Connect with us

A Háború

NŐK PUTYIN ELLEN: Az albánok cáfolják, hogy albániai és koszovói zsoldosok is harcolnak Ukrajnában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

xhacka blinken stoltenberg
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 2 perc

Lehet, hogy az orosz elnök megrettent? Nehezen hihető, viszont Putyin “panaszkodik”, hogy Albániából és Koszovóból érkezett zsoldosok is harcolnak Ukrajnában! Megemlítette a horvátokat is, akik igen csak nagy médiapompa közepette indultak Ukrajnába. Minden oroszok elnöke és hadura ezt a német kancellárnak “sírta el”, amikor telefonon beszélt vele.

Az orosz elnök több balkáni országot is megemlített, amikor a külföldi önkéntesek ukrajnai szerepvállalásáról beszélt.

– Ukrajnában egyre több zsoldost látunk harmadik országokból, köztük Albániából és Horvátországból, koszovói fegyvereseket, sőt olyan dzsihadistákat is, akik a szíriai hadműveletekben szereztek tapasztalatokat

– mondta Putyin Olaf Scholz német kancellárral folytatott beszélgetésében.

Putyin állításait az albán hatóságok cáfolták. A legkeményebb legény a gáton Olta Xhaçka külügyminiszter volt, aki nő létére azonnal bátran visszaszólt.

– Nincsenek albán zsoldosok Ukrajnában! Ez hazugság, amelyet Moszkva továbbra is szégyentelenül ismételget! Ennek ellenére Albánia kiáll Ukrajna mellett, és továbbra is együttműködik minden szövetségesével & partnerével, hogy segítsen véget az ukrán nép ellen semmivel sem kiérdemelt orosz agressziónak

– mondta Xhaçka, aki isten áldását kérte az ukránokra, és egy szívecskét is küldött nekik: 🇺🇦❤️🇦🇱.

Az albán törvények egyébként tiltják az albán állampolgárok számára, hogy külföldön háborúban vegyenek részt.

Yuri Kim, az Egyesült Államok nagykövete szintén legény a gáton, pedig ő is szoknyát hord. Az orosz és amerikai nagykövetségek a Balkánon egyébként jóformán egyebet sem csinálnak, minthogy az interneten keresztül üzengetnek egymásnak, a nagyvilágnak és az univerzumnak.

– Az orosz dezinformációs kampány túlpörgött. Ezeket a hazugságokat arra tervezték, hogy kétséget keltsenek, és elvonják a figyelmet az igazságról, vagyis arról, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, hogy Oroszország előre megfontolt, nem kiprovokált és indokolatlan támadást folytat egy másik szuverén nemzet ellen

– írta Olta Xhaçka üzenetéhez kapcsolódva az Egyesült Államok tiranai nagykövete.

Putyin vádjaira reagált a “drága Donika”, azaz Donika Gërvalla- Schwarz koszovói külügyminiszter is, aki így még eggyel szaporította a bátor nők táborát.

Gërvalla- Schwarz azt mondta, hogy Putyin hazudik, és az orosz elnök ilyen kijelentésekkel tesz kísérletet arra, hogy propagandával terelje el a figyelmet az Oroszország által Ukrajnában elkövetett háborúról és népirtásról.

Koszovó fődiplomatája aztán végképp odacsapott a katonai terepasztalra, mondván, hogy Putyin háborús bűnös, és ugyanazt a játékot űzi, mint Slobodan Milošević egykori szerb és jugoszláv államfő, valamint Aleksandar Vučić szerb elnök.

– A Koszovói Köztársaságnak nincsenek zsoldosai. A háborús bűnös Putyin propagandaháborúval próbálja elterelni a figyelmet a háborúról és az Ukrajna elleni népirtásról. Ismerjük ezt a játékot, Miloševićtől Vučićig. Büszkén kiállunk a háborús bűnösökkel szemben

– írta a koszovói külügyminiszter, aki szívecskét ugyan nem küldött, de egy amerikai és egy uniós zászlót csatolt az üzenetéhez, nyomatékosítva a hősies kiállást.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása
BALK könyvek Balkán

Bulgária

CSATATÉR: Ukrajna ismét fegyvert kért, Bulgária azonban visszautasította a kérést

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

elobujt a bokorbol
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 1 perc

Ukrajna ismét fegyvereket kért Bulgáriától, de a kérelmet a bolgárok elutasították. Ezt Dimitar Sztojanov ideiglenes védelmi miniszter jelentette be szeptember 29-én a bolgár kormány biztonsági tanácsának ülésén.

A bolgár állami televízió (BNT) jelentése szerint Ukrajna szófiai nagykövete, Vitalij Moszkalenko nehézfegyvereket kért Bulgáriától, nem pedig kézifegyvereket vagy lőszert.

Sztojanov azt nem volt hajlandó elárulni, hogy Kijev milyen nehézfegyverekre gondolt.

Az ideiglenes bolgár miniszter azzal utasította el az ukrán kérést, hogy a bolgár parlament megszavazta ugyan a katonai-technikai segítségnyújtást Ukrajna számára, de az nem vonatkozik arra, hogy Bulgária fegyvereket küldjön az oroszok által megtámadott Ukrajnának.

– Amíg én vagyok a miniszter, addig nem biztosítunk fegyvert nekik

– jelentette ki Sztojanov. Véleménye szerint Bulgáriát egyelőre nem fenyegeti közvetlenül a veszély, hogy belekeveredik a katonai konfliktusba, de hozzátette, hogy léteznek nemzetbiztonsági kockázatok.

A miniszter az oroszországi mozgósításról is beszélt, és megjegyezte, hogy az orosz hatóságok az orosz-bolgár útlevéllel rendelkező kettős állampolgárokat is besorozhatják.

Bulgária a napokban szólította fel állampolgárait Oroszország elhagyására.

Sztojanov úgy nyilatkozott, hogy 300 ezer ember mozgósításával sem várható fordulat az ukrajnai háborúban, az oroszok csak akkor tudnak áttörést elérni, ha 1-1,5 millió embert vezényelnek a frontra.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása

KÖVETÉS

A BALK Hírlevele


Azonnali értesítés

Meteorológia

A szerző cikkei

Könyvek kedvezménnyel

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Könyvek kedvezménnyel

Tíz nap legjava