Connect with us

Horvátország

ISMÉT NYEREGBEN: Zoki Bond most Grúziát zárta ki a NATO-ból

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Zoran Milanović horvát köztársasági elnök még az orosz invázió okozta földindulás hatására sem juhászodott meg, változatlanul “megaszond” mindent, ha kell, ha nem. A Pale Rider így ismét nyeregbe vágta magát, és hatlövetű konyhakéséből csípőből zúdított tüzet a hüledező hallgatóságra.

Kitiltotta Grúziát a NATO-ból

Mai sajtótájékoztatóján főként a bosznia-hercegovinai helyzettel foglalkozgatott, csak éppen azt nem tudni, hogy minek okán, hacsak nem azért, hogy az ezerrel tomboló “ukrán valóság” nemcsak háttérbe szorítja, hanem a feledés homályával borítja korábbi “verbális halálugrásait”, amelyekről a horvát választók emlékezhetnek rá. Ezek közül a legemlékezetesebb az a “mondolata” volt, amellyel sikerült magára haragítania az ukrán béketeremtő nacionalistákat (Mirotvorec), miután kijelentette, hogy Ukrajnának nincs helye a NATO-ban.

Mostani “nőnapi köszöntőjében” – amelyet a Nikola Tesla Műszaki Múzeumban mondott a “Nők és a technológia – kiállítás a nemek közötti egyenlőség kérdéseiről” című tárlat megtekintése után – Zoki Bond rögvest az elején leszedált mindenkit, aki esetleg egy Boszniában kirobbanó háború miatt szorong. A horvát köztársasági elnök kijelentette ugyanis, hogy Bosznia- Hercegovinában nem lesz háború, és hogy az EUFOR-nál végrehajtott erősítésnek, valamint a Balkán feletti francia légi őrjáratozásnak – amely a napokban kezdődött – nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani.

Legfőképpen azért, mert Milorad Dodik boszniai szerb “dalárdavezető” szecesszióval való fenyegetőzése csupán politikai retorika.

– Bosznia- Hercegovinában különben sem a NATO van jelen, hanem az EU

– mondta Milanović okítás gyanánt, majd hozzáfűzte, hogy az EUFOR a boszniai erősítéssel a lelkiismeretén könnyít Ukrajna miatt.

A horvát elnök csapongó képzeletéből itt váratlanul előpattant Grúzia, amivel kapcsolatban legerélyesebben leszögezte, hogy annak NATO-tagsága szóba sem jöhet, és hogy ő azt ellenezni fogja.

Eme kecses bakugrás után visszatért az EU-ra, mert hogy talán mégis rosszul mondta “azt az izét a lelkiismerettel”, az Európai Unió ugyanis Ukrajnával kapcsolatban megtett mindent, amit tehetett, ennél tovább nem lehetett menni.

A milanovići WTF jellemző esete

Ahogy ismét Milorad Dodikra terelődött a szó, Milanović az államférfiúi magaslatokról alászállva megismételte, hogy annak a boszniai Szerb Köztársaság önállósulására vonatkozó nyilatkozatai csupán politikai retorikának számítanak, és hogy egy dolog a politikai retorika, és teljesen más a valódi cél.

A horvát köztársaság véleménye szerint, értsd Zoki Bond, az EU nem fog szankciókat bevezetni Dodik ellen.

– Egyesek szerint Dodik szörnyeteg. Számomra nem az. Számomra tárgyalópartner

– mondta Zoki Bond, akinek véleménye szerint “mindenkinek lehetnek buta ötletei”, de attól még ezek csak ötletek maradnak. Ugyanúgy, mint a bosznia-hercegovinai harmadik entitás bevezetése is, amelyet egyesek Bosznia- Hercegovina szétrombolására tett kísérletnek tartanak, mások pedig csak tárgyalási taktikának, ami a horvátokat megillető jogok visszaszerzésére irányulnak.

– Még Vučić is beszélgetőpartner ebben a helyzetben, amikor el kell dönteni, hogy hogyan tovább. Támogatják Oroszországot, rendben van, ilyenek a szerbek”.

– mondta Milanović, akinek a véleménye szerint a bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság tény, akárcsak Koszovó, és ezt mindenkinek el kellene ismernie.

Elbocsátó üzenetként Zoki még azt vetette oda a sajtó munkásainak, hogy két hónappal ezelőtt baráti társaságban ült a vezető orosz oligarchákkal egy páholyban. “Ennyi. Véletlen barátok” – mondta Bond, Zoki Bond.

P.s.

Miután tegnap kaptam egy kis szabadkai birsalmapálinkát, így most van mivel érzéstelenítenem sajgó agyvelőmet: ez az ember egyértelműen az életemre tör.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava