Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

ÁTREPÜLT MAGYARORSZÁG FELETT: A drón a magyar légtéren át jutott el Zágrábig, hol volt a NATO?

helyszinelok
Helyszínelők (forrás: Internet)
Olvasási idő: 1 perc

A horvát nyilatkozata alapján, a Zágrábban lezuhanó, legvalószínűbben ukrán felderítő a légtéren át érkezett, 1300 méter magasságban, 750 kilométeres sebességgel. Egy nyugalmazott harci az N1-es televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy számára teljesen érthetetlen módon került sor a hidegháborús lezuhanására egy NATO-tagország ára, méghozzá úgy, hogy ezt a lezuhanásáig senki sem vette észre.

Nemzetbiztonsági ülés

A horvát nemzetbiztonsági tanács sürgősen összehívott ülésén jelen volt Tomo Medved a kormány nemzetbiztonságért és veteránokért felelő alelnöke, Davor Božinović belügymniszter, Mario Banožić védelmi miniszter, valamint a polgári és katonai hírszerzés vezetői, Daniel Markić és Ivica Kinder vezérőrnagy.

A jelzett uraknak azonban a leghalványabb elképzelésük sincs arról, hogy mi történt voltaképpen, ez a nyilatkozatokból is kiviláglik:

Folyamatban van a kriminalisztikai vizsgálat, melyet a rendőrség és a katonai rendőrség közös erőkkel végez, a biztonsági-védelmi rendszerrel koordinálva, pedig további intézkedések lettek foganatosítva, beleértve a nemzetközi együttműködést is, különösen a NATO-val

– hangzik a titokvédelmi vagy egyéb okokból rövidre-kurtára szabott horvát álláspont.

Valószínűleg kifogyott az

Ivan Selak nyugalmazott harci pilóta az N1-es televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy számára teljesen érthetetlen módon került sor a hidegháborús robotrepülőgép lezuhanására egy NATO-tagország fővárosára, méghozzá úgy, hogy ezt a lezuhanásáig senki sem vette észre.

A NATO-ban most nyilván fől a fejük, hogy magyarázzák majd ezt el, nyilván azt fogják mondani, hogy szó sem lehet arról, hogy nem vették észre, és hogy mindvégig követték, ám marad a tény, hogy Zágrábban, ismétlem, egy NATO- tagország fővárosában lezuhant egy hidegháborús drón, anélkül, hogy bárki is reagált volna a berepülésére

– mondta Selak, aki egyúttal annak a véleményének is hangot adott, hogy a drón azért zuhant le, mert elfogyott az üzemanyaga, máskülönben a helyszínen ütött volna ki.

Andrej Plenković Párizsból jelentkezett, röviden csak annyit kommentálva az esetet, hogy “mindenki megtesz mindent annak érdekében, hogy fény derüljön az incidens részleteire”.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Banožić védelmi miniszter is sürgős sajtótájékoztatót jelentett be de valószínűleg az el- és megkerülhetetlen Zoran Milanović is nyilatkozni fog még ez ügyben.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: