Connect with us

Szerbia

Aleksandar Vučić: Nem vagyok sem őrült, sem részeg, csak kamillateát és Zero Colát iszom

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Aleksandar Vucic: Nem vagyok sem őrült, sem részeg, csak kamillateát és Zero Colát iszom

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerb elnök mégiscsak találkozott az uniós szomszédsági és bővítési biztossal, pedig a koszovói helyzet alakulása miatt csütörtökön (december 1-én) kilátásba helyezte, hogy nem tárgyal Várhelyivel, és nem vesz részt az EU és a Nyugat- Balkán között december 6-án megrendezendő tiranai csúcstalálkozón. A baráti Novosti hírportál beszámolója szerint Aleksandar Vučić a címben idézett mondatot azt követően mondta, hogy eszmét cserélt a magyar biztossal.

Zero Colát prédikál

A BALK rendszeres olvasói biztosan emlékeznek rá, hogy Vučić hol ezzel, hol azzal sörözik, vagy éppenséggel borozik, ahogy a helyzet hozza. Erről Ana Brnabić miniszterelnök és Ivica Dačić külügyminiszter tudna beszélni, ők már többször is iszogattak vele.

Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének is vannak ilyen téren élményei, vele a szerb elnök első világháborús dalokat énekelget, az amerikaiakkal pedig azt fújja együtt, hogy Alabama és West Virginia, meg hogy “country roads”.

A szerb elnök Orbán Viktorral rövid italokat is fogyaszt, de az is előfordult, hogy egy-egy nyilvános rendezvényen nézett a pohár aljára. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az Instagramon közzétett fényképen is többször látni pohárral a kezében. Amit itt leírtunk, azt mind belinkeltük, akit érdekel, az utánajárhat.

És nincs is ezzel sem mi baj, politikuséknál az alkoholfogyasztás foglalkozási ártalomnak számít, és nem is akarunk ennél leragadni, csak a “tisztánlátás kedvéért” említjük meg, hogy a szerb elnök “Zero Colát prédikál”, de nem veti meg az alkoholt.

Kamillateával viszont még nem láttuk sehol, egyszer sem. Vagyis jól hangzik, amit Vučić mondott, csakhogy nem igaz.

– Nem vagyok sem őrült, sem részeg, csak kamillateát és Zero Colát iszom. Rámutattam mindenre, ami az év eleje óta történt, arra is, hogy miként omlik össze minden lehetőség a normális a párbeszédre a pristinai oldallal

– jelentette ki a szerb elnök, aztán hosszasan sorolni kezdte, hogy milyen sérelmek érték az utóbbi időben a koszovói szerbeket az albán többség részéről. Például annak ellenére nem szavazhattak a szerbiai választásokon, hogy szerbiai állampolgárok (is). De szóba került az is, hogy a brüsszeli megállapodással ellentétesen a koszovói különleges rendőrség bázisokat épített a szerbek által lakott területeken, és ez csak kettő azok közül, amit Vučić fájlalt.

Mégis elmegy Tiranába?

A szerb elnök a jelek szerint visszaszívja azt a döntését, hogy nem vesz részt a tiranai csúcstalálkozón, így a “dráma bizonyára elmarad”.

– Ana (Brnabić) tegnap este azt mondta nekem, hogy az uniós emberek nagyon fontosnak tartják, hogy Szerbia képviseltesse magát Tiranában. Készen állok arra, hogy ezt meghallgassam, Ana, és a környezete azt gondolja, hogy ott kellene lenni Tiranában

– jelentette ki a szerb államfő, aki se nem, se nem részeg, így hát tiszta fejjel képes felmérni a helyzetet, és mindig tudja, hogy mit beszél.

– Azt mondtam Várhelyinek, hogy most nem az én nyilatkozatomról és hiúságomról van szó. Számomra nem probléma, hogy megfontoljam és visszavonjam a döntést, ha lehetőség nyílik arra, hogy mondjunk valamit. Anának és Olivérnek az az álláspontja, hogy legyünk ott. Meglátjuk, dönteni fogunk

– mondta a szerb elnök, és mivel ezt ő mondta, nem is kell benne kételkednünk.

Ezek után szinte mérget lehet rá venni, hogy a szerb elnök részt vesz a tiranai csúcson, amit a belgrádi kormánypárti média majd várhatóan úgy “marketinggel meg”, hogy Vučić egy ilyen áldozatra is hajlandó, ha ezt a nép és az ország érdeke megköveteli. Merthogy igazi államférfi, még a saját hiúságát is kész félretenni, ha azt a haza úgy kívánja. No jó, erre igyunk egy sört!Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava