Connect with us

Horvátország

ISMÉT NYEREGBEN: Zoki Bond most Grúziát zárta ki a NATO-ból

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

putyin zoki bond
Listen to this article

Zoran Milanović horvát köztársasági elnök még az orosz invázió okozta földindulás hatására sem juhászodott meg, változatlanul “megaszond” mindent, ha kell, ha nem. A Pale Rider így ismét nyeregbe vágta magát, és hatlövetű konyhakéséből csípőből zúdított tüzet a hüledező hallgatóságra.

Kitiltotta Grúziát a NATO-ból

Mai sajtótájékoztatóján főként a bosznia-hercegovinai helyzettel foglalkozgatott, csak éppen azt nem tudni, hogy minek okán, hacsak nem azért, hogy az ezerrel tomboló “ukrán valóság” nemcsak háttérbe szorítja, hanem a feledés homályával borítja korábbi “verbális halálugrásait”, amelyekről a horvát választók emlékezhetnek rá. Ezek közül a legemlékezetesebb az a “mondolata” volt, amellyel sikerült magára haragítania az ukrán béketeremtő nacionalistákat (Mirotvorec), miután kijelentette, hogy Ukrajnának nincs helye a NATO-ban.

Mostani “nőnapi köszöntőjében” – amelyet a Nikola Tesla Műszaki Múzeumban mondott a “Nők és a technológia – kiállítás a nemek közötti egyenlőség kérdéseiről” című tárlat megtekintése után – Zoki Bond rögvest az elején leszedált mindenkit, aki esetleg egy Boszniában kirobbanó háború miatt szorong. A horvát köztársasági elnök kijelentette ugyanis, hogy Bosznia- Hercegovinában nem lesz háború, és hogy az EUFOR-nál végrehajtott erősítésnek, valamint a Balkán feletti francia légi őrjáratozásnak – amely a napokban kezdődött – nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani.

Legfőképpen azért, mert Milorad Dodik boszniai szerb “dalárdavezető” szecesszióval való fenyegetőzése csupán politikai retorika.

– Bosznia- Hercegovinában különben sem a NATO van jelen, hanem az EU

– mondta Milanović okítás gyanánt, majd hozzáfűzte, hogy az EUFOR a boszniai erősítéssel a lelkiismeretén könnyít Ukrajna miatt.

A horvát elnök csapongó képzeletéből itt váratlanul előpattant Grúzia, amivel kapcsolatban legerélyesebben leszögezte, hogy annak NATO-tagsága szóba sem jöhet, és hogy ő azt ellenezni fogja.

Eme kecses bakugrás után visszatért az EU-ra, mert hogy talán mégis rosszul mondta “azt az izét a lelkiismerettel”, az Európai Unió ugyanis Ukrajnával kapcsolatban megtett mindent, amit tehetett, ennél tovább nem lehetett menni.

A milanovići WTF jellemző esete

Ahogy ismét Milorad Dodikra terelődött a szó, Milanović az államférfiúi magaslatokról alászállva megismételte, hogy annak a boszniai Szerb Köztársaság önállósulására vonatkozó nyilatkozatai csupán politikai retorikának számítanak, és hogy egy dolog a politikai retorika, és teljesen más a valódi cél.

A horvát köztársaság véleménye szerint, értsd Zoki Bond, az EU nem fog szankciókat bevezetni Dodik ellen.

– Egyesek szerint Dodik szörnyeteg. Számomra nem az. Számomra tárgyalópartner

– mondta Zoki Bond, akinek véleménye szerint “mindenkinek lehetnek buta ötletei”, de attól még ezek csak ötletek maradnak. Ugyanúgy, mint a bosznia-hercegovinai harmadik entitás bevezetése is, amelyet egyesek Bosznia- Hercegovina szétrombolására tett kísérletnek tartanak, mások pedig csak tárgyalási taktikának, ami a horvátokat megillető jogok visszaszerzésére irányulnak.

– Még Vučić is beszélgetőpartner ebben a helyzetben, amikor el kell dönteni, hogy hogyan tovább. Támogatják Oroszországot, rendben van, ilyenek a szerbek”.

– mondta Milanović, akinek a véleménye szerint a bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság tény, akárcsak Koszovó, és ezt mindenkinek el kellene ismernie.

Elbocsátó üzenetként Zoki még azt vetette oda a sajtó munkásainak, hogy két hónappal ezelőtt baráti társaságban ült a vezető orosz oligarchákkal egy páholyban. “Ennyi. Véletlen barátok” – mondta Bond, Zoki Bond.

P.s.

Miután tegnap kaptam egy kis szabadkai birsalmapálinkát, így most van mivel érzéstelenítenem sajgó agyvelőmet: ez az ember egyértelműen az életemre tör.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava