Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Bosznia

HAYAT TV: Várhelyi a bővítést alibiként használja, hogy leépítse Bosznia-Hercegovinát

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

bővítés, alibi
HAYAT TV: Várhelyi annak az Orbánnak a pártjához tartozik, aki Vučić és Dodik barátja (Forrás: Screenshot)
A cikk meghallgatása

A bosnyákok szerint Várhelyi nem a bővítésben utazik, mert a szerbbarát Orbán pártjához tartozik. A konzervatív bosnyák opciót képviselő szarajevói Hayat televízió nem túl barátságosan jelentette be Várhelyi Olivér szerdai bosznia-hercegovinai látogatását. A csatorna szerint Bosznia-Hercegovina már sokszor meggyőződhetett arról, hogy az Európai Unió csak a deklarációk szintjén akarja az országot a tagállamok között.

Orbán pártjának a tagja

A kedd esti (május 16-i) híradó műsorvezetője arra emlékeztetett, hogy az uniós szomszédsági és bővítési biztos magyar, és Orbán pártjának magasan pozícionált tagja.

bővítés, alibi

A bemondó eléggé furcsa hangsúllyal ejtette ki a magyar szót, majd hozzátette, hogy Várhelyi “annak az Orbánnak a pártjához tartozik, aki Vučić és Dodik barátja”.

Ezek viszont az igazi bosnyákok ellenségei, bár a műsorvezető ezt nem mondta ki, de a “hely szelleme” erre enged következtetni, miután a Hayatról van szó. Ott Várhelyi sem lehet jó ember, erre viszont már történt utalás.

A műsorvezető szerint egyáltalán nem véletlen, hogy Várhelyi Bosznia-Hercegovinába látogat, odaérkezésének ugyanis az a célja, hogy a bővítés leple alatt Bosznia-Hercegovina leépítésén dolgozzon.

Várhelyi nem bővít, hanem leépít

Ez már tulajdonképpen idézet volt Zlatko Hadžidedić professzortól, aki a Nacionalizmuskutatási Központ alapító igazgatója.

– Várhelyi biztosan nem a bővítés, és nem Bosznia-Hercegovina miatt jön, legutóbb is azért járt itt, hogy az állami vagyon elosztásáról tárgyaljon, és mivel ez még folyamatban van, jó okkal lehet feltételezni, hogy most is ugyanez vezérli

bővítés, alibi

– mondta Hadžidedić professzor, aki szerint Várhelyi az állami struktúrán belül azokkal tárgyal, akik hajlandók ennek a vagyonnak a szétosztására, és az entitásoknak történő átadására, pontosabban odaajándékozására.

Miközben a bosznia-hercegovinai Nacionalizmuskutatási Központ alapító igazgatója erről beszélt, a képernyőn az a felirat jelent meg, hogy “nem jóindulatú látogatás”.

Hadžidedić szerint Várhelyi most azért keresi fel Bosznia-Hercegovinát, hogy segítse a fent említett folyamatot, vagyis a vagyon elajándékozását, és áldását adja az ország likvidálására.

– Egyetlen okunk sincs annak feltételezésére, hogy Várhelyi a bővítés miatt látogat Bosznia-Hercegovinába, miután az Európai Unió az országot nem hogy a maga soraiban nem akarja látni, hanem a térképen sem

– “előlegezte meg a bizalmat” Várhelyinek a nagyon bosnyák Hayat tévében a nacionalizmuskutatási professzor.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava