Connect with us

Magyarország

Vučić farmerban találkozott Orbánnal, a tegnapi lazaságot ma már komoly tárgyalások követik
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

farmer
A hétfői "laza találkozó" után kezdődik a "komoly munka" (Forrás: Facebook, Instagram)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn délután találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a két ország együttműködési stratégiai tanácsának mai első ülése előtt.

Casual dress code

A szerb elnök és a magyar vezető “lazára vette a figurát”, ezzel kapcsolatban Vučić meg is jegyezte, hogy ez a ritka pillanatok egyike, amikor laza találkozót tarthat barátjával, Orbán Viktorral, mielőtt Szerbiát és Magyarországot egyaránt éríntő “komoly kérdésekkel” kezdenének foglalkozni.

A magyar miniszterelnök minden kétséget kizáróan farmerben volt, Vučić esetében ez a fotóról kevésbé derül ki, viszont az jól látszik, hogy ő is “casual öltözéket” hordott, vagyis kényelmes, köznapi viseletben jelent meg a találkozón.

– A projektek, amelyeken dolgozunk, mutatják majd meg a legjobban, hogy semmi sem állíthatja meg a két ország gyors növekedését

– tájékoztatta 194 ezer követőjét Instagram-profilján a szerb államfő a mai szerb-magyar üléssel kapcsolatban.

Vučić még megjegyezte, hogy “őszinte partnerekkel és barátokkal minden lehetséges és minden terv megvalósítható”.

Orbán a Facebookon kommunikálta le

A magyar miniszterelnök a Facebookon tudatta 1,2 millió követőjével, hogy Belgrádba utazott.

Az általa közzétett képen ugyan kevésbé látszik a lazaság, bár az informális jellegre utalhat a bejegyzés, miszerint csak “készülnek” a mai magyar-szerb csúcstalálkozóra.

A miniszterelnöki sajtóiroda hétfőn erősítette meg, amiről a BALK már a múlt héten írt, miszerint a magyar miniszterelnök Szerbiába és Bosznia-Hercegovinába látogat, ahol nem csak Szarajevót, hanem Banja Lukát is felkeresi.

– Orbán Viktor miniszterelnök kedden a vajdasági Palicson részt vesz a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanácson Novák Katalin köztársasági elnök, Aleksandar Vučić szerb államfő és Ana Brnabić szerb miniszterelnök társaságában

– erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár hétfőn az erről szóló (szerbiai) sajtóhíreket, amelyek szerint Orbán Viktor csütörtökön hivatalos látogatást tesz Szarajevóban, majd Banja Lukába utazik.

A magyar közlemény szerint Magyarország és Szerbia stratégiai partnersége, barátsága nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország “jobban tudja kezelni az előtte álló példátlan kihívásokat”, különösen az orosz-ukrán háború, a szankciós gazdasági válság, az illegális bevándorlás és az energiabiztonság ügyében”.

Havasi Bertalan sajtófőnök a magyar miniszterelnök bosznia-hercegovinai tárgyalásaival kapcsolatos híreket szintén megerősítve elmondta: Orbán Viktor csütörtökön hivatalos látogatásra Szarajevóba, majd Banja Lukába utazik.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava