Connect with us

A Háború

NŐK PUTYIN ELLEN: Az albánok cáfolják, hogy albániai és koszovói zsoldosok is harcolnak Ukrajnában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Lehet, hogy az orosz elnök megrettent? Nehezen hihető, viszont Putyin “panaszkodik”, hogy Albániából és Koszovóból érkezett zsoldosok is harcolnak Ukrajnában! Megemlítette a horvátokat is, akik igen csak nagy médiapompa közepette indultak Ukrajnába. Minden oroszok elnöke és hadura ezt a német kancellárnak “sírta el”, amikor telefonon beszélt vele.

Az orosz elnök több balkáni országot is megemlített, amikor a külföldi önkéntesek ukrajnai szerepvállalásáról beszélt.

– Ukrajnában egyre több zsoldost látunk harmadik országokból, köztük Albániából és Horvátországból, koszovói fegyvereseket, sőt olyan dzsihadistákat is, akik a szíriai hadműveletekben szereztek tapasztalatokat

– mondta Putyin Olaf Scholz német kancellárral folytatott beszélgetésében.

Putyin állításait az albán hatóságok cáfolták. A legkeményebb legény a gáton Olta Xhaçka külügyminiszter volt, aki nő létére azonnal bátran visszaszólt.

– Nincsenek albán zsoldosok Ukrajnában! Ez hazugság, amelyet Moszkva továbbra is szégyentelenül ismételget! Ennek ellenére Albánia kiáll Ukrajna mellett, és továbbra is együttműködik minden szövetségesével & partnerével, hogy segítsen véget az ukrán nép ellen semmivel sem kiérdemelt orosz agressziónak

– mondta Xhaçka, aki isten áldását kérte az ukránokra, és egy szívecskét is küldött nekik: 🇺🇦❤️🇦🇱.

Az albán törvények egyébként tiltják az albán állampolgárok számára, hogy külföldön háborúban vegyenek részt.

Yuri Kim, az Egyesült Államok nagykövete szintén legény a gáton, pedig ő is szoknyát hord. Az orosz és amerikai nagykövetségek a Balkánon egyébként jóformán egyebet sem csinálnak, minthogy az interneten keresztül üzengetnek egymásnak, a nagyvilágnak és az univerzumnak.

– Az orosz dezinformációs kampány túlpörgött. Ezeket a hazugságokat arra tervezték, hogy kétséget keltsenek, és elvonják a figyelmet az igazságról, vagyis arról, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, hogy Oroszország előre megfontolt, nem kiprovokált és indokolatlan támadást folytat egy másik szuverén nemzet ellen

– írta Olta Xhaçka üzenetéhez kapcsolódva az Egyesült Államok tiranai nagykövete.

Putyin vádjaira reagált a “drága Donika”, azaz Donika Gërvalla- Schwarz koszovói külügyminiszter is, aki így még eggyel szaporította a bátor nők táborát.

Gërvalla- Schwarz azt mondta, hogy Putyin hazudik, és az orosz elnök ilyen kijelentésekkel tesz kísérletet arra, hogy propagandával terelje el a figyelmet az Oroszország által Ukrajnában elkövetett háborúról és népirtásról.

Koszovó fődiplomatája aztán végképp odacsapott a katonai terepasztalra, mondván, hogy Putyin háborús bűnös, és ugyanazt a játékot űzi, mint Slobodan Milošević egykori szerb és jugoszláv államfő, valamint Aleksandar Vučić szerb elnök.

– A Koszovói Köztársaságnak nincsenek zsoldosai. A háborús bűnös Putyin propagandaháborúval próbálja elterelni a figyelmet a háborúról és az Ukrajna elleni népirtásról. Ismerjük ezt a játékot, Miloševićtől Vučićig. Büszkén kiállunk a háborús bűnösökkel szemben

– írta a koszovói külügyminiszter, aki szívecskét ugyan nem küldött, de egy amerikai és egy uniós zászlót csatolt az üzenetéhez, nyomatékosítva a hősies kiállást.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava