli (udvari) Informer a napokban arról írt, hogy Szabadkán 900 lőfegyvert, és hatvanezer töltényt adtak le, beleértve ebbe az aknákat és az aknavetőket is, ebből a kettőből mintegy kétszázat.

Dušan Savić, szabadkai rendőrfőkapitány-helyettes is azt hangsúlyozta, hogy a beszolgáltatás alkalmával nem történik igazoltatás, illetve hogy bejelentés esetén a rendőrök házhoz mennek a fegyverekért.

Ebben az időszakban azok a fegyverek is leadhatók, amelyek tulajdonosai elhunytak, vagyis amelyek az előző évszázadból maradtak vissza valami folytán.

Miután a huszadik században a szerbek vagy öt háborút vívtak a török, az Osztrák-Magyar Monarchia, Németország majd végül más délszláv és nem délszláv népek ellen, így a különböző háborúkból tetemes mennyiségű fegyver maradhatott vissza.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava