Connect with us

A Háború

ÖNGYILKOS MERÉNYLŐ BUKARESTBEN? Egy autó nekiütközött az orosz nagykövetség kerítésének, a sofőr meghalt (videó)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

bukaresti auto
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 1 perc

Szerdán reggel Bukarestben egy autó letért az útról, és nekiütközött az orosz nagykövetség épülete kerítésének. A jármű kigyulladt, a a helyszínen meghalt. Román médiajelentések szerint a hatóságok nem zárják ki a szándékosságot.

Egyes források szerint a gépkocsivezető már az ütközés pillanata előtt felgyújtotta magát, más források szerint ezt az ütközést követően tette meg.

A fenti képet a közzétevő fotós a Twitteren azt írta, hogy „az a srác, aki terrorcselekményt kísérelt meg ma a bukaresti orosz nagykövetségnél, egy szemétláda volt. Egy nappal korábban 15 év börtönbüntetést kapott saját kiskorú lánya megerőszakolásáért. Emberi szemét. És hevesen ukránbarát a közösségi médiában.”

Hangsúlyozzuk, hogy ezt az állítást  más források nem erősítették meg , és egyáltalán nem zárható ki, hogy szándékos félrevezetésről van szó, mint ahogy az sem, hogy az állítás igaz.

A hatóságok csak annyit közöltek, hogy a szándékosság lehetőségét is vizsgálják, és amíg nem lesz hivatalos állásfoglalás, addig ilyen és hasonló hírek terjedhetnek. Persze, utána is.

A nagykövetség épületénél kedden demonstráció is volt, amelynek résztvevői elítélték a bucsai vérengzést.

A tüntetésen az épület előtt gyerekcipőket helyeztek el a résztvevők, hogy az ukrajnai háborúban megölt gyerekekre emlékeztessenek. A megmozduláson többnyire ukrán nők vettek részt, akik a háború befejezését és a vérengzések elkövetőinek felelősségre vonását kérték.

Bulgária

CSATATÉR: Ukrajna ismét fegyvert kért, Bulgária azonban visszautasította a kérést

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

elobujt a bokorbol
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 1 perc

Ukrajna ismét fegyvereket kért Bulgáriától, de a kérelmet a bolgárok elutasították. Ezt Dimitar Sztojanov ideiglenes védelmi miniszter jelentette be szeptember 29-én a kormány biztonsági tanácsának ülésén.

A bolgár állami televízió (BNT) jelentése szerint Ukrajna szófiai nagykövete, Vitalij Moszkalenko nehézfegyvereket kért Bulgáriától, nem pedig kézifegyvereket vagy lőszert.

Sztojanov azt nem volt hajlandó elárulni, hogy Kijev milyen nehézfegyverekre gondolt.

Az ideiglenes bolgár miniszter azzal utasította el az ukrán kérését, hogy a bolgár parlament megszavazta ugyan a katonai-technikai segítségnyújtást Ukrajna számára, de az nem vonatkozik arra, hogy Bulgária fegyvereket küldjön az oroszok által megtámadott Ukrajnának.

– Amíg én vagyok a miniszter, addig nem biztosítunk fegyvert nekik

– jelentette ki Sztojanov. Véleménye szerint Bulgáriát egyelőre nem fenyegeti közvetlenül a veszély, hogy belekeveredik a katonai konfliktusba, de hozzátette, hogy léteznek nemzetbiztonsági kockázatok.

A miniszter az oroszországi mozgósításról is beszélt, és megjegyezte, hogy az orosz hatóságok az orosz-bolgár útlevéllel rendelkező kettős állampolgárokat is besorozhatják.

Bulgária a napokban szólította fel állampolgáriát Oroszország elhagyására.

Sztojanov úgy nyilatkozott, hogy 300 ezer ember mozgósításával sem várható fordulat az ukrajnai háborúban, az oroszok csak akkor tudnak áttörést elérni, ha 1-1,5 millió embert vezényelnek a frontra.

Az olvasás folytatásaMeteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

Líra-könyvek

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Utazás

Letöltések

Google-hirdetés

Tíz nap legjava