Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

ÁLLÍTÓLAG: Lengyel kémeket fogtak Szerbiában, egy fegyvergyárról készítettek felvételeket

loszergyar
KÉMES-KÉNYES TÖRTÉNET: A čačaki lőszergyár udvara, a képet nem a lengyel kémektől kaptuk, hanem a Prva televízióból fényképeztük ki
Olvasási idő: 1 perc

állampolgárokat tartóztattak le, mert jogosulatlanul közelítették meg a čačaki “Sloboda” (Szabadság) lőszergyárat, amelyről felvételeket is készítettek. Ez a katonai létesítmény általában akkor kerül a hírekbe, amikor a területén felrobban valami, tavaly nyáron két ilyen eset is volt.

A kormánypárti arról számolt be, hogy egy 26 és 42 éves lengyel férfi fényképeket készített a gyárhoz vezető bekötőutakról és magáról a cégről is.

A hírportál szerint a lengyelek menekülni kezdtek, amikor a biztonsági őrök közeledni kezdtek feléjük, de elkapták, és a rendőrség kiérkezéséig a gyár területén tartották őket.

A átvizsgálták a lengyelek mobiltelefonjait, amelyekben felvételeket találtak a lőszergyárhoz vezető utakról, valamint magáról a katonai létesítményről is.

A Novosti úgy tudja, hogy a lengyelek “ügyetlenül védekeztek”, mert azt állították, hogy a természetfotókat készítettek, és nem tudták, hogy katonai létesítményről van szó.

A két lengyel férfit 48 órára benntartották, a nyomozás folyamatban van.

A feltételezett “lengyel kémek” – akiknek az elfogását Aleksandar Vučić szerb is megerősítette – május 8-án érkeztek Čačakba, az általuk végzett gyanús tevékenységet pedig a gyár közelében lakó emberek jelentették a rendőrségnek, mint ahogy azt a megtudta.

A lőszergyár az egyik legfontosabb hadiipari létesítmény Szerbiában, amely tüzérségi lövedékeket, aknagránátokat és egyéb robbanószereket gyárt, ezek mostanában igencsak kelendők világszerte.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: