Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

HOL VOLT A NATO-LÉGVÉDELEM? Ukrán vagy orosz drón csapódott be Zágrábban, Magyarország felől érkezett

JARUN DRON
Kráter Zágrábban (Forrás: Internet)
Olvasási idő: 1 perc

Tegnap este 23 óra után után erős robbanás rázkódtatta meg Száva-parti Jarun városnegyedét, amikor az egyetemista otthon közelében egy, hivatalosan még mindig meg nem határozott repülő tárgy csapódott a földbe. Az erős robbanás, amely kiűzte a térség lakóit az utcára, 3 méter széles és 1 méter mély krátert hagyott maga után. A rendőrség egy maradványait találta meg, és két ejtőernyőt is begyűjtött.

Ócska,

Legvalószínűbb, hogy egy elszabadult drón okozta a robbanást, a gép maradványainak alapján, a szakértők abban szinte biztosak, hogy a fővárosban egy volt szovjet, hidegháborús drón zuhant le, egy Tupolev Tu-141-es.

felől érkezett
A zágrábi Index beszámolója szerint az eddigi adatok szerint a drón 700 kilométeres sebességgel keletről nyugat felé, azaz a légtér felől lépett be a horvát légtérbe.

Meg nem erősített információk szerint „ötágú vörös csillag” és cirill betűkkel írt feliratok láthatók az épen maradt darabokon. Ez viszont a repülőeszköz orosz honosságára utalhat.

A helyzetet bonyolítja, hogy az eszközt az ukrán légierő is rendszeresítette a szovjet légierő eszközparkjának szétosztását követő időszakban. Mivel a szovjet légierő ezeknek az eszközöknek a többségét a nyugati tagköztársaságokban állomásoztatta, így ezekből nagy mennyiségben került az akkor létrejött ukrán légierőhöz.

Bár előrehaladott kora miatt a típust 2000-es évek elején Ukrajnában kivonták hadrendből, a 2014-es kelet-ukrajnai harcok alatt azonban újra használatba vették mind a 68 darabot felderítési feladatok ellátására, így nem zárható ki jelenleg az sem, hogy – mint említettük – ukrán felderítő eszköz szabadult el.

Újabb fejlemények

Az újabb fejleményekről szóló tudósítás itt található

Az 5 tonnát meghaladó súlyú, 14 méter hosszú drón sebessége 1000 km/h, hatótávolsága 1000 kilométer. Szerencsére a drón lakatlan területen zuhant, és kár csupán néhány parkoló gépkocsiban esett, az ijedtségen kívül tehát nem történt nagyobb baj.

Viszont az eltévedt nagyon kellemetlen kérdéseket feltételez a magyar és a horvát, de egyben a NATO-légvédelem számára is. Hogyan tudott egy ekkora, semmilyen lopakodó képességgel nem bíró, ócska, “szovjet kasztni” észrevétlenül eljutni Zágrábig?

Ezzel az erővel Budapesten is becsapódhatott volna, tovább bonyolítva a biztonsági helyzetet, és hovatovább a választási kampányt.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: