Connect with us

Szerbia

AZ ALBÁNOKAT IS BEVONJÁK: Ismét több mint száz szerbiai iskolában volt bombariadó, áttérhetnek az online oktatásra

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

Tovább tart a Szerbia elleni e-mailes hadviselés. Ma reggel ismét több mint száz iskolában volt bombariadó, ezúttal nem csak Belgrádban hanem vidéken, így a Vajdaságban is. Az utóbbi napokban divatossá váltak a fenyegetések, amelyek miatt iskolákban, bevásárlóközpontokban, közintézményekben, hidakon, repülőtereken, vízművekben és erőművekben rendeltek el bombariadó. Ezek mindegyikéről kiderült, hogy hamis riasztás volt. A szerb hatóságok azt fontolgatják, hogy az iskolák érintettsége miatt ismét áttérnek az online oktatásra.

A vajdasági iskolákat is fenyegetik

Médiértesülések szerint a mai fenyegetések érinték az újvidéki iskolaigazgatás területén lévő oktatási intézményeket, vagyis a dél-bácskai és a szerémségi körzetet, ahol 135 általános iskola működik, és mindegyikhez érkezett bejelentés arról, hogy robbanószerkezet van az épületben. A középiskolákat ezúttal nem fenyegették meg.

– A gyerekek és az alkalmazottak nem mehetnek be a létesítménybe, mivel a diverzióelhárítási egység vizsgálatára vizsgálatára várunk. Ennek befejezéséig az órákat online szervezzük. Ma már biztosan, aztán hétfőn majd meglátjuk

– szögezte le Milan Grujin, az újvidéki iskolaigazgatóság vezetője.

A belgrádi Blic beszámolója szerint a fenyegetéseknek ezúttal nem, vagy legalábbis nem minden esetben volt politikai vonatkozásuk, az üzenetek küldője ezúttal hosszú és zavaros fejtegetéssel spékelte meg a fenyegetését, amely szerint sok bomba van az érintett iskolák területén.

– Gyűlöljük az emberi társadalmat, és utáljuk, hogy a részei vagyunk! Gyűlöljük az emberi élet hiábavalóságát! Gyűlöljük ezt az életet! Ennek bizonyítására egyetlen módja az, hogy minél több emberi komposztszemcsét semmisítsünk meg. Ez az egyetlen helyes és értékes cselekedet, amit mindannyian véghez vihetünk az életben, csak így tudjuk igazolni létünket, csak így tehetjük jobb hellyé a világot

– tartalmazza egyebek között a hagymázas szöveg.

Branko Ružić oktatási miniszter elmondta, hogy az iskolai bombafenyegetésekről szóló jelentések miatt módosítják az oktatási modellt: ahol biztonságos a helyzet, ott folytatódik a tanítás, ahol viszont még nem vizsgálták át az épületeket, ott az oktatás az online térbe tevődik át.

Nyomás alatt

Aleksandar Vulin belügyminiszter a belgrádi Pink televízióban pénteken úgy értékelte, hogy a hamis riasztások célja az, hogy Szerbiát nyomás alatt tartsák.

– Azt akarják elérni, hogy Szerbia ne dönthessen önállóan, hanem nyomás alatt és félelemből hozzon döntést, és vezessen be szankciókat Oroszország ellen.

– mondta a miniszter, aki szerint minden fenyegetés azzal kezdődik, hogy ezt meg ezt tesszük majd veletek, amiért nem vezetettek be szankciókat Oroszország ellen.

Médiabeszámolók szerint egyes fenyegető e-mailek küldői azt állítják, hogy az albánokkal szövetkezve helyeztek el robbanószerkezeteket a támadás célpontjaként megnevezett létesítményekben. Ezzel azt a másodlagos hatást érik el, hogy tovább súlyosbítják az amúgy sem fényes albán-szerb viszonyt.

Az elkövetők felkutatása hosszadalmas, drága és bizonytalan kimenetelű folyamat, hiszen az üzenetek sok szerveren keresztül haladnak át, mielőtt célba érnek, miközben a szolgáltatók sem mutatnak túl nagy együttműködési készséget.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök korábban úgy nyilatkozott, hogy a bombariadókkal külföldről akarnak nyomást gyakorolni Szerbiára, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni nemzetközi szankciókhoz.

A szerb belügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy a külföldről érkezett fenyegetések mellett szerbiai állampolgárok is küldtek bombafenyegetést, őket elfogták, és pánikkeltés, illetve a rend megzavarása miatt indul ellenük eljárás. Az elfogott személyek között fiatalkorúak is vannak.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava