Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Magyarország

VONALBAN: Dodik köszönetet mondott Orbánnak, aki telefonon gratulált neki a győzelmekhez

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

dodik orban telefon
A cikk meghallgatása

Milorad Dodik a Twitteren mondott köszönetet Orbán Viktornak azt követően, hogy a magyar miniszterelnök gratulált neki a vasárnapi választásokon elért sikerekhez. Dodik a boszniai Szerb Köztársaság elnöki tisztségéért indult, és a boszniai szerb ellenzék által erősen vitatott körülmények között szerezte meg a posztot. Az ellenzék arra készül, hogy emiatt megóvja a választásokat, és az sem kizárt, hogy azok megismétlését kéri.

A magyar miniszterelnök hétfőn telefonon hívta fel Milorad Dodikot, akinek gratulált a mindenféle győzelemhez, amelyet Dodik személyesen ért el, és amelyet pártja, a Független Szociáldemokraták Szövetsége (Savez Nezavisnih Socijaldemokrata, SNSD), valamint közvetlen munkatársa, Željka Cvijanović szerzett.

Az utóbbi – aki akár Dodik női alteregójának is tekinthető – a bosznia-hercegovinai államelnökség tagja lesz, amit senki sem vitat el tőle, legnagyobb vetélytársa ugyanis már elismerte a vereségét.

– Szeretnék köszönetet mondani Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki a mai telefonbeszélgetésünk alkalmával gratulált a Szerb Köztársaság elnökválasztásán elért győzelmemhez, valamint Željka Cvijanovićnak, a bosznia-hercegovinai szerb elnökségi posztért folyó küzdelemben aratott győzeleméhez, továbbá az SNSD választási győzelméhez

– írta le háromszor is a győzelem szót Dodik, akinek az első helyét – mint már fent jeleztük – a boszniai szerb ellenzék erőteljesen vitatja, ami a következő hónapokban némi instabilitást idézhet elő a boszniai Szerb Köztársaságban.

Budapesten Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hétfőn este mondta el az MTI-nek, hogy a magyar miniszterelnök felhívta Dodikot.

– Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este telefonon gratulált Milorad Dodiknak, a bosznia-hercegovinai államelnökség szerb tagjának ahhoz, hogy a hétvégi választáson a boszniai Szerb Köztársaság elnökévé választották

– jelentette a távirati iroda távirati stílusban.

A rövidhír még hozzáteszi: “Orbán Viktor biztosította az újraválasztott vezetőt arról, hogy a jövőben is mindent megtesz eddigi kiváló politikai együttműködésük folytatása érdekében”.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava