Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

BOMBARIADÓK: Megnevezték azokat az országokat, ahonnan a fenyegetések érkeztek

emil terrorizmus
E-MAIL-TERRORIZMUS: Magyar segítséget is kértek
Olvasási idő: 1 perc

A rendőrség az ügyészséggel együttműködve eddig összesen 19 feladót azonosított be az utóbbi időben egyre több fenyegető üzenettel kapcsolatban, amelyek szerint különböző pontjain bombák elhelyezésére került sor. A szerb hatóságok 18 Gmail és egy ProtonMail küldemény feladójának azonosságát állapították meg, a többi esetet még vizsgálják.

Sportot űztek belőle

A szerb hatóságok megállapították, hogy nyolc Lengyelországból érkezett, négy Gambiából, kettő-kettő Iránból és Nigériából, valamint egy-egy Ukrajnából, Szlovéniából és Oroszországból.

Az utóbbi időben mindennapossá vált a Szerbiával szembeni rosszindulatú tartalmak küldése, 48 ilyen alkalmat jegyeztek fel, ezért többszáz bombariadót kellett elrendelni, ezek főleg általános és középiskolákat érintettek, de bevásárlóközpontokat, repülőtereket, sőt hidakat is ki kellett üríteni.

Tekintettel arra, hogy nem Szerbiában élő állampolgárokról van szó, az elkövetők további azonosítása és a bűncselekmények miatt indított eljárás lefolytatása érdekében a szerb hatóságok az Europol és az Interpol segítségével megkezdték az adatcserét Svédországgal, Litvániával, Svájccal, az Orosz Föderációval és Magyarországgal, valamint a Google-lal.

A belgrádi jelentése szerint érkeztek fenyegetések az Eunet és a hálózatából is, de voltak névtelen telefonhívások is.

A a hamis bejelentések miatt otthon nyolc személyt állítottak elő, kettőt le is tartóztattak, hat kiskorú ellen pedig feljelentést tettek. Egyúttal felelős viselkedésre szólították fel az embereket, hogy ne nehezítsék a tömeges és szervezett külföldi kibertámadások miatt előállt, amúgy is súlyos helyzetet.

Arra is figyelmeztettek, hogy az állítólagos bombák elhelyezéséről szóló hamis bejelentések nem tekinthetők viccelődésnek, miután súlyos bűncselekményről van szó, ami szorongást és félelmet vált ki a körében, és ezért rendőri beavatkozást igényel.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: